RIJEKA NASTAVLJA POBJEĐIVATI! A Murić pokazivati koliko je sjajan igrač

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Sjajno prvo poluvrijeme i bravura Roberta Murića nagovijestili su krajnji ishod susreta. Pobjedu je zapečatio sve efikasniji Jakov Puljić. Rijeka nastavlja s pobjedama!

RIJEKA – SLAVEN BELUPO 2:0 (1:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 27. kola Hrvatski telekom Prve lige. Sudac: Dalibor Mlakar (Zagreb). Gledatelja: 3.851

Strijelci: Murić (21), Puljić (68)

RIJEKA: Sluga – Kvržić, Župarić, Velkovski, Mamić – Lepinjica, Pavičić (Capan, 88) – Murić (Bušnja, 75), Halilović, Gorgon (Acosty, 45) – Puljić

SLAVEN BELUPO: Filipović – Međimorec, Šarlija, Nowak, Bogojević, Puclin, Čanađija, Vidović, Menalo, Jelić (od 39′ Lima), Doležal

Rijeka je uvijek neugodne goste iz Koprivnice dočekala u prilično komotnoj poziciji, na drugom mjestu prvenstvene ljestvice s velikom bodovnom razlikom ispred prvih pratitelja. No Rijeka je ekipa koja se uvijek želi odužiti, prije svega, svojim navijačima – posebno na domaćem terenu.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Stoga su Kvržić, Gorgon, Pavičić i ekipa – čim su im se zagrijali “motori” – tamo negdje od 15. minute krenuli s uraganskim napadima na gol koji je čuvao vratar Filipović. Odlično je funkcionirala “osovina” po desnoj strani Kvržić-Murić koja je s Pavičićem tvorila trokut koji je izradio “bezbroj” opasnih napada koje je trebao završavati Puljić a  u napadu su mu se pridruživali Gorgon i ofanzivno orijentirani Halilović.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

“Leđa” im je čuvao još uvijek “golobradi” Lepinjica, otkriće Rijekine polusezone, mladac u kojega trener Bišćan ima puno povjerenje – na radost svih onih koji zagovaraju postepeno uvođenje riječkih nada u prvu jedanaestoricu!

 Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Prvi veliku priliku Rijeka je imala u 14. minuti: Gorgon je ubacio s lijeve strane, lopta je prošla kroz peterac gostiju. Kvržić je vratio loptu do Halilovića koji je odlično pucao ali vratar Filipović sjajnom reakcijom sačuvao je svoju mrežu.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U 18. minuti Puljić je imao “mrtvu” šansu! Bila je to brza akcija Rijeke – nakon ubačaja Župarić je glavom vratio loptu u pet metara ali Puljić nije dobro reagirao i lopta je odbijena od njegove noge završila pored vratnice.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

No ono što Bijeli nisu zabili tada, stiglo je par minuta kasnije nakon prekrasne nogometne akcije “iz udžbenika”. Kvržić je prošao po desnoj strani i ubacio, Puljić smirio loptu i vratio za Murića koji je negdje malo izvan kaznenog prostora gostiju uputio precizan prizemni udarac te matirao vratara Filipovića.

 Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Samo dvije minute kasnije Rijeka je mogla “podebljati” vodstvo i praktički riješiti pitanje pobjednika. Nakon kornera Velkovski je opasno pucao glavom ali lopta je otišla iznad grede…

Bijeli su u drugo poluvrijeme ušli nešto nesigurnije – gosti su odmah na početku drugog dijela utakmice imali dvije lijepe prilike za gol!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U 48. minuti jedno pogrešno Murićevo dodavanje otvorilo je priliku za goste, ali udarac Mateusa ukrotio je Sluga. U 53. minuti velika pogreška Petra Mamića: Mateus mu je oduzeo loptu i gurnuo za Menala koji je ostao sam na 15 metara, ali udarac je na sreću Riječana otišao zamalo pored gola…

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Samo minutu kasnije Mamić je uzvratio udarac: lijepo je varkom prevario suparničkog braniča, ali njegovo udarac prema vratima nije bio precizan.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Riječani su uvidjeli da je “vrag odnio šalu” i svim snagama krenuli igru preseliti na polovicu suparnika. Nekoliko puta lijepo je kontru “povukao” Acosty ali je bio previše sebičan što su mu signalizirali i navijači uzvicima negodovanja….

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

I “iznuđeni” pritisak Rijeke odmah je urodio plodom: za 2:0 zabio je Jakov Puljić i praktički nas riješio neizvjesnosti oko pobjednika ove utakmice! Murić je još jednom sjajno ubacio s desne strane a udarcem glavom poentirao je Puljić!

Rijeka je ovom pobjedom još više učvrstila drugo mjesto na prvenstvenoj ljestvici ali i zadovoljila navijače uvijek gladne dobroga nogometa.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
 Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari