PREKINUT USPJEŠAN NIZ RIJEKE: Bijeli promašivali, gosti ih kaznili

Foto: Riječanin

Period izrazito nadmoćne igre Rijeke u prvom dijelu utakmice, prava kanonada udaraca na gol Gorice, nažalost nije rezultirao uvjerljivijim vodstvom Bijelih (dvije lopte na gredi Acostya!) pa su se domaći do kraja utakmice mučili s gostima itekako raspoloženima za nadigravanje

RIJEKA – GORICA 1:3 (1:1)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 19. kola Hrvatski telekom Prve lige. Gledatelja: 3.712. Sudac: Dario Bel (Osijek)

Strijelci: Acosty (6), 1:1 Zwolinski (30), 1:2 Dvorneković, 1:3 Lovrić (86)

RIJEKA: Sluga – Capan (Halilović, 71), Escoval, Župarić, Mamić – Lončar, Pavičić – Kvržić, Čanađija (Bušnja, 79), Acosty – Puljić (Vuk, 67)

GORICA: Kahlina – Jovičić, Čagalj, Suk, Zwolinski (Diyaje, 85), Dvorneković (Musa, 78), Čabraja, Miya (Maloča, 70), Mitchedslishvili, Marina, Lovrić.

Kakva kanonada prema vratarima u prvom poluvremenu utakmice 19. kola Hrvatske telekom Prve lige Rijeka-Gorica! Vratari Sluga i Kahlina imali su pune ruke posla a samo nepreciznost strijelaca, stative, grede i dobre vile spasile su ih od punih mreža!

Pritom, posebno je upečatljiva bila opsada gola Kahline sredinom prvog dijela utakmice kada su pri vodstvu Rijeke 1:0 (Acosty, 6. minuta) Bijeli imali nekoliko prilika za povećanje vodstva.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Najprije je Acosty vlastitom snalažljivošću pokazao sjajnu igru glavom – u situacijama kada mu lopte i nisu stizale idealnom putanjom, dvaput je nakon udaraca glavom gađao gredu (13., 16. minuta) a nedugo potom prave “bombe” prema Kahlini uputili su Lončar (19) i Čanađija (20. minuta) – oba s 18 metara po sredini gola, i oba udarca otišla su tek pola metra iznad grede…

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

I kako to već u nogometu najčešće biva, kada ne iskoristiš svoje prilike, dobiješ gol. U 30. minuti sudac Bel jedan kontakt Župarića i Čabraje ocijenio je prekršajem za najstrožu kaznu – penal je izveo Zwolinski i ostavio Slugu bez šanse za obranu.

Istine radi, valja spomenuti da su gosti u prvom poluvremenu imali još par stopostotnih prilika za postizanje zgoditka. Već u 3. minuti sam u kaznenom prostoru ostao je Suk koji je pucao, ali Capan je blokirao udarac. Isti igrač mogao je matirati Slugu i u 18. minutu: nakon ubačaja iz kornera Suk je uspio pucati prema golu ali je Mamić je u posljednji trenutak izbio loptu s crte!

No sama završnica prvog dijela ponovno je pripala Rijeci. U 41. minuti serijom kombinacija Kvržić, Župarić i Čanađija namjestili su priliku za Puljića koji je ostao sam na sedam metara od Kahline ali njegov mlaki udarac išao je ravno u vratara Gorice. Kakva šteta!

Samo minutu kasnije Pavičić je sjajno progirao Mamića koji je otišao malo lijevo od gola. Vratar Kahlina je izašao s gola, skratio kut, a u nastavku akcije Čanađija nije dobro pucao s 18 metara.

Bilo je to dinamikom nabijeno i šansama bogato poluvrijeme koje je pokazalo da je Bišćanovo “ekvilibriranje” s osiromašenim kadrom (ozljede, kartoni…) odnosno premještanje Capana na bok te Čanađije odmah iza najisturenijeg Puljića – dok su napadački bokove okupirali Kvržić i Acosty uz pomoć “logistike” u vidu Lončara i Pavičića – donijelo određeno osvježenje u igri prema naprijed, ali patila je – obrana. Zwolinski i ekipa (pre)često su se zavlačili Capanu, Župariću, Escovalu… iza leđa što je Slugu u par navrata ostavilo na “vjetrometini”, na milost i nemilost napadačima Gorice…

Početkom drugog poluvremena tempo igre je očekivano malo pao. Bijeli kao da su “povukli ručnu” želeći na “kontrolirani” način doći do gola za pobjedu, no s time se nisu slagali Goričani koji su ubacili u “brzinu više” što im je u 57. minuti donijelo vodstvo.

Mtchedslishvili je ubacio s desne strane jednu prizemnu loptu a Dvorneković je lijepo skrenuo loptu po travi za vodstvo Gorice. S tribina se činilo kako da lopta “migolji” prema golu i da će ju Sluga možda moći zaustaviti, no igrač Gorice bio je jako precizan  uputivši loptu uz samu stativu u “malu mrežicu”….

Iako se to činilo krajnje nepoštenim po prikazanome na terenu do tada, rezultat je išao u prilog gostima a pred Bijelima je bilo 30 minuta grčevite borbe za izjednačenje.

U 65. minuti Kvržić je ubacio, Puljić se ponovo našao u sjajnoj situaciji,ali sa sedam metara lopta je otišla preko gola.

Bišćan je pokušao izmjenama, u vatru su bačeni mladići Vuk i Bušnja no nekoliko dobrih šansi ostalo je neiskorišteno dok su s druge strane gosti prijetili opasnim kontrama.

Jedna takva riješila je utakmicu: Lovrić je poentirao par miuta prije kraja utakmice za konačno slavlje gostiju.

Ova utakmica možda je najbolnije upozorenje koliko bi težak život Bijelih mogao biti bez Hebera (danas odsutan zbog ozljede) u trenucima dok su odsutni i Gorgon i Čolak. Brazilac  bi danas vjerojatno jednu-dvije lopte pospremio u mrežu gostiju onda kada se lomila utakmica. I Bišćan i vodstvo kluba moraju hitno smislit “plan B”…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari