VELIKI TALENT

Video | Mladi Riječanin Lorenzo (14) je državni juniorski prvak u kartingu; Pogledajte kako mu je to uspjelo!

Karting staza u Šmriki mjesto je treninga i stasanja mladih vozača koji na natjecanjima osvajaju prva mjesta

Među njima je i Lorenzo Mahnich koji je postao državni prvak u klasi junior!

Lorenzo Mahnich ima 13 i pol godina, a karting vozi od sedme godine – i ide mu jako dobro!

A ljubav prema kartingu rođena je na stazi na Preluku.

Više u VIDEOPRILOGU:

Novinarka: DOLORES VLAHOV PAULIĆ
Snimatelj: DOMINIK DUDIĆ
Montažer: DORIAN CAR FLAVIANO

“Treniram svaki slobodan vikend, osim toga idemo u garažu, zbog pripreme kartinga, mora sve biti perfektno na njemu – ako je jedan mali djelić na kartingu izvan kontrole, odmah ide jako loše vrijeme i nema dobrih rezultata”, otkriva Lorenzo Mahnich, član Karting kluba Rijeka.

Osim tehničkih uvjeta za dobru vožnju bitna je potpuna fokusiranost vozača.

“Bitno je da vozač zna što se dešava oko kartinga da bi svojem mehaničaru znao objasniti što valja i nevalja, što bi trebalo popraviti na njemu”, objašnjava Lorenzo.

U novoj sezoni ulazi u seniorsku kategoriju.

“U klasi senior max i evo novi motor, gume, sve je novo na njemu, uzet ćemo i novu šasiju i vidjet ćemo kako ide, moramo se još snaći. Razlika je u motoru koji je prije junior imao 23 konja, a ovaj sada ima 32”, objašnjava Lorenzo.

Ono čemu teži je voziti Formulu 1 i spreman je učiniti sve da bi došao do tog cilja – a to uključuje i putovanja i odlaske na brojna natjecanja.

U Hrvatskoj nedostaju kvalitetne karting staze, kao što su to recimo u Italiji. Lorenzo uz ljubav prema vožnji ne zanemaruje ni školovanje.

“Ja sam se danas probudio u 5 da bi se pripremio za ispit iz fizike tako da moram otići na granice da bi uspio i školu i karting”, priiznaje Lorenzo.

Brze vožnje i opasne situacije njegova mama ne može gledati, no podrška mu je, kao i otac koji ga je i upoznao s kartingom.

“Dobiti titulu prvaka Hrvatske je nešto što je nama bio prvi cilj – doć do toga da bi se mogli probijati u Europi. On vozi kao član Karting kluba Rijeka, bez njihove pomoći ne bi puno toga napravili”, kaže Lorenzov otac Alen Mahnich.

Na 25. nagradi Virovitice s dvije pobjede u klasi Rotax Max Junior Lorenzo Mahnich izjednačio je bodovni skor na vrhu ljestvice u klasi kojom je s tri pobjede u dosadašnjem dijelu prvenstva prednost bila na strani Frana Kranjca, koji se morao pomiriti s dva druga mjesta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari