POBJEDA RIJEKE! Razigrani Čolak, Murić, Lepinjica… donijeli bijelima visoku pobjedu

Foto: Riportal.hr/M. Levak

U nijednom trenutku večerašnje utakmice nije bilo upitno tko će odnijeti ri boda. Rijeka se nametnula, stisnula žute i taj stisak nije popuštala 90 minuta…

RIJEKA-INTER 4:1 (2:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 25. kola Hrvatski telekom Prve lige. Sudac: Ivan Vučković (Zagreb). Gledatelja: 3.376.

Strijelci: 1:0 Čolak (9), 2:0 Lepinjica (41), 3:0 Galović (65), 3:1 Mamut (70), 4:1 Murić (85)

RIJEKA: Pandur – Galović, Velkovski (od 46′ Escoval), Smolčić, Raspopović – Pavičić, Lepinjica – Lončar (od 51′ Murić), Štefulj, Gorgon – Čolak

INTER: Frelih – Rom, Van Bruggen, Savić (od 46′ Mitrović), Bosec, Soldo, Martić, Vego, Bilobrk (od 56′ Andrić), Barić, Benčić (od 65′ Mamut).

Nogometaši Rijeke pobijedili su Inter 4:1 u utakmici 25. kola Hrvatski telekom Prve lige.

Bijeli su tako isprali gorak okus poraza na gostovanju kod Maksimira i uhvatili zalet za nedjeljni Jadranski derbi protiv Hajduka na Rujevici (17.30 sati).

Bijeli su u večerašnju utakmicu, u neobičnom terminu utorkom, otpočetka ušli s jasnom namjerom osvajanja sva tri boda. U ovakvim utakmicama u kojima s druge strane stoji suparnik koji ne pomišlja previše na nadigravanje već isključivo na obranu svoga gola, važno je rano postići pogodak koji će rasteretiti momčad u nastojanjima da osigura pobjedu.

I upravo je “mirnu” utakmicu suigračima, treneru, navijačima Rijeke i samome sebi podario Antonio Čolak u 9. minuti utakmice. Raspopović je sjajno ubacio s desne strane, a Čolak iz ne baš idealne pozicije odlično pogodio glavom za vodstvo Rijeke!

Na drugoj strani Bilobrk i Velkovski bili su u punom sprintu prema golu Rijeke, ali Pandur je na vrijeme izašao i otklonio opasnost.

Iz prvog dijela valja izdvojiti dva pokušaja Raspopovića kojima je nedostajalo preciznosti (17′, 30′), te udarac Pavičića (28′) s ruba 16 metara koji je otišao pored gola.

U 26. minuti Bijeli su zabili za 2:0,no nažalost slavlje je trajalo kratko. Poništen je pogodak Rijeke zbog igranja rukom Lepinjice u kaznenom prostoru Intera. Naime, sudac Vučković zaustavio je utakmicu i dosudio igranje rukom Lepinjice prije nego što je završena akcija i shodno tome se VAR nije aktivirao iako se na snimici vidi da je lopta pogodila Lepinjicu u rame.

Ipak, bijeli su svoju dominaciju naplatili u završnici prvog dijela. Rijeka je gol najavila u 40. minuti kada je Pavičić ubacio iz slobodnog udarca, Lepinjica je dobro pucao glavom, ali Frelih je obranio.

Rijeka je do kraja prvog poluvremena ipak povećala vodstvo. Pavičić je izveo korner, Lepinjica je bio najviši u skoku i poentirao!

U drugom poluvremenu ista slika na terenu. Rijeka napada, Inter se brani.

U 58. minuti Pavičić je lijepo prošao i potegnuo sa 16 metara, ali i ovoga puta lopta je očešala gredu.

Rijeka je postigla još jedan gol koji je naknadno poništen! U 59. minuti jednu dugu loptu Gorgon je samo prebacio, Čolak primio pored braniča Intera, sjurio se prema golu i poentirao!

No nakon provjere u VAR sobi utvrđeno je da je Gorgon bio u zaleđu…

Samo četiri minute kasnije Čolak je snažno potegnuo s ruba kaznenog prostora, a ovoga puta ispriječila se vratnica.

U 65. minuti napokon i regularan gol Rijeke. Murić je sjajno ubacio iz slobodnog udarca, a Galović je samo iz blizine pospremio loptu u mrežu!

Iz svog jedinog udarca prema vratima Pandura Inter je smanjio rezultat. U 70. minuti Mitrović je gurnuo za Mamuta koji je pobjegao obrani Rijeke i sigurno poentirao.

Rijeka je do kraja utakmice u nekoliko navrata stigla pred gol Intera, a i gosti su igrali puno otvorenije i opasnije.

Točku na “i” stavio je Robert Murić u 84. minuti. Murić je sve napravio sam i lijepo pogodio kut s ruba kaznenog prostora, a lopta je od vratnice završila u mreži – 4:1!

Foto: Riportal/M. Levak

Rezultati by SofaScore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari