RIJEKA – ISTRA 1:0 Rijeka jesenski prvak bez poraza i sa šest bodova prednosti pred pratiteljima!

Riječani su polusezonu završili na najbolji mogući način – novom pobjedom!

RIJEKA – ISTRA 1:0 (1:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeka. Utakmica 20. kola MaxTV Prve lige. Gledatelja: 4.500. Sudac: Goran Gabrilo (Split)

RIJEKA: Prskalo, Ristovski, Mitrović, Elez, Zuta, Mišić, Bradarić, Vešović (Martić, 89), Andrijašević (Maleš, 84), Gorgon, Matei (Ajayi, 75)

ISTRA 1961: Ivušić, Miloš, Georgiev, Gojković, Bertoša, Paracki, Mitreski, Gržan, Stepčić, Prelčec, Solomon.

Strijelac: Andrijašević (37)

Unatoč vrlo hladnom subotnjem prosinačkom poslijepodnevu na (zamjenskom) Stadionu HNK Rijeka na Rujevici okupio se lijep broj navijača Bijelih koji su sa svojim ljubimcima poželjeli uživo proslaviti naslov jesenog prvaka, prvi takav u povijesti Rijeke. Rezultat utakmice završene u Splitu netom prije ovog riječkog dvoboja nije nakraju bio onakav kakvom smo se nadali (a to bi bio remi, jer u tom slučaju pratitelji prvoplasirane svakako gube po dva boda), no Riječani ove sezone ionako ne gledaju previše druge – drugi gledaju Bijele u leđa, i mole se za neki kiks igrača Matjaža Keka. No kiks Bijelih ove sezone ne mogu dočekati!

rijeka-istra-pozdrav

 

Pokazali su to Riječani i danas kada su nošeni poslovično sjajnom podrškom rapjevane Armade zaigrali sa snažno izraženom željom da polusezonu okončaju pobjedom, s nova tri boda. Igrali su upravo onoliko koliko im je bilo potrebno da nadjačaju danas nešto ambicioznije Puležane koji su gotovo uspjeli izdržati prvo poluvrijeme netaknute mreže.

rijeka-istra-miskovic

Da tome ipak ne bude tako pobrinuli su se asistent Vešović i strijelac Andrijašević. Kada su se gosti već ponadali da bi na odmor možda mogli neokrznuti, u 37. minuti Vešović je probio lijevu stranu i ubacio neugodnu prizemnu loptu na koju je natrčao spretni Andrijašević i uz malo sreće ju ubacio u mrežu!

rijeka-istra2

Zasluženo vodstvo, iako su i gosti mali neke poluprilike, i jednu pravu (Solomun) u 76. minuti, i nisu se – poput većine ovojesenskih gostiju – „začahurili“ pred svojim vratima. S druge strane, imali su i Riječani nekoliko izglednih prilika, a u 83. minuti pravo je čudo kako Bijeli nisu zabili drugi pogodak – Ristovski je sjajno izbacio Andrijaševića u kazneni prostor iskosa desno, a Frankov je udarac završio na vratnici. Na odbijenu loptu natrčao je Ajayi, ali njegov udarac je blokiran.

tablica-171216

Rijeka je protiv Istre krenula silovito od početka, a u prvih dvadesetak minuta najviše je pokušaja stiglo s poludistance. Bili su to udarci Bradarića, Mišića, pa i Mitrovića, ali nedostajalo je preciznosti.

Ristovski je bio najopasnija karika na desnom boku, ali njegov udarac u trećoj minuti obranio je Ivušić. U 10. minuti Ristosvki je još jednom sjajno prošao po desnom boku ubacivši za Andrijaševića čiji je udarac otišao preko gola.

rijeka-istra-misko-tribina

Istra je najbliže golu Rijeke stigla u 34. minuti kada je krenula u kontru tri na tri, ali Stepčićev pokušaj loba s 20 metara nije imao željeni učinak.

Rijeka je i u drugom dijelu bila konkretnija, ali nekoliko pokušaja s poludistance odnosno ubačaja u kazneni prostor nisu donijeli rezultata. Na drugoj strani Paracki je okušao udarac s trideset metara u 71. minuti, ali Prskalo je bio siguran.

 

I onda je stigla najveća prilika za Istru 1961. U 76. minuti Solomon je izbio sam pred gol Rijeke, a Prskalo je sjajnom intervencijom sačuvao svoja vrata, dok je Mitrović ispucao odbijenu loptu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari