POBJEDA RIJEKE NA STARTU PRVENSTVA: Ovoljetna nogometna euforija u Rijeci ne jenjava – Bijeli mogu jako puno!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Navijači Rijeke jedva su dočekali povratak nogometa na Rujevicu!

RIJEKA – GORICA 2:0 (2:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeka na Rujevici. Utakmica 1. kola Hrvatski telekom Prve lige. Gledatelja: 5.000. Sudac: Igor Križarić (Čakovec)

Strijelci: Pavičić (20), Pavelić (27)

RIJEKA: Sluga – Pavelić, Župarić, Punčec, Žuta – Grahovac, Čanađija – Acosty (Kvržić, 77), Pavičić (Capan, 87), Heber (Čolak, 71) – Gorgon

GORICA: Kahlina – Mčedlišvili, Čagalj, Jovičić, Špičić – Maloča (Lovrić, 67), Marina – Maslowski (Zenko, 87), Dvorneković (Miya, 60), Atiemwen – Zwolinski

Riječani cijelo ovo ljeto žive s nogometom: ruska pustolovina hrvatske nogometne reprezentacije dovela je i riječke navijače u ekstazu koja se danima valjala ulicama grada i cijeloga Kvarnera. No „ono pravo“ kao da je stiglo tek sada – povratak našoj Rijeci, povratak uzbuđenjima na Rujevici i na gostovanjima širom Hrvatske!

Navijači Rijeke jedva su dočekali povratak nogometa na Rujevicu!

Pokazali su to i iznimno velikom posjetom večerašnjem ogledu 1. kola Hrvatski telekom Prve lige između Rijeke i, budimo iskreni, ne toliko atraktivne Gorice, debitanta u Prvoj ligi. U punoj sezoni godišnjih odmora, u vrijeme odlazaka na plaže i razmišljanja uglavnom o opuštanju (za one koji si to mogu priuštiti!), na Rujevici se okupilo preko 5.000 gledatelja.

Najglasnija je, kao i uvijek bila Armada – od prvog sučeva zvižduka pjesma i podrška „gurali“ su Bijele prema vratima gostujućeg vratara Kahline!

Krenuli su Bijeli u utakmicu kao rutineri, znajući da će s protokom prvih minuta polako ali sigurno uspostaviti kontrolu utakmice i nadmoć na igralištu. S nekoliko manjih iznenađenja u momčadi (Pavelić na boku, Čanađija dobio prednost pred konkurentima kao zadnji vezni u paru s Grahovcem, Čolak na klupi čekao svoju šansu) Bijeli su sigurno ušli u susret, pomalo i „uspavljujući“ goste da bi ih onda s dva iznenadna „uboda“ sredinom prvog poluvremena potpuno izbacili iz rezultatske ravnoteže, osiguravši praktički pobjedu već u prvom dijelu susreta.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

A oba pogotka Riječana u prvom dijelu susreta bili su majstorije strijelaca! U 20, minuti Pavičić je sjajno primio loptu u šesnaestercu suparnika, prebacio stopera i poentirao!

https://www.youtube.com/watch?v=7cRK-afJGhU

Već u 27, bilo je 2:0 – Acosty je odigrao za Pavelića koji je sjajno pogodio s dvadesetak metara!

U drugom dijelu utakmice Bijeli su odigrali koliko je bilo potrebno, no zbog raspjevanih navijača često su se odlučivai na vrlo atraktivne poteze. Tako je u 60, Acosty silovito „odapeo“ po lopti s nekih 25 metara, snažno udarena lopta prošla je nekoliko desetaka centimetara iznad gola vratara Kahline. Dojma smo kako je vratar gostiju bio toliko iznenađen hrabrim pokušajem Acostya da bi teško stigao pravilno reagirati da je lopta išla pod gredu!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Samo nekoliko minuta kasnije Gorgon se našao na poziciji desnog krila na samoj gol-aut liniji i zavrnuo loptu prema šesnaestercu gostiju. Lopta mu je prešla malo preko noge i zadobivši čudnu putanju završila na gredi!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U izuzetno ugodnom ambijentu za igru Riječani su na kraju izvojevali rutinsku pobjedu nad novakom u ligi, tek na trenutke iskazujući ogromne potencijele momčadi.

No uskoro će i kvalifikacije za skupine Europske lige i ne sumnjamo da metodični riječki strateg Matjaž Kek tempira formu momčadi upravo za te utakmice!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari