PRVA HNL

Galerija | POBJEDA RIJEKE! Murić i Drmić eurogolovima uzvratili Lokomotivi za poraz na Rujevici

Foto: Emica Elvedji/Pixsell

Najljepši trenutak utakmice vidjeli smo na isteku prvog poluvremena kada je Murić prekrasnim golom iz slobodnog udarca Rijeci donio vodsto – i pokazat će se kasnije – pobjedu!

LOKOMOTIVA – RIJEKA 0:2 (0:1)

ZAGREB – Stadion u Krajnjčevićevoj, Utakmica 13. kola Hrvatski telekom Prve lige. Sudac: Dario Bel (Osijek). Gledatelja: 1.500.

Strijelci: 0:1 Murić (45), 0:2 Drmić (64)

LOKOMOTIVA: Nevistić – Cipetić, De Haas, Mersinaj, Miličević, Cokaj, Marić, Aliyu, Kačavenda, Goričan, Dabro

RIJEKA: Zlomislić – Smolčić, Krešić, Velkovski, Vukčević, Selahi, Čerin, Murić, Abass, Ampem, Drmić

No ne manje lijep bio je i gol “vrućeg” Josipa Drmića koji je povećao vodstvo Rijeke u 64. minuti krasnim udarcem sa 17 metara. Gnezda Čerin odlično je pronašao Drmića na 18 metara, ovaj je napravio korak-dva, namjestio se i opalio u suprotni kut za povećanje vodstva Rijeke i vodstvo koje je trebalo samo mudro zadržati do kraja susreta.

Foto: Emica Elvedji/Pixsell

Ovi protivnici sastali su se tijekom tjedna na Rujevici u zaostalom dvoboju 4. kola koji je nažalost po bijele otišao na stranu Lokosa.

Sigurno je to na neki način donijelo psihološki pritisak na igrače i klupu Rijeke, a trener bijelih na to je odgovorio izuzetno ofanzivnom postavom u kojoj su svoje mjesto našli pored “bombardera” Drmića i Murić i Abass i Ampem; uz “osigurače Čerina i Selahija. Pomalo rizičan potez, nakon početnog ispitivanja snaga, pokazao se isplativim i dobitnim, i Rijeka se na gostujućem terenu vratila na pobjedničke staze za priključak samom vrhu prvenstvene ljestvice.

Foto: Emica Elvedji/Pixsell

Drmić je večeras zabio sa 16-17 metara, ali nije uspio s 11! U 79. minuti VAR je opazio jedno igranje rukom braniča Lokomotive u šesnaestercu, a penal za Rijeku je izveo Drmić na način da je loptom umalo “odvalio” prečku iznad Nevistića. Šteta, mogao je još podebljati svoj golgeterski niz u utrci za naslovom najboljeg stijelca Prve HNL.

Foto: Emica Elvedji/Pixsell

Prvi dio ponudio je čvrstu igru, nitko nije htio previše srljati i otvoriti prostora suparniku.

Lokomotiva je odlično krenula, već u prvoj minuti Goričan je prošao po lijevoj strani, ušao u kazneni prostor, ali udarac je obranio Zlomislić.

U idućem periodu valja izdvojiti udarac Dabra (8′), te ubačaj Murića iz slobodnog udarca (16′), ali obje situacije nisu ugrozile mrežu vratara.

Foto: Emica Elvedji/Pixsell

U 19. minuti Murić je ubacio iz slobodnog udarca, Krešić je ostao sam na drugoj vratnici, ali nije uspio kontrolirati loptu koja je završila u rukama Nevistića.

Foto: Emica Elvedji/Pixsell

Pet minuta kasnije velika prilika za Rijeku. Murić i Prince pripremili su priliku za Abassa, ali njegov udarac iz srca kaznenog prostora otišao je pored gola.

Lokomotiva je uzvratila udarcima Marića (31′) i Dabre (34′), ali oba pokušaja otišla su van okvira gola, kao i udarci Ibrahima (39′) i Marića (45′).

Foto: Emica Elvedji/Pixsell

Rijeka je prijetila u 58. minuti. Abass je pucao s ruba kaznenog prostora, lopta se odbila do Čerina koji je pucao iz okreta, ali Nevistić brani.

U 61. minuti lijep solo prodor Kačavende i udarac sa 16 metara, lopta je otišla preko gola.

Foto: Emica Elvedji/Pixsell

U 64. minuti Drmić je primio loptu na 18 metara, obrana Lokomotive nije na vrijeme reagirala i napadač Rijeke sjajno je pogodio – 0:2.

Foto: Emica Elvedji/Pixsell

Lokomotiva je krenula po gol nade, u 69. minuti Hoxha je odlično pucao glavom, Zlomislić je bio siguran.

U 74. minuti snažan udarac Dabra s 18 metara otišao je pored gola.

U 81. minuti nakon kornera i igranja rukom braniča Lokomotive, sudac Bel pokazao je na bijelu točku.

Foto: Emica Elvedji/Pixsell

Drmić je preuzeo odgovornost s bijele točke, ali pogodio je gredu.

U 87. minuti sjajna lopta Vuka za Drmića, ali udarac je otišao pored gola

Foto: Emica Elvedji/Pixsell
Foto: Emica Elvedji/Pixsell

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari