ODLIČNA UTAKMICA

POBJEDA RIJEKE! Franku ulazi “sve živo”, Kule zabio prvijenac u bijelom, Rijeka odigrala odličnu utakmicu!

Pixsell

Odličnu prvenstvenu utakmicu gledali smo večeras na Rujevici koju su ponovno, u dozvoljenom broju, pjesmom i navijanjem ispunili navijači Rijeke!

RIJEKA – SLAVEN BELUPO 2:0 (0:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 7. kola Hrvatski telekom Prve lige. Sudac: Ivan Vučković (Zagreb). Gledatelja: 2275.

Strijelci: 1:0 Andrijašević (69), 2:0 Kulenović (90, 11m)

RIJEKA: Nevistić, Tomečak, Capan (od 27′ Escoval), Velkovski, Smolčić, Štefulj, Čerin, Pavičić, Lončar (od 81′ Lepinjica), Andrijašević, Kulenović
SLAVEN BELUPO: Filipović, Božić, Goda, Etoundi (od 83′ Boakye), Grgić, Glavčić (od 77′ Iličić), Paracki, Knoll (od 46′ Krstanović), Prce, Lulić (od 46′ Suarez), Bogojević

Nakon duljeg razdoblja odgledali smo utakmicu na Rujevici u društvu navijača. Ugođaj je neusporedivo bolji! Rekli bi, “nogomet se vratio doma”. Bez gledatelja, uz sve “trikove” moderne tehnologije, “to nije to”!

Prigodni dar Andreju Prskalu za 100 odigranih službenih utakmica u dresu Rijeke predao je Srećko Juričić. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

A gledatelji, njih 2275 – jer više i nije dozvoljeno od strane HNS-a – su imali dodatni razlog za posjet Rujevici.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Trebalo je pozdraviti junake iz Kopenhagena, dečke koji su iznenadili nogometni svijet i pobijedili favoriziranog istoimenog domaćina te na taj način izborili nastup u skupinama Europske lige. To je još jedan povijesni uspjeh za HNK Rijeku, i donosi jesen ispunjenu uzbudljivim nadmetanjima s uglednim klubovima iz najvišeg europskog ranga – Napolijem, Real Sociedadom i AZ Alakmaarom!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

No goste iz Koprivnice sve ovo inspiriralo je na još jači otpor domaćinima.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Žilavi Koprivničanci nisu se došli predati na Rujevici, i unatoč nekoliko sjajnih prilika za gol Andrijaševića, Kulenovića, Tomečaka. Pavičića… odolijevali su bijelima sve do posljednje trećine utakmice kada je gostujući vratar, odlični Ivan Filipović, napokon morao po loptu u svoju mrežu.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

A prvi gol Riječana – ponovno raritetan! Franko Andrijašević kao da se zarekao uveseljavati nas pomalo bizarnim pogocima, no nama to ne smeta. Može ih postizati sve i koljenom, glavno da ulazi!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Naime, u 69. minuti utakmice, nakon potpune opsade gostujućih vrata, Štefulj je s lijeve strane oštro tukao prema petercu gostiju, a lopta je pogodila Andrijaševića u tijelo i odbila se u mrežu!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Bio je to trenutak za veliko slavlje na tribinama, a Rijeci su se nasmiješila tri boda. No nisu se bijeli odlučili na ziherašku igru do kraja utakmice, naprotiv, tražio se drugi gol i “točka na i” ove odlične predstave bijelih.

U 90. minuti pobjedu Rijeke je zapečatio  Sandro Kulenović udarcem s 11 metara!

Bio je to njegov prvijenac u dresu Rijeke, a penal je izborio Lepinjica.

Na početku, oprezno….

Na otvaranju utakmice valja spomenuti samo dva izleta Slaven Belupa u kazneni prostor Rijeke, ali bez učinkovite završnice.

Rijeka se prvi put u prilici našla u 11. minuti. Nakon opasnog ubačaja s desne strane u 16 metara, Andrijašević je bio u dobroj prilici, ali je pucao preko gola.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Prva velika prilika stigla je u 18. minuti Andrijašević je gurnuo u prostor za Kulenovića koji je pucao ljevicom. Vratar Filipović kratko je odbio loptu koja je došla do Lončara, ali veznjak Rijeke nije ju dobro zahvatio.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Slaven je uzvratio tri minute kasnije, Knol je krenuo sam prema golu Rijeke, Capan je ušao u duel i odnio loptu, a napadač Slavena tražio je prekršaj.

U 36. minuti Čerin si je lijepo otvorio prostor na dvadeset metara od gola i potegnuo, ali vratar Filipović bio je spreman.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

I onda je stigla najljepša akcija poluvremena, u 44. minuti. Lijepi dupli pas Lončara i Andrijaševića, ali udarac Franka s 15 metara obranio je Filipović. Franko je mogao loptu proslijediti usamljenom Tomečaku koji je dolazio iz drugog plana, ali odlučio se na udarac.

Rijeka je dobro krenula u nastavak. Prvi je bio sjajan slalom Pavičića kroz obranu Slavena te je pao nakon duela, ali ruku Božića na Pavičićevom ramenu, sudac Vučković nije okarakterizirao kao penal.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Rijeka je blizu gola bila u 57. minuti. Nakon ubačaja, Andrijašević glavom spustio loptu, ali Tomečak je bio prekratak pred golom Slavena

U 62. minuti Krstanović je ušao iz drugog plana, odigrao sjajnu povratnu loptu. Goda je ostao sam kao duh, ali srećom udarac nije bio precizan!

Uoči vodećeg gola valja istaknuti i jednu dugu loptu koju je smirio Kulenović za Andrijaševića, ali Franko nije dobro reagirao, te prizeman udarac Lončara kojega je ukrotio Filipović.

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari