Rijeka dobila gol u 24. sekundi pa pokušala “uloviti” Dinamo. Loše je završilo…

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Riječani su u današnji derbi s Dinamom ušli praktički s rezultatom 0:1. Nije prošlo ni 25 sekundi susreta, a Ivor Pandur vadio je loptu iz mreže nakon zgoditka Ademija postignutog nakon strelovito brze akcije koju su obrambeni igrači Rijeke ispratili samo pogledom. Rijeka je bila puno agilnija u drugom dijelu utakmice nakon ulaska Pavičića, ali uvijek je teško u Maksimiru “loviti” prednost Dinama. Na kraju se bijelima ofenziviniji pristup “obio o glavu”…

DINAMO – RIJEKA 4:0 (1:0)

ZAGREB – Stadion Maksimir. Utakmica 24. kola Hrvatski telekom Prve lige. Sudac: Duje Strukan (Split). Gledatelja: 8.000

Strijelci: 1:0 Ademi (1), 2:0 Kadzior (81), 3:0 (Oršić, 84), 4:0 Gojak (90+3)

DINAMO: Livaković – Moharrami, Theophile, Dilaver, Leovac – Ademi (Đira, 83), Kadzior, Majer (Gojak, 66), Ivanušec – Oršić, Kulenović (Petković, 62)

RIJEKA: Pandur – Escoval (od 46′ Pavičić), Velkovski, Smolčić – Raspopović (Tomečak, 69), Halilović, Capan, Lončar, Štefulj – Gorgon, Čolak (Yateke, 76)

Nakon početnog šoka, bijeli se očekivano nisu uspjeli “posložiti” praktički cijelo prvo poluvrijeme koje su okončali bez udarca u vrata Dinamova vratara Livakovića, unatoč nekoliko pokušaja krajem poluvremena.

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

U 13. minuti vidjeli smo obećavajuće pokušaje na obje strane.

Najprije je nakon brze akcije Dinama na desnoj strani udarac Kadziora od bloka krenuo prema rubu terena, ali Pandur je spriječio da ne ode u korner. U kontri lijepa akcija Rijeke, ali ubačaj Štefulja u kazneni prostor očistio je Majer.

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

U 16. minuti lopta je došla do Ademija na 18 metara, ali njegov udarac ukrotio je Pandur.

U 25. minuti “mrtva šansa” za povećanje Dinamova vodstva! Majer je odlično ubacio, Ademi je ostao sam kao duh na nekih 6-7 metara od vrata, ali lopta je po njegovu udarcu glavom otišla pored gola nemoćnog Pandura.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Samo minutu kasnije Oršić je ubacio, Kulenović poentirao, ali pomoćni sudac dignuo je zastavicu signalizirajući zaleđe Oršića. Uslijedila je provjera u VAR sobi koja je potrajala neuobičajeno dugo, cijele tri minute, no na sreću Riječana VAR je potvrdio zaleđe napadača Dinama!

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

U 33. minuti Lončar je sjajno povukao kontru, ušao u kazneni prostor Dinama, ali njegov pokušaj da proigra Čolaka završio je u nogama braniča Dinama!

U 44. minuti Gorgon se našao u sjajnoj prilici u kaznenom prostoru Dinama, ali umjesto udarca odlučio se na pokušaj driblinga i prilika je propala.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

U drugom poluvremenu druga slika bijelih. U igru je ušao Pavičić, Rožman je promijenio formaciju svjesno prihvaćajući rizik znajući da mu je zapravo svejedno izgubio li utakmicu s jednim ili dva-tri gola razlike, i Rijeka je “prodisala”. Krenule su akcije prema Livakoviću, isprva stidljivo, a onda su se počeli nizati korneri i slobodni udarci pred golom Dinama nakon čega se ipak, nažalost po bijele, nije izrodila stopostotna šansa koju bi netko od Riječana eventualno pretvorio u izjednačujući zgoditak.

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

U 51. minuti nakon jedne loše povratne lopte Kulenovića, Rijeka je povukla kontru ali u samoj završnici Moro je otklonio opasnost po svoju momčad.

U 60. minuti Gorgon je glavom spustio ubačaj, Čolak je primio loptu ali nakon što je riječki napadač iz okreta udario po lopti, ona je otišla daleko od gola.

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

U 65. minuti Smolčić je pokušao iz velike udaljenosti, ali nije bilo preciznosti. Samo minutu kasnije Halilović je ubacio iz kornera, ali Capan je bio prekratak da zahvati loptu i prevari Livakovića.

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

I kada su se navijači Rijeke ponadali da bi bijeli ipak na Maksimiru mogli “uloviti” izjednačenje”, makar iz nekog “odbijanca”,  iz jedne kontre Dinama stigao je hladan tuš. U 81. minuti Petković se odlučio na prodor u stilu nekadašnjih klasičnih lijevih krila, uspjelo mu je stići gotovo do korner zastavice, a onda je odlično na vrh peterca ubacio jednu neuhvatljivu loptu za obranu Rijeke.

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Spreman je bio Kadzior koji je ispružio nogu i pospremio loptu iza Pandura.

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Rožmanov rizik o kojem smo govorili nije se na kraju isplatio, a pobjedu Dinama dodatno je uvećao zgoditak Oršića u 84. minuti. Ponovno se Petković u zraku izborio za jednu loptu – vjerojatno uz pomoć prekršaja – te produžio “u for” Oršiću koji se lako othrvao Velkovskome i lijepim lob-udarcem prebacio Pandura za vodstvo modrih 3:0.

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

U samoj završnici raspad bijelih. Jednu kontru Dinama i obilni višak modrih igrača pred Pandurom zaključio je Gojak uz vidnu nervozu mladog riječkog golmana kojemu nakon četiri utakmice bez primljenoga pogotka ovako visok poraz vjerojatno najteže pada.

Rezultati by SofaScore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari