RIJEKA JE U POLUFINALU KUPA HRVATSKE! “Domaći” Inter poveo na Rujevici, “osvetnici” Puljić i Gavranović ekspresno odgovorili golovima

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Riječani su do 30, minute igrali “viktoriju” pred Interovim vratarem, a onda primili gol iz kontre. Ipak, čim su krenuli s centa Puljić je odgovorio maestralnim potezom i poštedio raspjevane navijače neke veće nervoze

INTER – RIJEKA 1:2 (1:2)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeka na Rujevici. Utakmica četvrtfinala Kupa Hrvatske. Gledatelja 2.287. Sudac: Fran Jović (Zagreb)

Strijelci: Blažević (30), Puljić (31), Gavranović (39)

RIJEKA: Sluga – Vešović, Župarić, Punčec, Zuta – Maleš, Mišić – Kvržić, Puljić (Elez, 90), Črnic (Mavrias, 70) – Gavranović (Jelić, 88)

INTER ZAPREŠIĆ: Mrmić – Bosec, Grgić, Komorski, Mamić – Postonjski, Mazalović, Šarić – Rak, V. Blažević – Andrić

U zimovitom finišu polusezone Riječani su nenadano dobili još jednu utakmicu na Rujevici. Suglasnom zamjenom domaćinstava,  a zbog izrazito lošeg terena na stadionu u Zaprešiću, utakmica četvrtfinala Kupa Hrvatske Inter-Rijeka umjesto u Zaprešiću odigrana je večeras na Rujevici koja nudi „kraljevske“ uvjete. Ako zanemarimo prohladno vrijeme, što je nešto što se ipak nikakvim novcima ni ulaganjima ne može regulirati po željama (promrzle) publike.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

I nisu Riječani previše žalili goste koji su večeras bili u ulozi domaćina. Kada se već igralo na Rujevici, Riječani su – ovoga puta u gostujućoj, crnoj  garnituri dresova – od prve minute zaigrali „viktoriju“ na polovici Intera. Redale su se prilike za prikom , a Inter je prvi puta zaprijetio tek u 23, minuti kada je iz slobodnog udarca s polovice terena prema vrataru Riječana Slugi upućen centaršut/udarac kojeg je Sluga samo pogledom ispratio u gol-aut.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

A prije toga prilike su za Rijeku imali Črnic u 7, minuti (nakon kornera lopta je došla do Črnica koji je pucao, ali lopta je na kraju pogodila Gavranovića), Župarić u 13. (pucao s 25 metara, lopta je otišla preko grede), Gavranovič u 14, (Zuta je lijepo ubacio, Gavranović pucao glavom a lopta je prošla malo iznad grede!), Maleš u 16, (lijepo je pucao s dvadesetak metara, ali lopta je prošla pored vratnice)…

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

I kako to obično biva u nogometu – šok. Inter je poveo iz prve ozbiljnije akcije na polovici Rijeke. Zbilo se to u 30, minuti, „žuti“ su lijepo kombinirali na desnoj strani, usamjeni Bosec je lijepo ubacio s desne strane a jednako usamljeni Blažević u srcu šesnaesterca dočekao ubačaj po travi i mirno prevario Slugu iz pozicije kao da puca jedanaesterac.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Na sreću Riječana, odgovor je uslijedio ekspresno! Čim su krenuli s centra, nogometaši Rijeke su uspjeli izjednačiti: Puljić se lijepo okrenuo na rubu kaznenog prostora i sjajno pogodio za 1:1!

A u 39, minuti potpuni preokret! Iz slobodnog udarca ubacio je Mišić, a Gavranović sjajno glavom naciljao desni gornji kut vratara Mrmića, onaj gdje loptu ne bi stigla „ni tri Mrmića“! Potpuno zasluženo vodstvo Rijeke, odnos snaga na terenu je bio takav da bi bila prava nepravda da su Riječani na odmor otišli bez vodstva!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Početkom drugog dijela utakmice odmah prilika za Rijeku; u 48,  minuti Mišić je izveo ubačaj iz kuta, Puljić je lijepo zahvatio glavom ali lopta je otišla malo preko gola.

Rastrčani i raspoloženi Riječani nizali su jednu akciju za drugom, a najljepšu su izveli u 59, minuti. Bila je to brza kontra, Gavranović je primio loptu i odigrao za Kvržića koji se u svom stilu sjurio s desne strane šesnaesterca prema golu Intera. Uslijedio je ubačaj po travi ali Gavranović i Črnic koji je dolazio iz pozadine nisu uspjeli zahvatiti loptu.

Lijepu priliku Riječani su imali i u 74, minuti. Nakon ubačaja s lijeve strane lopta je došla do usamljenog Kvržića u kaznenom prostoru koji je snažnim udarcem dosta iskosa uputio loptu prema vratima. No vratar Mrmić odlično je reagirao, dok Gavranović nije uspio stići odbijenu loptu.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, a Rijeka se pridružila Dinamu, Hajduku i Lokomotivi u polufinalu Kupa Hrvatske.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari