POBJEDA RIJEKE! Bijeli su na vrhu Prve HNL, Acosty i „revolveraš“ Gorgon riješili Zaprešićane

Foto: Riječanin

S dvije sigurne pobjede na startu prvenstva, začinjene mnoštvom lijepih golova, Rijeka  se pokazala kao momčad koja je na početku Prve HNL iskazala najbolju formu i najveću učinkovitost

RIJEKA – INTER 4:0 (1:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 2. kola Hrvatski telekom Prve lige. Gledatelja: 4.650. Sudac: Dalibor Mlakar (Zagreb)

Strijelci: Acosty (4), Gorgon (63, 64), Heber (77)

RIJEKA: Sluga – Pavelić, Župarić, Punčec, Žuta – Čanađija, Grahovac – Acosty, Pavičić (Puljić, 70), Gorgon (Lončar, 80) – Čolak (Heber, 55)

INTER: Kelava – Bosec, J. Čeliković, Valentić, Prenga, I. Čeliković (Vuk, 74) – Postonjski, Ćulum, Muha (Andrić, 46) – Rak – Solomon (Luštica, 46)

Nesnosna žega spustila se danas poslijepodne nad Rijeku, no teren na Rujevici je ostao rijetka riječka oaza hladovine – i u doslovnom i u prenesenom smislu! Rujevička „školjka“ svojim tribinama tvori zaštitu od užarenih sunčevih zraka glavnim protagonistima utakmice , igračima na terenu,ali i dobrom dijelu publike.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

A kada govorimo o publici na Rujevici, žega je najmanje smetala sjeveru i poslovično nezaustavljivoj Armadi, Skandiranje i pjesma tijekom cijele utakmice bili su gotovo nestvarni u ozračju vrelog, sparnog ljetnog poslijepodnev odnosno večeri . Ali Armada je još jednom pokazala kako je jača od svega!

Pomogla je dobrom rasploženju na tribinama i ekipa u bijelom na terenu! Premda su se gosti iz Zaprešića postavili poprilično hrabro na travnjaku, sa zastrašujućim proporcijama „našeg“ Solomona u vršku njihova napada, Rijeci su trebale svega četiri minute da u korijenu sasiječe sve ambicije gostiju.

Poveli su Bijeli iz prekrasne akcije: Čolak je nakon jednog brzog proigravanja „u trokutu“ gurnuo obećavajuću loptu za Acostyja koji je po lijevoj strani pobjegao obrani Intera i stigavši pred vratara gostiju Kelavu mirno poentirao!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Rujevica je s oduševljenjem pozdravila gol vještog Acostya, no taj je zgoditak pomalo i „ubio“ utakmicu u prvom dijelu. Nije da Bijeli nisu atakirali i dalje, više-manje tečne akcije nizale su se jedna za drugom uz povremene prijetnje Kelavi, dok su gosti bili uglavnom bezopasni, izuzev par situacija u kojima su možda mogli i napraviti nešto više. No nakon ranog vodstva Rijeke kao da je već u startu utakmice bilo izvjesno da bodovi ostaju na Rujevici.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Prvu polupriku gosti su imali u 9, minuti kada je nakon jedne pogreške obrane Rijeke snažni Solomon krenuo prema golu i potegnuo s 18 metara. Nareću, Sluga je bio spreman!

U 24, minuti akon kornera lopta je došla do Župarića koji je odlično pucao glavom ali lopta je otišla preko grede. U 28, nova prilika za Rijeku: Čanađija je potegnuo s 18 metara, lopta se odbila do Čolaka u kaznenom prostoru ali Prenga je bio brži i „bekovskim nabijanjem“ otklonio opasnost.

U 40, nova uzbuđenja pred golom gostiju: Acosty je s pozicije desnog krila još jednom pobjegao obrani Intera prema sredini, Prenga ga je zaustavio prekršajem na rubu kaznenog prostora i zaradio opomenu. Uz burno odobravanje i skandiranje publike Zuta je potegnuo iz slobodnog udarca, ali lopta je nažalost završila u živom zidu.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U 42, ponovno su zaprijetili gosti: Ivan Čeliković s lijeve strane provukao je loptu pored Pavelića i pao nakon kontakta s braničem Rijeke. Slobodan udarac za Inter na rubu kaznenog prostora s lijeve strane izveo je Postonjski, opasno zavrnuo loptu pod gredu, ali Sluga je odlično reagirao!

Početkom drugog dijela utakmice isti odnos snaga na terenu – Bijeli su pokušavali složiti kompletnu akciju iz koje bi i drugi puta poentirali i na taj način otkloniti i onu najmanju rezultatsku neizvjesnost, dok su gosti nastojali ostati čvrsti u obrani i zaprijetiti u nekoj kontri.

Čekalo se tko će prvi pogriješiti u takvoj konstelaciji snaga, a sve je prevagnulo – potpuno očekivano i zasluženo – na stranu Rijeke u 63. i 64. minuti kada je Gorgon s dva zoditka doveo Bijele u vodstvo i rezultatsko rješenje ove utakmice – ako je neizvjesnoti uopće i bilo nakon 4, minute.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U 63, Pavelić je lijepo ubacio s pozicije desnog krila a Gorgon se sjajno snašao i u padu, klizećim stsrom, poentirao!

Već sljedeće minute gotovo navlas ista situacija, samo s druge strane! Heber je pobjegao po lijevoj strani i pronašao Gorgona – 3:0!

Igra Intera tu se dobrim dijelom raspala pa je do kraja utakmice bilo samo pitanje s koliko će golova u mreži gosti napustiti Rujevicu.

Rijeka je u 77. minuti povisila na 4:0. Heber je pobjegao obrani Intera, prebacio vratara Kelavu, a onda i zakucao loptu u mrežu.

Foto: Riječanin

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari