RIJECI (SAMO) BOD U GORICI! VAR bijelima uzeo pobjedu, Čolaku umjesto slavlja neželjeni karton

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Za momčad HNK Rijeke gostovanje u Velikoj Gorici godinama je važilo za jedno od najtežih i rezultatski najgorih. Ovoga puta sve se to trebalo promijeniti, ključ su u svojim nogama imali Čolak i Lončar u situacijama kada su morali poentirati…

GORICA-RIJEKA 0:0 (0:0)

VELIKA GORICA – Gradski stadion. Utakmica 22. kola Hrvatski telekom Prve lige. Sudac: Fran Jović (Zagreb). Gledatelja: 2.000

GORICA: Kahlina – Muhammed (od 41′ Hamad), Jovičić, Steenvoorden, Dvorneković, Špikić (od 65′ Mathieu), Čabraja, Babec (od 84′ Maslowski), Lovrić, Čanađija, Ndiaye

RIJEKA: Pandur – Raspopović (od 74′ Braut), Escoval, Velkovski, Smolčić, Štefulj, Lepinjica, Lončar, Halilović (od 71′ Gorgon), Andrijašević, Čolak

Nakon poslijepodnevne pobjede Osijeka nad Dinamom, utrka za toliko željenim mjestima u vrhu prvenstvene ljestivice Prve HNL koja vode u kvalifikacije za Ligu prvaka potpuno se zaoštrila i postala iznimno neizvjesnom.

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Svjesni toga bili su i u taboru Rijeke uoči početka današnje utakmice u Velikoj Gorici. Rijeka je istrčala odlučna napraviti dobar rezultat. Nakon godina i godina neugodnih posrtaja na ovome stadionu, Rijeka se postavila čvrsto i hrabro i već u prvom poluvremenu bijeli su mogli dvaput matirati domaćeg vratara Kahlinu.

U desetoj minuti Štefulj je ubacio s lijeve strane, lopta se kratko odbila, natrčao je Raspopović koji je ostao sam, ali udarac iz prve s 15 metara prošao je uz vratnicu.

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

U 22. minuti nakon pogreške u obrani Gorice Štefulj je prošao po lijevoj strani i sjajno ubacio. Čolak je bio sam pred golom, ali vratnica je spasila Goricu! Malo je nedostajalo da i treću utakmicu zaredom Rijeka postigne gol iz akcije Štefulj-Čolak. Nažalost, to se nije dogodilo…

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Druga velika prilika za Rijeku dogodila se u 39. minuti. Gorica je bila pred golom Rijeke no Lepinjica je očistio iz kaznenog prostora. Potom su Lončar i Čolak duplim pasom izbacili iz ravnoteže cijelu obranu Gorice, Lončar je pretrčao skoro cijeli teren prema golu uz pratnju Muse na leđima i na kraju mu je ipak ponestalo snage za kvalitetniji udarac. Kahlina ga je pročitao i spasio svoja vrata!

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Rijeka je nakon 45 minuta imala više razloga žaliti za propuštenim prilikama. Uz nekoliko lijepih akcija, valja izdvojiti tri odlične situacije koje bijeli nisu iskoristili.

Na samom početku drugog poluvremena stativu je uzdrmala i Gorica. Lovrić je tukao po lopti iz slobodnog udarca, ali ovoga puta vratnica je spasila momčad Rijeke.

Rijeka je u drugom dijelu u nekoliko je navrata stigla pred gol Gorice, ali nedostajalo je preciznosti u posljednjem dodavanju.

Na drugoj strani u 64. minuti velika prilika za Goricu. Ndiaye je lijepo primio loptu i “lažnjakom” se riješio pratnje u kaznenom prostoru, ali umjesto udarca odlučio se na pokušaj dodavanja i propala je šansa za domaćina.

Za razliku od prvog dijela utakmice, u drugom poluvremenu domaćini su bili ti koji su ostavili bolji dojam na terenu pa se krajnji neodlučeni rezultat čini i najpravednijim ishodom ove žive i zanimljive prvenstvene utakmice.

No prava drama odigrala se na samom kraju utakmice. Štefulj je ubacio, Čolak pucao glavom (?) i pogodio, no uz pomoć VAR-a zgoditak je poništen jer je Čolaka, kako je VAR provjera presudila, lopta pogodila u ruku. Da stvar bude gora, Čolak je , valjda zbog “namjernog igranja rukom”, dobio i žuti karton koji ga isključuje iz derbija s Osijekom…

Rezultati by SofaScore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari