RIJEKA-HAJDUK 1:1 Franko pogodio, Bijeli gađali i gredu i stativu ali Teklić odnio bod u Split

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Navijači na Rujevici večeras su mogli uživati u dinamičnoj i borbenoj utakmici dostojnoj naziva Jadranski derbi! Velika je šteta što Bijeli od dva udarca u gredu i stativu (Andrijašević, Halilović) barem jedan nisu “pospremili” u mrežu za pobjedu koja bi svim Riječanima toliko značila

RIJEKA – HAJDUK 1:1 (1:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeka na Rujevici. Utakmica 8. kola Hrvatski telekom Prve lige. Sudac: Fran Jović (Zagreb). Gledatelja: 7.101.

Strijelci: Andrijašević (32), Teklić (78)

RIJEKA – Prskalo – Tomečak, Velkovski (Escoval, 20), Župarić, Capan, Lepinjica, Lončar (Iglesias, 80), Acosty (Gorgon, 60), Andrijašević, Murić, Halilović

HAJDUK – Posavec – Juranović, Nejašmić, Simić, Jakoliš, Hamza, Jairo, Jurić (Teklić, 73), Bradarić F., Ismajli, Čolina

Sjajna atmosfera na gotovo do kraja ispunjenoj Rujevici, lijepo rujansko vrijeme i vrlo dobar nogomet obilježili su večerašnji Jadranski derbi! Utakmica prožeta uzbuđenjima donijela je prije svega borbenu igru, taktičko nadmudrivanje trenera i borbu za svaku loptu na terenu.

Gosti iz Splita počeli su (ne)očekivano agresivno, no Bijeli su se vrlo brzo privikli na takav gard gostiju. Bišćan se u nemogućnosti drugih rješenja u napadu oslonio na Acostyja i Murića, svoju ulogu”lutalice između linija” ponovno je preuzeo povratnik u riječke redove Franko Andrijašević, pomagao im je Lončar, a leđa čuvali Lepinjica i Capan.

Foto: Riječanin
Foto: Riječanin

Veći dio utakmice takva formacija djelovala je vrlo dobro, no jedan trenutak nepažnje bio je dovoljan da gosti odnesu bod s Rujevice.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Andrijašević je dobru utakmicu najavio udarcem u petoj minuti koji je završio u rukama vratara Posaveca. Na drugoj strani udarac Hamze blokirao je Župarić.

Veliku priliku Rijeka je imala u 10. minuti. Halilović je izveo korner, Župarićev udarac je blokiran, ali Acosty je sjajno pucao iz okreta, a lopta prošla tik uz vratnicu.

Hajduk je pokušao dugom loptom u 19. minuti, ona se odbila do Jaira čiji je udarac završio u bloku.

Najvažniji trenutak prvog dijela utakmice dogodio se u 32. minuti kada je Franko Andrijašević, jedan od lidera šampionske Rijeke iz trijumfalne 2015. godine, zabio gol za vodstvo Rijeke od 1:0 u svojoj prvoj povratničkoj službenoj utakmici za Bijele.

Foto: Riječanin
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U jednoj polukontri Bijelih lijepo se za ubačaj izborio Lončar, precizno upućena lopta pred peterac “sjela” je požrtvovnom Andrijaševiću na glavu, a on ju je lijepim trzajem uputio na pravo mjestu, u sam donji desni kut gola nemoćnog vratara Posaveca.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Potpuno zasluženo vodstvo Riječana, iako se Hajduk predstavio u puno borbenijem i boljem izdanju no što je to bilo proteklih sezona na Rujevici.

Hajduk je ubrzo imao priliku preko Juranovića čiji je udarac iz poluvoleja od bloka otišao u korner, ali onda je Rijeka ponovo zaprijetila u 39. minuti.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Rijeka je na odmor mogla otići i s većim vodstvom! Pred kraj prvog poluvremena, u 39. minuti, ponovno Andrijašević u glavnoj ulozi: po njegovu udarcu iz okreta zatresla se greda iznad Posaveca – prava je šteta što lopta nije otišla par centimetara niže i zatresla mrežu, bio bi to prekrasan zaključak na jedno uzbudljivo poluvrijeme Jadranskog derbija!

Rijeka je do gola mogla i u sudačkoj nadoknadi. Andrijašević je iskoristio pogrešku obrane Hajduka i odigrao za Halilovića koji sjajno puca, ali loptu je blokirao Juranović.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Na otvaranju drugog dijela prvi je zaprijetio Hajduk. Bradarić je u 55. minuti odigrao za Jurića koji je uspio provući loptu pored Escovala, ali udarac s 15 metara nije bio dovoljno kvalitetan da bi ugrozio Prskala.

Rijeka je do prilike stigla u 66. minuti. Lončar je uspio iščeprkati loptu i gurnuti za Andrijaševića koji se našao u srcu kaznenog prostora, ali njegov udarac je blokiran.

Riječani su mogli povećati svoje vodstvo i u 67. minuti. Halilović je odlično ušao iz drugog plana i sjajno pucao s desne strane nekoliko koraka unutar šesnaesterca , ali vratnica je spasila Hajduk.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U 72. minuti lopta je kružila na rubu kaznenog prostora Rijeke, na kraju je sam ostao Jairo čiji udarac, srećom, nije bio precizan.

Gosti su se vratili u rezultatski egal krajem utakmice. U 77. minuti novopridošlom Tekliću je ostavljeno prostora na 25 metara, a nogometaš Hajduka preciznim udarcem matirao je Andreja Prskala.

Lijepa akcija Rijeke u 86. minuti, Murić je u završnici ubacio, Iglesias pucao glavom, ali Posavec je uspio ukrotiti loptu.

Na ljestvici Prve HNL vodi Hajduk s 16 bodova, koliko ima i drugoplasirani Dinamo, a Rijeka je četvrta s 12 bodova. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari