POBJEDA RIJEKE U PULI! O Kvržićevoj majstoriji još će se dugo pričati

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Riječki gledatelji još pamte goropadnu Istru koja je krajem ljeta silno namučila Bijele na Rujevici odigravši časnih 3:3 uz sjajnu predstavu svojih mladih napadača-internacionalaca

ISTRA 1961 – RIJEKA 1:2 (0:2)

PULA – Stadion Aldo Drosina. Utakmica 14. kola Hrvatski telekom Perve lige. Sudac: Goran Gabrilo (Split) Gledatelja: 2.000.

Strijelci: 1:0 Čolak (7), 2:0 Kvržić (35), 1:2 Perić-Komšić (88)

ISTRA 1961: Čondrić – Oneto, Čuljak, Bosančić, Espinosa (od 14′ Cardozo), Fuentes (Perić-Komšić, 82), Rodrigues (od 68′ Iglesias), Sane, Ivančić, Grujević, Segado

RIJEKA: Sluga – Raspopović, Escoval, Župarić, Žuta – Pavičić, Lončar – Kvržić, Gorgon, Heber (od 73′ Čanađija), Čolak (Puljić, 84)

Međutim, Rijeka se danas u Puli pod Bišćanom postavila mudrije. Nije tu bilo lepršavosti u igri prema naprijed kao što je to bio slučaj u rečenom 3.3 remiju, ali su Bijeli odigrali onako kako su trebali da bi došli do tri važna boda.

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Osim u jednom dijelu prvog poluvremena kada su nakon vodstva 0:1 (Čolak, 7. minuta) Riječani malo izgubili glavu i dozvolili Puležanima 15-minutnu opsadu svoga gola uz nekoliko stopostotnih šansi za “žute”, Bijeli su uglavnom mudro kontrolirali tempo igre ne srljajući bezglavo prema Čondrićevim vratima.

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Dok su se Puležani “pošteno” ispromašivali, Bijeli su lopte iz svojih šansi uredno pospremali u mrežu suparnika, pa i onda kada se to “zbog zakona fizike” činilo nemogućim, kao u slučaju fantastičnog Kvržićeva gola za vodstvo Rijeke 0:2.

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Izveo je Kvržić pravo malo čudo s loptom i na neki način svojim golom “prelomio” utakmicu. U 35. minuti Heber je pobjegao po lijevoj strani i ubacio pred petarac. Kvržiću je lopta dolazila iza nogu, a onda je loptu ipak uspio udariti petom na taj način da je loptom prebacio i sebe i suparničkog braniča. Tako majstorki udarena lopta pala mu je točno pred nogu na udarac s pet metara od Čondrićevih vrata. I kao da to nije bilo dovoljno, Kvrža je uspio nogom gurnuti loptu taman toliko da prođe vrataru kroz noge i lagano se – a nezaustavljivo – zakotrlja prema mreži.

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Sjajan zgoditak osigurao je Bijeli miran odlazak na odmor. U nastavku trebalo je samo smirenom igrom zadržati rezultatsku prednost.

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

No ne može čini se bez drame kada je Rijeka u pitanju: neshvatljivu pogrešku par minuta prije kraja utakmice napravio je Escoval. U jednom iznošenju “zaboravio” je loptu koju mu je ” s noge” uzeo Perić-Komšić i smireno zabio kraj Sluge!

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Unatoč par minuta panike u obrani, Riječani su uspjeli zadržati vodstvo zabilježivši tako na svoj konto nova tri važna boda uoči niza teških utakmica koje ih očekuju – redom s Dinamom na Rujevici, Osijekom u gostima, Lokomotivom na Rujevici i Slaven Belupom u Koprivnici čime se i završava ovaj jesenski dio Hrvatski telekom Prve lige 2018/2019.

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Lijepi broj navijača Rijeke i pripadnika Armade pohodio je i ovaj put Pulu, no nisu ni ovoga puta svi bili glasni.

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Bojkot navijanja (zbog grijeha iz mladosti trenera Bijelih, Bišćana) jednog dijela pripadnika Armade se nastavlja, a bit će vrlo zanimljivo promatrati razvoj događaja na tribinama tijekom sljedećeg derbija Rijeka-Dinamo kada glasni navijači poviču “Tko ne skače, Dinamovac je…!”.

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL
Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari