ŠOKANTNA UTAKMICA

Pobjeda Rijeke u golijadi! Bijeli s čak dva preokreta došli do važna tri boda!

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Gorica više nije “crna mačka” za bijele! Gorica – Rijeka 3:4. Pobjedonosni zgoditak postigao je Pavičić u sudačkoj nadoknadi!

GORICA – RIJEKA 3:4 (2:1)

VELIKA GORICA – Gradski stadion. Utkmica 10. kola HT Prve lige. Sudac: Mario Zebec.

Strijelci: 1:0 Kristijan Lovrić 12′ (11m), 1:1 Issah Abass 43′, 2:1 Saša Marjanović 45’+3′, 2:2 Lindon Selahi 46′, 2:3 Robert Murić 58′ (11m), 3:3 Toni Fruk 90′, 3:4 Domagoj Pavičić 90’+2′

GORICA: Banić, Doka (od 71′ Dvorneković), Marjanović, Babec, Mitrović, Pršir (od 71′ Junior), Sarić, Delfi, Keita, Lovrić (od 83′ Fruk), Dieye (od 71′ Stojanovski)

RIJEKA: Zlomislić, Tomečak (od 46′ Vukčević), Escoval, Krešić, Smolčić, Gnezda Čerin, Selahi (od 80′ Pavičić), Murić (od 83′ Bušnja), Vučkić (od 80′ Obregon), Ampem, Abass.

Nogometaši Rijeke ostvarili su pobjedu u 10. kolu Prve HNL.

Na gostovanju kod Gorice slavili su Riječani s 4-3 u posve ludoj utakmici! Pobjedonosni zgoditak postigao je Pavičić u sudačkoj nadoknadi!

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Nevjerojatno je kako su igrači Gorice na poluvremenu imali samo jedan gol prednosti (2-1), a mogli su biti i bez njega da nije Marjanović postigao pogodak u sudačkoj nadoknadi.

Naime, osim prvog pogotka kojeg je postigao Kristijan Lovrić u 12. minuti iz jedanaesterca, Gorica je dominirala, stvarala brojne šanse i čak tri puta pogađala okvir vrata.

Uspavanku na početku utakmice razbudila je Gorica. U devetoj minuti, nakon ubačaja s lijeve strane, Matar je pucao glavom, greda je spasila Rijeku. Nakon provjere VAR-a sudac Zebec dosudio je kazneni udarac zbog prekršaja Krešića na Mitroviću.

Marko Prpic/PIXSELL

Iako je Zlomislić pogodio stranu, Lovrić je bio siguran s bijele točke – 1:0.

Matar Dieye, Lovrić i Mitrović su bili ti koji su pogađali okvir vrata, a svi sitni promašaji na kraju su bili kažnjeni kada je u 43. minuti Abass glavom pogodio za tadašnjih 1-1.

U 33. minuti Lovrić se našao u dobroj prilici nakon olako izgubljenog duela na lijevoj strani, ali udarac je otišao pored gola.

Samo dvije minute kasnije nova velika prilika za domaćina. Delfi se oslobodio u kaznenom prostoru, Zlomislić je obranio udarac. Lovrić je natrčao i greda je spasila Rijeku.

Gorica ponovo nije imala sreće u 42. minuti. Delfi je ubacio s desne strane, Mitrović je pucao, vratnica je još jednom spasila Rijeku. Lopta se od okvira odbila Mataru, koji nije uspio reagirati i udarac glavom otišao je pored gola

Gorica je posve zasluženo na odmor ipak otišla uz prednost nakon što je Marjanović zabio debelo u nadoknadi za 2-1.

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

No, sve se za Velikogoričane počelo urušavati odmah od početka drugog poluvremena. U prvoj akciji Rijeka je izjednačila na 2-2. Nakon asistencije Abassa lijepo je naciljao Selahi.

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Već u 51. minuti Murić je sjajno gurnuo za Selahija koji je izbio sam pred gol, Delfi ga je srušio i zaradio crveni karton.

U 58. minuti Rijeka je povela 3-2 nakon što je Murić realizirao jedanaesterac. Prethodno je lopta u ruku, u domaćem šesnaestercu, pogodila Doku.

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Nakon vodstva te uz igrača više Rijeka je spustila ritam igre te je čuvala rutinski vodstvo. No, u samoj završnici ponovno je eksplodiralo na travnjaku u Velikoj Gorici. Sjajan je pogodak u 90. minuti zabio Fruk za 3-3, no već u idućem napadu sve se opet okrenulo na stranu Rijeke, a gol u ludoj utakmici i za tri boda gostiju zabio je Pavičić.

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Gorici je ovo bila treća ligaška utakmica u nizu bez pobjede, dok je Rijeka skočila na prvo mjesto ljestvice. Ima isti broj bodova kao Osijek, ali bolju razliku pogodaka i utakmicu manje.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari