POBJEDA RIJEKE! Čolak donio trobod u 90. minuti!

Photo: Filip Kos/PIXSELL

Pravo je čudo da u ovako živoj i otvorenoj igri nije bilo puno više golova! Vratari Prskalo i Grbić na visini zadatka, napadači promašivali nemoguće…

LOKOMOTIVA – RIJEKA 0:0 (0:0)

ZAGREB – Stadion u Kranjčevićevoj. Utakmica 2. kola Hrvatski telekom Prve lige. Sudac: Mario Zebec (Varaždin). Gledatelja: 1.000

Strijelac: 0:1 Čolak (90+1)

LOKOMOTIVA: Grbić, Marković, Datković, Petrak, Uzuni, Arežina (od 30′ Knežević), Drožđek (od 76′ Tucir), Mbodji, Kolinger, Kastrati, Karačić
RIJEKA: Prskalo, Punčec, Lepinjica, Kvržić, Halilović, Pavičić (od 76′ Capan), Župarić, Čolak, Murić (od 73′ Acosty), Tomečak, Lončar (od 83′ Bušnja)

Iako ova utakmica nije ocijenjena presudnom u smislu stvaranja početnog dojma o novoj sezoni Bijelih – oči su širom uprte u skori europski izazov a natjecanje u Prvoj HNL uostalom tek je počelo – Riječani su svim silama večeras u Kranjčevićevoj željeli bodove.

Uostalom, o tome sasvim dovoljno govori i podatak da im je već u 3. minuti poništen zgoditak. Nakon ubacivanja Kvržića s desne strane Čolak je gotovo na gol liniji dirao loptu Lončara pa je pomoćni sudac označio zaleđe.

Photo: Filip Kos/PIXSELL

U 37. minuti velika prilika za Rijeku – Murić je sjajnom loptom uposlio Pavičića koji je zaobišao vratara Grbića, ali njegov udarac s gol crte očistio je Karačić! Šteta, velika šteta za ovu sjajnu priliku Rijeke.

Photo: Filip Kos/PIXSELL

U prvoj minuti sudačke nadoknade vremena u prvom poluvremenu svoj udarac okušao je Pavičić. Lepinjica je gurnuo loptu za Pavičića koji se okrenuo na dvadesetak metara, ali udarac lijevom nogom otišao je iznad grede.

Photo: Filip Kos/PIXSELL

U 55. minuti velika prilika za Lokomotivu i sjajna obrana Prskala koji iz minute u minutu pokazuje da se momčad može osloniti na njega. Nakon ubačaja s desne strane, čak dvojica igrača domaće ekipe ostali su sami u kaznenom prostoru. Uzuni je odlično pucao, ali Prskalo je još boljom reakcijom sačuvao svoju mrežu.

Photo: Filip Kos/PIXSELL

Rijeka je mogla povesti u 61. minuti. Kakva je to bila sjajna akcija više igrača, i nakraju Halilovića koji je možda napravio potez previše. Lončar se sjurio po lijevoj strani i ubacio u srce šesnaesterca, lopta je došla do Halilovića koji je ostao sam u kaznenom prostoru. Mogao je odmah pucati na gol ali se odlučio na varku – “slomio” je fintom vratara Grbića, ali njegov snažan udarac je glavom blokirao branič Lokomotive! Šteta, velika šteta za ovu priliku Rijeke.

Photo: Filip Kos/PIXSELL

U 70. minuti, nakon brzog prebrojavanja, Kastrati je ostao u dobroj prilici na 18 metara, a udarac je otišao pored gola.

Od toga trenutka inicijativu i konce igre kao da su preuzeli domaći, činilo se i da imaju “šira pluća”, pa se Rijeka ograničila na pokrivanje prostora pred Prskalom, uz samo sramežljive pokušaje kontri.

Photo: Filip Kos/PIXSELL

No jedna takva kontra Bijelih, u sučevoj nadoknadi, donijela je Rijeci puni plijen! Acosty se sjurio desnom stranom, pronašao u srcu šesnaesterca Čolaka, a ovaj iz prve, snažnim udarcem pod gredu, rasparao mrežu domaćih!

Photo: Filip Kos/PIXSELL

Iako nije to bila tako sigurna predstava Bijelih, uostalom prvenstvo je tek počelo, na kraju moramo reći – zaslužena pobjeda koja je moga – i trebala – biti osigurana i ranije, da su Pavičić i Halilović bili mrvicu odlučniji, ili pak sretniji!

Photo: Filip Kos/PIXSELL

Bravo Rijeka, veliko je ovo ohrabrenje pred skore europske ispite. Idemo dalje!

Photo: Filip Kos/PIXSELL
Photo: Filip Kos/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari