IGRA NA BOD

Rijeci bod s neugodnog gostovanja u Gorici; Pojačanju Drmiću 15 minuta igre

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Gorica i Rijeka odigrali su večeras “pravu prvenstvenu utakmicu”, kako se nekad opisivalo žustru, taktikom okovanu “rovovsku” bitku bez onih nogometnih slasti i poteza koji oduševljavaju publiku

GORICA – RIJEKA 0:0 (0:0)

VELIKA GORICA – Gradski stadion. Odgođena utakmica 9. kola Hrvataki telekom Prve lige: Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac). Bez gledatelja.

Strijelci: –

GORICA: Banić, Jovičić, Steenvoorden, Suk, Špikić, Mitrović (od 55′ Dvorneković), Doka, Babec, Krizmanić (od 6′ Doka), Lovrić, Matar (od 87′ Mudrinski)
RIJEKA: Nevistić, Tomečak, Escoval, Galović, Smolčić, Vukčević (od 86′ Štefulj), Mudražija, Čerin, Lončar (od 70′ Pavičić), Kulenović (od 75′ Drmić), Andrijašević

Nema odmora – ali ni treninga, kako se požalio trener Rožman – za igrače Rijeke. Odgođene utakmice iz jesenskog dijela sezone (korona) treba odraditi, i bijeli tjednima praktički igraju ritmom vikend-srijeda.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

U nezgodnom trenutku, nakon kiksa na Rujevici (samo bod protiv “fenjeraša” Istre) i neuvjerljivih igara u posljednjim utakmicama, Rijeka je danas morala na “vrući” teren u Velikoj Gorici kojeg Rijeka ne pamti po dobrome. Kao uostalom ni susrete s Goricom na Rujevici, gdje Goričani – pa možemo reći redovno – rutinski dolaze po bodove.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Prisiljen ovim ludim tempom odigravanja utakmica ali i kartonima, ozljedama… Rožman teško može ustaliti prvu jedanaestoricu i prisiljen je rotirati igrače. Tako su i večeras na klupi susret započeli Murić, Pavičić, Arsenić, Menalo i tek pristigli Drmić.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Rijeka se večeras većim dijelom utakmice ravnopravno nosila s domaćinima oslanjajući se uglavnom na čvrst obrambeni blok i individualne pokušaje Andrijaševića i Kulenovića u kontrama koje su loptama pokušavali “hraniti” Mudražija i Lončar. Pod povećanom pažnjom obrane bijelih bila je prva zvijezda domaćih – a možda i cijele Prve lige – Kristijan Lovrić; a kako se ni jedni ni drugi nisu odlučivali na povećani rizik, igra se kretala u “kontroliranim uvjetima” a utakmica zarana mirisala na – nulu. Ili ništa-ništa, kako vam je draže!

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Od kakvih-takvih prilika za gol, u prvom dijelu možemo spomenuti one Kulenovića i Andrijaševića. U 13. minuti Andrijašević je udario po lopti ali Banić je bio siguran i efektno obranio udarac.

U 15. minuti Gorica je stvorila višak na desnom boku a nakon ubačaja Mudražija je srušio Lovrića na rubu kaznenog prostora. Slobodan udarac izveo je Lovrić, ali Nevistić je na sreću bijelih bio siguran.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

U 21. minuti Kulenović je pobjegao obrani i pokušao i pucati, ali udarac gotovo iz mrtvog kuta obranio je Banić.

U 30. minuti ipak je nakratko bljesnuo i Lovrić! Lovrić je primio loptu u kaznenom prostoru, odlično si otvorio prostor za udarac, ali Nevistić je sjajnom obranom spriječio gol.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

U 40. minuti nova kontra Rijeke: Tomečak je lijepo ubacio, a Čerin odmjereno pucao glavom. Banić je pogledom ispratio udarac, ali lopta je prošla uz vratnicu!

Drugo poluvrijeme odvijalo se u sličnom tempu. U 48. nepotrebno se stvorila gužva pred golom Rijeke: Nevistić nije uspio zadržati jednu visoku loptu nakon sudara s Escovalom, ali srećom igrači Gorice nisu se najbolje snašli. U 52. Mudražija je odigrao za Andrijaševića koji je pucao s desne strane, ali Banić je lako ukrotio udarac. U 55. minuti Lovrić je izveo slobodan udarac s 25 metara, lopta je otišla iznad grede.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

U 70. minuti Rožman se odlučio na prvu promjenu – Lončara je zamijenio Pavičićem, a pet minuta kasnije u bijelom dresu je zaigrao i nedavno predstavljeni reprezentativac Švicarske Josip Drmić! Ušao je umjesto Kulenovića…

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Iako su tijekom cijele utakmice Goričani imali prividnu terensku premoć, napadačke akcije Riječana, premda ne fatalne po gol domaćih, ipak su izgledale obećavajuće. U 77. Andrijašević je povukao kontru i pokušao odigrati dupli pas s Mudražijom, ali vratar Banić pokupio je loptu.

U 82. još izglednija polukontra Rijeke – Andrijašević je povukao, sjajno progirao Pavičića koji se našao u odličnoj poziciji, ali udarac je završio u bloku!

Otkako je zakoračila u Prvu HNL Gorica ima fantastičan skor s Riječanima.

Bila je ovo deseta međusobna utakmica, Gorica ima sedam pobjeda, dva susreta su završila bez pobjednika, a Rijeka je upisala samo jednu pobjedu.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari