PRVA HNL

Rijeka kiksala kod H. dragovoljca, ostaje li borba za naslov prvaka samo san?

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Bijeli su na stadion u Kranjčevićevoj izašli fizički i emotivno potpuno ispražnjeni nakon zahtjevne utakmice i trijumfa nad Osijekom na Rujevici u polufinalu Kupa Hrvatske. Nije pomogao ni izostanak klasičnog desnog beka u postavi – s desne strane riječke obrane ‘curilo’ je kao iz ‘špine’!

HRVATSKI DRAGOVOLJAC – RIJEKA 2:1 (1:0)

ZAGREB – Stadion u Kranjčevićevoj ulici. Utakmica 27. kola Hrvatski telekom Prve lige. Sudac: Mario Zebec (Cestica). Gledatelja: 500.

Strijelci: 1:0 Perić (24), 2:0 (50), 2:1 Ampem (75)

H. DRAGOVOLJAC: Marić – Majstorović, I. Smolčić, Galešić, Vulikić, Jurišić, Perić, Hodža, Bašić, Karrica, Frigan

RIJEKA: Labrović, Krešić, Velkovski, Pavičić, Vukčević, Selahi, Čerin, Murić, Vučkić, Abass, Drmić

Nogometaši Rijeke neočekivano su izgubili važne bodove tamo gdje se to najmanje očekivalo, u ogledu s ‘fenjerašem’ Hrvatskim dragovoljcem! Poraz je tim teži što do njega nije došlo nekakvim spletom okolnosti, sudačkim previdima ili pukom nesrećom. Ne, momčad s dna tablice koja se već odavno oprostila od Prve HNL, jednostavno je danas bila puno bolja od blijedih Riječana!

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Bijeli su na stadion u Kranjčevićevoj izašli fizički i emotivno potpuno ispražnjeni nakon zahtjevnog trijumfa u polufinalu Kupa Hrvatske protiv Osijeka na Rujevici. Nije pomogao ni izostanak klasičnog desnog beka u postavi – s desne strane riječke obrane ‘curilo+ je kao iz ‘špine’!

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Pokušao je tu poziciju u prvom dijelu kvalitetno popuniti Selahi – nije išlo. Pokušao je trener Tomić pred kraj poluvremena, nakon izlaska ozlijeđenog Pavičiča i ‘rošade’ u ekipi, i s ofanzivnijim Bušnjom no i to se odmah na startu drugog poluvremena pokazalo neostvarivim jer je Rijeka upravo preko te iste, desne strane dobila i drugi pogodak koji je do kraja zakomplicirao poziciju Riječana u današnjem ogledu.

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Hrvatski dragovoljac pokazao se kao tvrd orah za ovakve – potpuno ispražnjene – Riječane.

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Rezultat utakmice, ma kako bolno pao navijačima Rijeke a posebno Armadi koja je i danas glasno bodrila bijele, dokrajčio je i onu – u posljednje vrijeme ‘popularnu’ – tvrdnju nekih kako je Hrvatski dragovoljac postao ‘filijala’ Rijeke, s obzirom na to da je uoči početka drugog dijela sezone više igrača Rijeke popunilo aktualni kadar Dragovoljca. I premda nisu igrali svi, i profesionalni angažman Frigana i I. Smolčića pokazao je da takve priče nemaju osnove.

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Prvu priliku u utakmici bijeli su imali u 22. minuti. Selahi je uzeo loptu kod korner zastavice Rijeke i odigrao za Drmića koji je jednim potezom otvorio obranu domaćina. Pavičić je gurnuo za Abassa koji je ušao u kazneni prostor. Napadač Rijeke je pucao, ali udarac je blokiran. Natrčao je Pavičić, ali i njegov pokušaj je blokiran.

Nažalost, samo dvije minute kasnije domaći su poveli. Karrica je lijepo prošao i ubacio s lijeve strane, nitko iz obrane bijelih nije pratio Perića koji je lako poentirao.

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

U 36. minuti pokušali su uzvratiti bijeli – Abass je sjajno potegnuo s 18 metara no vratar Marić odlično brani. U 41. minuti Frigan je pobjegao obrani Rijeke, ali nije uspio kvalitetno pucati i Labrović je sačuvao mrežu.

Vrlo brzo na početku drugog dijela utakmice novi šok za Riječane. Bila je to još jedna lijepa akcija domaćih preko njihove lijeve strane, Bušnja je ispao iz igre, Perić je ostao sam u kaznenom prostoru i poentirao.

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

I dok su bijeli pokušavali smanjiti zaostatak, domaći su dvaput mogli rezultatski zaključiti susret. u 63. minuti Karrica je lukavo i precizno opalio po lopti s velike udaljenosti, na sreću Riječana Labrović je sjajnom reakcijom sačuvao mrežu!

U 71. minuti nova stopostotna prilika za domaće! Nakon sjajnog otvaranja u kontri, lopta je došla do Bristrića koji se našao oči u oči s Labrovićem. Sjajni vratar Rijeke je još jednom izašao kao pobjednik odbivši loptu nogom u polje!

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

I kada ne zabiješ, primiš! U 75. minuti Prince Ampem je primio jedan ubačaj se desne strane u srcu šesnaesterca. U djeliću sekunde sam sebi je lijevom smirio loptu i ‘dodao’ na desnu te opalio svom silinom. Lopta se u neobranjivom luku zabila pod prečku!

Riječani su krenuli na sve ili ništa a to je rezultiralo joj jednom sjajnom kontrom domaćih koju je Frigan propustio realizirati u 79. minuti. Frigan je pobjegao u kontru, uspio proći pored Labrovića koji je uspio dirati loptu i ona je od vratnice završila u korneru.

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Standings provided by SofaScore LiveScore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari