PRVA HNL

Rijeka izgubila u Osijeku bizarnim autogolom Čestića; To nije mogao spasiti ni odlični Labrović

13.02.2022., Osijek - Hrvatski Telekom Prva liga, 23. kolo, NK Osijek - HNK Rijeka. Kristian Fucak, Sava-Arangel Cestic Photo: Dubravka Petric/PIXSELL

Bijeli, ovoga puta u ‘bordo’ dresovima, odigrali su ‘muški’ većim dijelom susreta, no jedna nesmotrenost, inače solidnog Čestića, odnijela je sve

OSIJEK – RIJEKA 1:0 (0:0)

OSIJEK – Stadion Gradski vrt. Utakmica 23. kola Hrvatski telekom 1. lige. Sudac: Fran Jović (Zagreb). Gledatelja: 3406.

Strijelac: 1:0 Čestić (85, ag)

OSIJEK: Ivušić – Miloš, Lončar, Škorić, Jurčević, Žaper, Kleinheisler (Cheberko, 90), Fiolić (Hiroš, 90), Caktaš (Brlek, 71), Bohar (Mance, 71), Fućak (Topčagić, 83)

RIJEKA: Labrović – Solano (Bušnja, 89), Čestić, Krešić, Vukčević – Selahi, Pavičić (Obregon, 90) – Murić (Abass, 68), Vučkić (Čerin, 67), Ampem – Drmić

Kada su susreti Rijeke i Osijeka u pitanju, već znamo što uglavnom možemo očekivati – ‘tvrdu’ i bespoštednu borbu na sredini terena, malo slobodnog prostora za individualne akcije napadača, čvrste obrane, malo prilika za pogodak i taktičko nadmudrivanje trenera.

Photo: Dubravka Petric/PIXSELL

Upravo takav derbi gledali smo i večeras, ‘okove taktike’ nije mogla probiti ni spoznaja da je probuđeni Hajduk krenuo nizati pobjede i da se današnjom pobjedom nad Slaven Belupom probio na drugo mjesto prvenstvene ljestvice. Znači, pobjeda u ovom susretu i tri boda značila bi i Osijeku i Rijeci izuzetno puno – no otvorenu napadačku igru obje momčadi ipak smo teško mogli očekivati. Čekao se samo onaj jedan potez, gol koji bi značio pobjedu i donio sve…

Photo: Dubravka Petric/PIXSELL

Prilika za pogodak je bilo, iako ih teško možemo nazvati stopostotnima.

U 6. minuti Fućak je dobio sjajnu loptu u for i odmah je isprve pucao s lijeve strane iskosa negdje s ruba kaznenog prostora. Vratar Labrović je obranio, ali jedva! Umalo je ‘dečko s Grobnika’ i bivši igrač Orijenta 1919 zapaprio Riječanima…

Photo: Dubravka Petric/PIXSELL

Već u idućoj minuti Kleinheisler je opalio s 20 metara u donji desni kut Labrovića, a vratar Riječana je to odličnom paradom uspio skinuti.

Tek u 34, minuti vidjeli smo ozbiljniji napad Rijeke. Drmić i Vučkić odigrali su ‘glavometni’ dupli pas, Vučkić je izbio sam pred Ivušića, no iz velike blizine vratar domaćih refleksnim potezom ruke sprječava pogodak Rijeke. Ipak, pitanje je bi li gol bio priznat, ‘mirisalo’ je na zaleđe, što bi se sigurno provjeravalo VAR-om da je Vučkić zabio ono što je morao zabiti.

Photo: Dubravka Petric/PIXSELL

U 43. minuti Osijek je tražio najstrožu kaznu. Krešić je igrao rukom/ramenom u svom kaznenom prostoru i nakon nekoliko minuta provjere VAR-a sudac je otišao pregledati snimku. Nakon 4-5 minuta provjere sudac Jović je rekao da kaznenog udarca nema. Bilo je žestokih protesta s klupe Osijeka i Nino Bule je dobio crveni karton.

Photo: Dubravka Petric/PIXSELL

U 51. minuti Pavičić je pucao iz vrlo dobre situacije, ali je njegov udarac bio preslab i vratar Osijeka je to lako pokupio.

Photo: Dubravka Petric/PIXSELL

U drugom poluvremenu većina igre svela se na bitku na sredini terena. Osijek je imao nadmoć ali jalovu, sve do same završnice susreta.

U 74. minuti Kleinheisler je tukao s nekih 20 metara u donji lijevi kut, ali Labrović vršcima prstiju uspijeva skinuti.

U 83. minuti Pavičić je ubacio iz slobodnog udarca, Krešić je pucao glavom, ali Ivušić je bio siguran.

Photo: Dubravka Petric/PIXSELL

I onda, kada su svi mislili da utakmica ide svome kraju, prema neminovnom remiju, dogodio se zaista bizaran (auto)gol. Labrović je izašao zatvoriti jedan prodor igrača Osijeka s lijeve strane, loptu je odbio do Čestića koji to nije očekivao te ju je proslijedio u praznu mrežu. Kakav peh!

Trener Riječana Goran Tomić u igru je uveo napadače Obregona i Bušnju, no nije bilo dovoljno vremena da Rijeka izjednači rezultat.

Bila je to osma utakmica HNL-a zaredom u kojoj Rijeka ne zna za pobjedu protiv Osječana. U sljedećem kolu Rijeka dočekuje Šibenik. Crveni karton je u posljednjim trenucima dobio Abass, koji je u igru ušao u drugom dijelu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari