REZULTAT KARIJERE

FANTASTIČAN USPJEH! Filip Zubčić treći u slalomu u utrci Svjetskog kupa u Val d’Isereu 

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Danas je u Val d’Isereu na rasporedu bio slalom za skijaše, a jako dobre vožnje odradili su Filip Zubčić i Matej Vidović

Naš najbolji skijaš Filip Zubčić je u prvom slalomu sezone stigao do rezultata karijere u toj disciplini! Završio je na pobjedničkom postolju, na trećem mjestu!

Dosad najbolji rezultat mu je bilo peto mjesto iz Zagreba prošle sezone.

Zubčić je prvu vožnju završio na šestom mjestu (81 stotinka slabije vrijeme od najboljeg Noela), dok je Matej Vidović bio 15. sa zaostatkom od 1.49 sekunde.

Na kraju je Vidović osvojio solidno 19. mjesto, a Zubčić se nakon odlične druge vožnje i pogrešaka nekoliko skijaša koji su u prvoj vožnji bili ispred njega probio do pobjedničkog postolja! Nakon Zubčića, na stazi u drugoj vožnji su prije cilja odustali Feller i Nef, dok je na zadnjim vratima pogriješio Vinatzer i tako ostao bez plasmana.

Premoćnu pobjedu nakon takvog raspleta odnio je francuski skijaš Clement Noel s velikom prednošću – čak sekundu i 40 stotinki ispred drugoplasiranog Šveđanina Kristoffera Jakobsena i našeg Filipa Zubčića.

Iako u subotu nije imao sreće te je nakon trećeg mjesta u prvoj veleslalomskoj vožnji odustao u drugoj, dan kasnije Zubčić je sjajno odradio kompletan posao u prvom slalomu sezone i time najavio velike stvari i u toj disciplini.

Samuel Kolega se nije uspio ugurati među trideset najboljih i tako osigurati drugi ‘lauf’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari