BOD OSTAO SAN

Rijeka na korak do boda protiv moćnog Napolija, Murićevu majstoriju poništili “nesretni” golovi

Foto: Mateo Levak/Riportal

Sjajnim golom Murića Rijeka je povela u ranoj fazi utakmice i protiv europskog velikana ponadala se prvim bodovima u ovoj sezoni Europske lige. No kako je kopnila snaga, koncentracija i trkačka moć bijelih, tako su kopnile i nade u povoljan rezultat…

RIJEKA – NAPOLI 1:2

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 3. kola skupine F Europske lige. Sudac: Mattias Gestranius (Finska). Bez gledatelja.

Strijelci: 1:0 Murić (13), 1:1 Demme (43), 1:2 Braut (63, ag)

RIJEKA: Nevistić, Braut (od 64′ Štefulj), Murić (od 24′ Yatéké, od 64′ Raspopović), Velkovski, Čerin, Menalo, Escoval, Tomečak, Smolčić, Lončar, Kulenović
NAPOLI: Meret, Demme, Rui (od 80′ Ghoulam), Elmas (od 60′ Insigne), Mertens, Maksimović, Politano (od 68′ Lozano), Lorenzo, Koulibaly, Petagna (od 80′ Zielinski), Lobotka (od 60′ Ruiz)
HNK Rijeka

Nogometaši Rijeke poraženi su od Napolija u utakmici 3. kola skupine F Europske lige. Rijeka je pružila sjajan otpor protiv talijanske momčad, ali u konačnici je nedostajalo malo sreće da bi rezultat na kraju bio pozitivan.

HNK Rijeka

Nakon utakmice u Alkmaaru pred navijačima i simpatizerima Rijeke stajalo je samo jedno pitanje: kakvu ćemo Rijeku gledati danas, onu hrabru i požrtvovnu iz 1. kola skupine F protiv Real Sociedada gdje je poraz stigao, nažalost, u sudačkoj nadoknadi, ili onu pomalo beskrvnu, sporu i impresioniranu iz utakmice 2. kola u Akmaaru (1:2), kada je vrlo brzo bilo jasno da će Riječani proći vrlo loše?

Foto: Mateo Levak/Riportal

Dobili smo – miks. U prvom poluvremenu sjajni bijeli poveli su u ranoj fazi utakmice prekrasnim pogotkom Murića nakon krasne akcije Kulenovića, imali još neke (polu)prilike, no nažalost nisu izdržali do kraja poluvremena – izjednačio je Demme u 40. minuti.

Foto: Mateo Levak/Riportal

U drugom poluvremenu snaga i moć bijelih su kopnili, Napoli je polako ali sugurno preuzimao konce igre u svoje noge i stezao obruč oko obrane bijelih koja je, mnogi će reći, opet primila neke “lake komade” koje – nije smjela, barem u europskim utakmicama gdje suparnici greške ne praštaju.

Foto: Mateo Levak/Riportal

Rijeka je krenula sjajno u utakmicu! U 7. minuti Menalo je vukao kontru i pokušao proigrati Kulenovića a tada je srušen. Glavni sudac nije označio prekršaj. U 9. minuti Murić je sjajno gurnuo loptu za Kulenovića koji je pretrčao braniča Napolija i ubacio za usamljenog Menala, ali vratar Meret bio je brži.

Foto: Mateo Levak/Riportal

I onda, vodstvo Rijeke! U 13. minuti Kulenović je sjajno proigrao Murića koji je lijepo “naciljao” i s 18 metara pogodio mrežu pored Mereta! Nažalost, potom je raspoloženi ali nedovoljno spreman Murić nakon samo 10 minuta morao napustiti igru zbog ozljede. Zamijenio ga je Sterling Yateke.

Rijeka je bila opasnija i kvalitetnija u odnosu na talijansku momčad.

U 25. minuti sjajna “minijatura” Kulenovića! Po lijevoj strani ušao je u kazneni prostor i snažno pucao, ali vratar Meret je bio na mjestu. Tri minute nakon toga ponovno raspoloženi bijeli napadač: Kulenović je u punom sprintu pretrčao Koulibalyja, ali vratar Meret bio je brži.

Foto: Mateo Levak/Riportal

Napoli je nakon toga uvidio da je “vrag odnio šalu”, morali su Napolitanci početi igrati borbenije i odlučnije, i rezultiralo je to izjednačenjem. U 43. minuti Mertens je nakon lošeg izbijanja riječke obrane dočekao jednu loptu u kaznenom prostoru i oštro ubacio, a Demme je zabio. Šteta, bilo je samo par minuta do kraja poluvremena, i bijelima bi vodstvo na poluvremenu sigurno ulilo još više elana u igru…

Foto: Mateo Levak/Riportal

Odmah na početku drugo dijela utakmice, gužva pred golom Rijeke – Petagna je pucao iz neposredne blizine, ali braniči Rijeke blokirali su pokušaj!

U 49. velika šansa za Rijeku! Yateke je prošao po desnoj strani i loptom pronašao Menala na rubu kaznenog prostora. Menalo je sjajno naciljao, ali vratnica je spasila goste!

Foto: Mateo Levak/Riportal

Udarcem u okvir vrata uzvratili su gosti u 57. minuti: Mertens je potegnuo iz slobodnog udaraca s lijeve strane na rubu kaznenog prostora, Nevistić je dirao loptu koja je od grede otišla u korner.

Dvije minute kasnije, velika prilika za goste. Nakon kornera Nevistić je kratko boksao, Petagna je pucao iz okreta iz neposredne blizine, ali lopta je prošla uz vratnicu.

Foto: Mateo Levak/Riportal

Ipak, u 63. minuti obrana Rijeke je još jednom popustila. Napoli je poveo praktički iz ničega. Nakon ubačaja s lijeve strane, Brauta je pogodila lopta i odbila se u mrežu.

Uslijedio je period igre uz očitu terensku nadmoć Napolija, ali bez izrazitih prilika za gol. Nažalost, Rijeka je u tim trenucima teško prelazila centar, i bilo je jasno da će i večeras toliko željeni prvi bod u ovogodišnjem izdanju Europske lige za bijele ostati nedosanjani san.

U 87. minuti velika prilika za Napoli. Insigne je ubacio, Zielinski je ostao sam, a Nevistić je sjajnom reakcijom sačuvao mrežu!

Foto: Mateo Levak/Riportal

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari