Rijeka i Dinamo bez golova, u finalu Kupa Hrvatske nadamo se bijelom vatrometu!

Foto: Riječanin

Iako večerašnja utakmica nije zapravo o ničemu odlučivala – prvoplasirana i drugoplasirana momčad na ljestvici Prve HNL ostvarile su svoje ciljeve što se prvenstvene utrke tiče – igači i navijači Rijeke ali i trener Igor Bišćan ne mogu biti zadovoljni prezentacijom Bijelih uoči one ipak važnije utakmice Rijeke i Dinama, 22. svibnja u finalu Kupa Hrvatske

RIJEKA – DINAMO 0:0 (0:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeka na Rujevici. Utakmica 33. kola Hrvatski telekom Prve lige. Sudac: Mario Zebec (Varaždin). Gledatelja: 5.543.

RIJEKA: Sluga – Escoval, Župarić, Punčec, Mamić – Lepinjica, Lončar (Murić, 83), Kvržić, Pavičić, Halilović (Capan, 90)- Puljić (Čolak, 67)

DINAMO: Livaković – Stojanović, Lešković, Dilaver, Rrahmani – Gojak, Moro, Olmo – Atiemwen, Oršić, Petković

Rijeka je u utakmicu ušla oprezno, s tri stopera, pokušavajući ukrotiti napad Dinama.

Nametnuli su igrači Dinama svoju igru na Rujevici i tijekom cijele utakmice bili opasniji suparnik. U nekoliko navrata vratar Rijeke Simon Sluga maestralno je reagirao sačuvavši svoju mrežu netaknutom, a u jednoj prilici tresla se i greda iza njegovih leđa (Stojanović, 48. minuta).

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Modri su bili brži, čvršći i odlučniji u duelima a u igri su se nametnuli na način da se igralo uglavnom na polovici Rijeke dok su Bijeli razmišljali uglavnom o što uspješnijem obrambenom bloku i ponekom izlasku u kontre. Kojih, nažalost, i nije bilo puno…

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Jakov Puljić, usamljen u napadu nije mogao puno toga učiniti – čim bi primio loptu, oko njega je u djeliću sekunde bilo već troje-četvero igrača u modrome…

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Inače, utakmica je imala lijep uvod.

Igrači jedne i druge momčadi istrčali su u prigodnim majicama humanitarne akcije “Sve za našu djecu” čime su promovirali humanitarnu akciju u organizaciji udruge ˝Riječko srce˝ uz potporu Kanala RI koja će vrhunac imati na velikom koncertu regionalnih glazbenih zvijezda 16. svibnja na Trgu Riječke rezolucije gdje će nastupiti Leteći odred, Neno Belan, Gustafi, Colonia, Jole, Mia Negovetić, Marko Tolja, Davor Lukas (Fit), Denis&Denis, Atomsko sklonište te brojni drugi izvođači.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Početni udarac na utakmici izveo je mališan Andro Simonić, član udruge ˝Riječko srce˝!

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Utakmica je ponudila puno trke i borbenosti te taktičkog nadmudrivanja, ali onih pravih prilika za gol – ne baš previše.

U 13. minuti nakon kontakta Petkovića i Punčeca, sudac Zebec pokazao je na slobodan udarac na 20 metara. Oršić je pokušao, ali udarac je otišao daleko od gola.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

U 18. Kvržić je ubacio s desne strane, lopta je preletjela sve i došla do Mamića koji je potegnuo iz prve, ali udarac je otišao daleko od željenog cilja.

U 26. odlična prilika za Dinamo: nakon ubačaja iz kuta Rrahmani je uspio pucati ali Sluga je sjajnom paradom obranio. Lopta se odbila do Oršića, ali kut je bio preuzak da bi matirao Slugu. Minutu kasnije Halilović je okušao udarac s dvadesetak metara ali Livaković je bio siguran.

U 33. minuti novi slobodan udarac za Dinamo. Olmo je opasno ubacio, lopta je prošla kroz kazneni prostor, ali nitko nije uspio skrenuti loptu prema golu Rijeke.

U 43. brza akcija Rijeke, Kvržić si je otvorio prostor u 16 metara, ali prizeman udarac izbio je Dilaver. Dvije minute kasnije Rrahmani je odlično potegnuo s dvadesetak metara ali Sluga je još jednom sjajno reagirao.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

U drugom poluvremenu unatoč nešto broj igri još manje onih izrazitih prilka. U 73. Olmo je opasno ubacio, Sluga u skoku nije uspio zadržati loptu, ali braniči Rijeke očistili su opasnost.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

U 81. minuti lijepa prilika za Rijeku iz slobodnog udarca. Nažalost, Jakov Puljić tada je već bio izvan igre pa je izvođenje preuzeo Halilović – potegnuo je s dvadesetak metara ali živi zid se ponovo ispriječio….

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Pet minuta kasnije Dinamo je ubacio iz kornera, opasan ubačaj preletio je Slugu, ali Atiemwen je na drugoj vratnici pucao preko gola.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari