PRVA HNL

Rijeka igrala 60 minuta s igračem manje; Gorica iskoristila neobjašnjivo loš dan lidera HNL-a

Foto: Nel Pavletić/Pixsell

Rijeka večeras ni izdaleka nije igrala kako treba, a možda je upravo rezultat indisponiranosti bijelih večeras i neopreznost napadača Rijeke Ampema koji je do 34. minute utakmice sakupio dva brza žuta kartona – znači i isključujući crveni – čime je svoju momčad ostavio u velikim problemima veći dio utakmice

RIJEKA – GORICA 1:2 (0:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 19. kola Hrvatski telekom Prve lige. Suda: Dario Bel (Osijek). Gledatelja: 3082.

Strijelci: 0:1 Lovrić (64), 0:2 Delfi (76), 1:2 Drmić (78)

RIJEKA: Labrović, Galović (od 71′ Tomečak), Velkovski, Smolčić (od 71′ Vuk), Selahi, Čerin, Pavičić (od 46′ Krešić), Vukčević, Ampem, Vučkić (od 46′ Murić), Drmić.

GORICA: Kotarski, Doka, Steenvoorden, Muhammed, Jovičić, Ngouali, Babec, Fruk (od 6′ Delfi), Mitrović, Lovrić, Cruz (od 46′ Brodić).

Ako se bijelima moglo “progledati kroz prste” što su derbi s Osijekom na Rujevici odigrali “ziheraški”, na nulu koja ih je ostavila na čelnom mjestu ljestvice Prve HNL, onda za večerašnju blijedu predstavu nikako nema opravdanja. Rijeka je odigrala neočekivano slabo, bez jasnog plana u igri, bez ‘mišića’ i bez lukavosti u igri što je Rijeku krasilo u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Foto: Nel Pavletić/Pixsell

Forma bijelih potpuno je pala u najgorem trenutku, u završnici prvog dijela prvenstva kada se mogla ‘zakapariti’ titula jesenskog prvaka i uhvatiti zalet za proljetni dio prvenstva u kojem je san o tituli mogao lako biti nastavljen.

Gorica se od početka utakmice postavila stabilno na travnjaku, s jasnim planom igre iz čega se izrodilo nekoliko velikih prilika za gol.

Već u drugoj minuti ubačena je lopta na peterac za Fruka, ali on je nije najbolje zahvatio. U 10. minuti jednako opasna situacija za vratara Labrovića. Lijevom stranom sjurio se Delfi i namjestio na udarac, gađao je suprotni kut, a vratnica je spasila bijele.

Foto: Nel Pavletić/Pixsell

U 20. minuti Labrović je obranio loptu nakon vrlo neugodnog pokušaja Muse koji je opalio izvana, Nasreću, vratar Labrović je oprezan.

U 34. minuti dogodio se ključni trenutak utakmie. Rijeka je ostala s igračem manje nakon neshvatljivog prekršaja Ampema. Ampem je imao već žuti karton, a onda je gotovo na sredini igrališta  uklizao i doslovno pomeo Mitrovića bez da je igrač Gorice bio blizu tome da dođe do lopte. U tome trenutku bilo je jasno da će pred nogometašima Rijeke biti teška večer!

Foto: Nel Pavletić/Pixsell

Tek s igračem manje, u 50. minuti, Rijeka je upisala i prvi pokušaj uopće u ovom susretu. Čerin je pucao s ruba kaznenog prostora, neprecizno.

U 63. Gorica ipak vodi 1:0! Dugačka lopta na Lovrića na 18 metara, on ju je krasno primio prsima i odmah iz poluvoleja opalio u donji kut za 1:0!

Foto: Nel Pavletić/Pixsell

U 72. velika prilika za Goricu! Prvo je Babec pucao, ali pogodio u blok pred golom domaćina, lopta se odbila do Delfija koji je sam, ali puca neprecizno.

U 75. ipak 2.0 za goste. Bila je to krasna akcija, Mitrović je sjajno gurnuo loptu u prostor za Delfija koji dolazi sam pred Labrovića i rutinski zabija.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

U 78. Rijeka smanjuje na 1:2! Loše dodavanje prema Steenvoordenu koji se također nije istaknuo, bio je spor i pritisak Drmića je uspio, odnio je loptu, došao pred Kotarskog i zabio za smanjenje zaostatka.

Nažalost, bilo je to sve od bijelih večeras. Pokušavala je Rijeka stihijskim napadima do kraja susreta doći do barem boda koji bi isto tako dobro došao u borbi za vrh Prve lige, ali nažalost – bezuspješno.

U 90. minuti Brodić je ostao sam na osam metara pred Labrovićem i prebacio prazan gol.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari