POLUFINALE KUPA HRVATSKE

Galerija | POBJEDA RIJEKE NAKON DRAME! Bijeli u još jednom finalu Kupa, Merkulov odveo Rijeku na završnicu u Split!

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Epska bitka na Rujevici završila je pobjedom Rijeke! U finalu Kupa Hrvatske gledat ćemo Jadranski derbi

RIJEKA – OSIJEK 3:2 (1:1, 2:2)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica polufinala Kupa Hrvatske. Sudac: Duje Strukan (Split). Gledatelja: 7225.

Strijelci: 1:0 Krešić (20), 1:1 Caktaš (42), 2:1 Drmić (76), 2:2 Mance (90 + 2), 3:2 Merkulov (118)

RIJEKA (3-5-2): Labrović, Čestić (od 54′ Lepinjica), Velkovski, Krešić, Bušnja (od 54′ Ampem), Selahi, Čerin, Pavičić, Vukčević, Vučkić (od 60′ Murić), Drmić.

OSIJEK (3-5-2): Ivušić, Lončar, Cheberko, Škorić, Grgić, Žaper, Kleinheisler, Leovac, Fiolić, Caktaš, Mierez.

Veliku borbu za ulazak u finale Kupa Hrvatske gledali smo večeras na Stadionu HNK Rijeke na Rujevici između trenutno drugoplasirane i trećeplasirane momčadi prvenstva.

U tri ovosezonska ogleda Osijeka i Rijeke, Slavonci su bili uspješniji te su uz remi upisali i dvije minimalne pobjede. Posljednjem ogledu Tomićeve i Bjeličine ekipe presudio je autogol Rijekinog stopera Save Čestića u 85. minuti.

Bijeli su u večerašnji ogled krenuli s ogromnom željom za pobjedom i ulaskom u finale Kupa Hrvatske. Nošeni fenomenalnom podrškom s tribina, Riječani su zasluženo poveli u 20 minuti. Čerin je izveo prekid s desne strane, a Rijekin dvometraš Anton Krešić usmjerio je loptu glavom s peterca prema gostujućem vrataru. Ivušić je bio nemoćan, lopta se od vratnice odbila u mrežu. Zanimljivo, bio je to prvi gol Rijeke ove sezone u dvobojima protiv Osijeka!

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

U 22. minuti pokušali su gosti. Brzom polukontrom stigli su pred šesnaesterac Rijeke, Kleinheisler je pronašao Miereza, Argentinac je uspio provući loptu kroz noge svome čuvaru no Labrović je obranio njegov udarac.

U 30. minuti Drmić je zaprijetio Ivušiću udarcem s dvadesetak metara no vratar Osijeka bio je siguran.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Nažalost, u 42. minuti Osijek stiže do izjednačenja, moglo bi se reći – ni iz čega. Osječani su osvojili jednu loptu na 25 metara od riječkog gola, Leovac je prošao s lijeve strane i uputio oštru loptu u kazneni prostor. Na pravo mjesto u pravom trenutku utrčao je iskusni Mijo Caktaš i s nekih 12-tak metara zakucao lopti pod gredu pored nemoćnog Labrovića.

Odmah na početku drugog poluvremena gosti su imali veliku priliku! U 48. minuti Kleinheisler je lijepo podvalio loptu za Caktaša koji je ušao u kazneni prostor i pucao no Labrović je odlično reagirao i sačuvao mrežu.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

U 66. minuti novopridošli Murić je odlično pucao iz slobodnog udarca, Ivušić je obranio. U nastavku akcije Selahi je pokušao iz slične situacije kao one u kojoj je Caktaš zabio, no Ivušić je bio spreman.

U 76. minuti erupcija oduševljenja na Rujevici! Zabio je kapetan Rijeke Josip Drmić! Robert Murić je prekrasnom loptom ‘prepolovio’ obranu Osijeka, a nakon što je Ivušić nekako odbio prvi udarac Pavičića, bio je nemoćan nakon što se lopta Drmiću odbila točno na nogu na par metara od nebranjenih vrata.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

 

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal
Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Rijeka je mogla povećati vodstvo u 90. minuti. Riječani su pobjegli u kontru, Drmić je izneredio prorijeđenu obranu pa gurnuo Liberu no njegov udarac blokirao je Lončar. Velika šteta, bila je to prilika za zaključivanje rezultata, a nažalost vrlo brzo obistinila se ona nogometna uzrečica “ako ne zabiješ, primiš”.

Igrala se duga minuta sudačke nadoknade kada su gosti izjednačili. zabio je ‘domaći dečko’ Antonio Mance. Mierez je dugu loptu prenio glavom između neodlučnih Krešića i Velkovskog, a Mance je pobjegao obrani bijelih i lijevom nogom iskosa pogodio suprotni kut. Trebalo mu je samo sedam minuta za pogodak…

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Utakmica je otišla u produžetke, drama na Rujevici se nastavlja!

U produžecima su okovi taktike popustili i stopostotne prilike za gol nizale su se jedna za drugom. U 99. minuti nakon jednog centaršuta lopta je stigla do Abassa koji s pet  metara prebacuje Ivušića i cijela vrata.

Samo dvije minute kasnije velika šansa za Osijek: nakon brze kontre Osijeka lopta je stigla do Fućka koji je iz sjajne pozicije pogodio Labrovića u nogu.

Foto: Hrvoje Skočič/Riportal

U 113. minuti nova velika prilika za Rijeku! Velkovski se najbolje snašao u kaznenom prostoru i izbio pred Ivušića no vratar Osijeka brani.

U 118. minuti gol odluke! Merkulov je zabio za pobjedu Rijeke! Mihael Merkulov se najbolje snašao nakon konfuzne reakcije obrane gostiju i sa 10 metara zabio za treće vodstvo Rijeke na susretu!

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

U posljednjoj minuti utakmice navijači Rijeke još su jednom strahovali, Lovrić je imao slobodan udarac s mjesta gdje je već na Rujevici znao zagorčati život Rijeci.  jegov solidan udarac obranio je koncentrirani Labrović, a odmah potom Lovrić je pucao direktno iz kornera – lopta je otišla zamalo pored vratnice.

Rijeka je ponovno u finalu Kupa Hrvatske! Finale Kupa se igra 26. svibnja u Splitu na Poljudu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari