PRVA HNL

Rijeka na krilima Vučkića izborila važnu prvenstvenu pobjedu u Puli 

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Bijeli su u jednoj ne previše uzbudljivoj utakmici bili s(p)retniji i golovima Vučkića osvojili tri važna boda u utrci za vrh prvenstvene ljestvice

ISTRA 1961 – RIJEKA – 0:2 (0:1)

PULA – Stadion Aldo Drosina. Utakmica 29. kola Hrvatski telekom Prve lige. Sudac: Duje Strukan (Split). Gledatelja: 2170.

Strijelci: 0:1 Vučkić (28), 0:2 Vučkić (87)

ISTRA 1961: Lučić – Silva, Galilea, Perković, Hujber, Cacares, Perera, Mlinar, Marin, Mišković, Beljo

RIJEKA: Labrović – Solano, Velkovski, Krešić, Vukčević – Selahi, Lepinjica – Murić, Vučkić, Abass – Drmić

U 28. minuti utakmice Abass je povukao kontru i odigrao za Vučkića. Napadač Rijeke odlučio se na udarac sa 17 metara, lopta se odbila od braniča Istre i vratar Lučić je nije uspio zaustaviti.

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL
Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Bio je to najvažniji trenutak prilično monotonog prvog poluvremena u kojem smo zabilježili tek nekoliko (polu)šansi.

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Prvi su zaprijetili domaći, u 5. minuti lopta je po udarcu Marina s lijeve strane kaznenog prostora otišla pored gola. Tri minute kasnije svoj udarac oprobao je Mlinar, loptu upućenu sa 16 metara lako je ukrotio Labrović!

U 12. minuti prva izgleda sitacija za gol Rijeke. Nakon pogreške u obrani Istre Abass se sjurio prema golu, Galilea ga je srušio i zaradio žuti karton. Slobodan udarac za Rijeku na 18 metara izveo je Drmić, lopta je zakačila vrh živog zida i u visokom luku pala u ruke vrataru Lučiću

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

U 37. minuti Mlinar je pokušao s dvadeset metara, lopta je otišla preko grede. Minut kasnije Lepinjica je presjekao jedan pokušaj izlaska Istre i odigrao za Murića u kaznenom prostoru ali Murićev pokušaj ubačaja nije uspio, lopta je odletjela daleko od cilja.

I u 42. minuti u fokusu je bio Murić – Velkovski je sjajnom dugom loptom pronašao napadača Rjeke, ali braniči Istre uspjeli su izbiti loptu u korner.

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

U drugom poluvremenu gledali smo ipak nešto žustriju igru – domaći su i zbog proslave rođendana svoje navijačke skupine željeli izbjeći poraz, dok su se gosti grčevito nastojali dokopati prvenstvene pobjede nakon dva gorka i teška gostujuća posrtaja.

U 52. minuti nakon akcije po lijevoj strani Abass je iščeprkao loptu na 14 metara s lijeve strane kaznenog prostora, ali lopta po njegovu udarcu nije pronašla ni Lučićeva vrata niti nekoga od suigrača.

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

U 58. minuti lijepa akcija Rijeke, ubačaj Vukčevića s lijeve strane, Vučkić je ostao sam, ali udarac glavom nije bio precizan!

Samo minutu kasnije Mišković je pucao glavom nakon kornera, Labrović je obranio.

U 79. minuti Selahi je proigrao Murića koji je ušao u kazneni prostor i ubacio, ali Drmić na drugoj strani je uspio samo spustiti loptu pred gol koju je obrana žutih očistila.

No bio je to nagovještaj onoga što će uslijediti. Rijeka se, srećom, nije povukla i branila vodstvo već je težila potvrdi pobjede novim golom. I on je ubrzo stigao!

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

U 88. minuti Abass je sjajno prošao i proigrao Murića, a on je pak sjajno uposlio Vučkića koji se odlično snašao i iz drugo pokušaja savladao vratara domaših za konačnu potvrdu osvajanja nova tri boda za Rijeku.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari