SVJETSKO PRVENSTVO U KATARU

ŽDRIJEB ZA SP: Hrvatska u skupini s Belgijom, tu je i dobri stari Vaha kao i veliko iznenađenje!

01.04.2022., Katar, Doha - FIFA zdrijeb skupina za Svjetsko prvenstvo Katar 2022. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska saznala suparnike na SP-u u prvoj fazi natjecanja

Hrvatska nogometna reprezentacija ždrijebanjem je u petak u Dohi završila u skupini F s Belgijom. Križamo se sa skupinom E u kojoj su Španjolska i Njemačka, ali s Belgijom ne igramo u prvom kolu nego tek u trećem. U drugom kolu igramo protiv Kanade, iznenađenja svojih kvalifikacija. Otvaramo s Marokom Vahe Halilhodžića.

Hrvatska otvara prvenstvo s Marokancima 23. studenoga, pa slijedi dvoboj s Kanadom 27. studenoga, a u zadnjem kolu 1. prosinca igramo s Belgijom. Točne satnice i stadioni na kojem će igrati Hrvatska bit će poznati naknadno, donosi Net.hr.

Svjetsko prvenstvo počinje 21. studenoga susretom Katara i Ekvadora, igrat će se na osam stadiona u pet katarskih gradova – Dohi, Lusailu, al-Wakrahu, al-Rayyanu i al-Khoru, a finalna utakmica je na rasporedu 18. prosinca.

To će biti drugo Svjetsko prvenstvo na azijskom kontinentu nakon onog u Južnoj Koreji i Japanu 2002., a prvo u arapskom svijetu te posljednje izdanje Svjetskog prvenstva na kojem nastupaju 32 reprezentacije jer će se broj sudionika povećati na SP 2026 na 48.

Zbog iznimno visokih temperatura u Kataru tijekom ljetnih mjeseci, ovo Svjetsko prvenstvo održat će se od kraja studenog do sredine prosinca, što ga time čini prvim Mundijalom u povijesti koje se neće održati u svibnju, lipnju ili srpnju.

Također, ovo je bio i prvi ždrijeb SP-a na kome nisu poznati svi sudionici s obzirom da se još traže tri reprezentacije, koje moraju u lipnju izboriti plasman kroz dodatne kvalifikacije. Francuska brani naslov prvaka, a Hrvatska je svjetski doprvak.

Skupina A: Katar, Ekvador, Senegal, Nizozemska

Skupina B: Engleska, Iran, SAD, Wales/Škotska – Ukrajina

Skupina C: Argentina, Saudijska Arabija, Meksiko, Poljska

Skupina D: Francuska, ICP1 (Peru/UAE/Australija), Danska, Tunis

Skupina E: Španjolska, ICP 2 (Kostarika/Novi Zeland), Njemačka, Japan

Skupina F: Belgija, Kanada, Maroko, Hrvatska

Skupina G: Brazil, Srbija, Švicarska, Kamerun

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari