PRAZNIK NOGOMETA! Riječani u veličanstvenoj atmosferi Rujevice remijem ostali na ruti prema konačnom trijumfu

dav

Rujevica je proključala u 69. minuti kada je Franko Andrijašević lijepim golom nakon udarca glavom matirao Dinamo i učvrstio svoju momčad na ruti prema naslovu prvaka

RIJEKA – DINAMO 1:1 (0:0)

RIJEKA – Utakmica 27. kola MaxTV Prve lige. Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Gledatelja 6000. Sudac: Mario Zebec (Varaždin)

Stijelci: Andrijašević (69), Soudani (86)

RJEKA – Prskalo – Ristovski, Elez, Župarić, Vešović – Mišić, Bradarić – Bezjak (Matei, 64), Andrijašević, Gorgon (Martić, 85) – Gavranović (Čanađija, 75)

DINAMO – Livaković – Matel, Lešković, Prić, Pivarić – Pavičić (Gojak, 81), Antolić (Moro, 78) – Soudani, Sammir , Šitum – Hodžić

Praznik nogometa! Malo je reći da su Rijeka i cijeli jedan veliki dio Hrvatske danima živjeli za ovu utakmicu koja neće odmah riješiti prvenstvo i donijeti prvaka Hrvatske, ali može jednu momčad itekako približiti tom toliko žuđenom cilju.

A igrači su se odužili navijačima. Riječkim, naravno! Jer u prvom dijelu utakmice (smisleni) nogomet igrala je praktički samo jedna momčad, ona u bijelim dresovima. Razlika između ovoga poluvremana i onoga u kojem je Dinamo prije šest mjeseci teško stradao na Rujevici (5:2!) samo je u tome što su onda Riječani svoje prilike iskoristili, a ovdje u prvom dijelu utakmice to nisu uspjeli. Malo spremni Dinamov vratar Livaković, malo sportska (ne)sreća, malo dekocentracija… i nekoliko lijepih prilika Bijelih (Andrijašević, Gavranović, Gorgon) otišlo je u vjetar.

Cijeli prvi dio utakmice protekao je u jakom tempu kojeg su diktirali domaći a Dinamo je teško dolazio do daha – prvi izravni udarac prema Prskalu uputili su Modri tek nakon pola sata igre!

Već u 3 minuti zaprijetio je Gavranović čiji udarac Livaković brani. U 6 minuti Bradarić je izbacio Gorgona na lijevom boku, ali udarac Austrijanca bio je za malo neprecizan. U 13. minuti velika prilika za Rijeku – Mišić je odnio loptu, Gavranović gurnuo u prostor za Andrijaševića čiji udarac brani Livaković, a lopta u luku odlazi iznad grede!

U 15. minuti zatresla se mreža Dinama, Andrijašević je lijepo poentirao, ali pomoćni sudac označio je zaleđe.

Lijepu priliku imao je i Gorgon u 28 minuti. Ristovski je još jednom ubacio, obrana Dinama je odbila loptu koja je došla do Gorgona na 18 metara no efektan udarac lijevom nogom brani Livaković.

U 34. minuti Dinamo je izgubio lotpu na svojoj polovici. Gavranović je gurnuo za Bezjaka koji je izdržao duel u kaznenom prostoru, pokušao zaobići Livakovića, ali se na kraju poskliznuo. Ipak, napadač Rijeke uspio je pucati, ali lopta je otišla pored vratnice.

Tek u 38 minuti najsmislenija akcija Dinama: Pivarić je dugom loptom pronašao Hodžića koji u izglednoj prilici nije uspio smiriti loptu, a Prskalo je pravovremeno izašao i odnio loptu.

U drugi dio Dinamo je ušao nešto odlučnije, goropadniije, no Bijeli vrlo brzo uspostavljaju ravnotežu a njihove napadačke akcije i dalje djeluju puno smislenije i opasnije.

No nakon 60. minute intenzitet napada obje momčadi polako opada, igra se uglavnom oko sredine terena što odgovara gostima koji koriste svaku priliku za “zalijeganje” na travu i iznuđivanje prekršaja što im i polazi za rukom u 67 minuti kada žuti karton dobija Matei nakon jednog “remplanja” s Matelom.

No nekoliko minuta mirnijeg perioda igre bila je samo priprema za novu eksploziju Riječana: u 69. minuti Bijeli su došli u vodstvo!  Mišić je sjajnim ubačajem pronašao Andrijaševića koji je ostao sam u kaznenom prostoru i s nekih 11 metara snažnim  udarcem glavom usmjerio loptu prema donjem lijevom kutu Livakovićevih vratiju. Konačno slavlje na Rujevici moglo se “namirisati”!

U 85. minuti ozlijeđenog Gorgona mijenja Martić – Kek zatvara utakmicu, no nekoliko sekundi kasnije Soudani iz jedne situacije koja nije djelovala previše opasno nevjerojatno preciznim udarcem, poluškaricama, matira nemoćnog Prskala.

USKORO OPŠIRNIJE…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari