Riječanin Marko Hrgetić na najtežoj avanturističkoj utrci na svijetu

Foto: Facebook

Riječanin Marko Hrgetić iz Paragliding kluba Flumen uspješno se kandidirao na najtežu avanturističku utrku na svijetu, Red Bull X-Alps, koja počinje 16. lipnja

Na natjecanju sudjeluje samo 35 natjecatelja a da bi netko postao dio ove velike sportske priče mora se kandidirati i biti odabran od strane najuspješnijih sportaša svijeta.

Sama utrka kombinacija je paraglidinga/letenja u najvećoj mjeri te trčanja/treckinga/planinarenja, a proteže se od Salzburga do Monaca u dužini od ukupno 1138 kilometara!

Marko se za utrku, koju je i završiti veliki uspjeh, pripremao posljednjih godinu dana. Parglidingom se bavi od 2005. godine, a do je sada je šest puta bio prvak države.

Inače, Red Bull X-Alps proglašena je najtežom pustolovnom utrkom na svijetu. Natjecatelji iz cijelog svijeta dolaze u Austriju na iscrpljujući test tijela i uma. Iz Salzburga kreću samo pješice i paraglajderom do Monaka, ploveći ponad 1138 km opasnog alpskog terena.

Često pokrivajući udaljenosti od 100 km dnevno, a ponekad i više, sportaši moraju kombinirati vještinu i strategiju, dok prevladavaju ozljede i umor.

Mnogi će prihvatiti poraz i odustati prije kraja, ali nekolicina odabranih neće se zaustaviti sve do cilja. Nadamo se da će među njima biti i naš Marko! 🙂

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari