Rijeka preokretom do pobjede u Koprivnici! Odlični Prskalo “gurnuo” Gorgona i Acostya po trobod

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Rijeku je “u igri” dobrim dijelom susreta držao vratar Prskalo, a to dovoljno govori o blijedom izdanju riječke momčadi. Nasreću, Bijeli su se trgnuli u drugom dijelu susreta i ostvarili vrlo vrijednu pobjedu

SLAVEN BELUPO – RIJEKA 1:2 (1:0)

KOPRIVNICA – Gradski stadion. Utakmica 12. kola Hrvatski telekom Prve lige. Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac). Gledatelja: 1.000.

Strijelci: 1:0 Radivojević (14), 1:1 Gorgon (75), Acosty (90)

SLAVEN BELUPO – Ježina – Božić, Glavičić (Zirdum, 67), Paracki, Jajalo, Cruz, Radivojević, Puclin, Mikulić, Bogojević, Krstanović

RIJEKA: Prskalo – Tomečak, Župarić, Punčec, Smolčić – Capan (od 61′ Pavičić), Lončar – Andrijašević, Murić (od 57′ Acosty), Gorgon – Puljić (od 66′ Čolak)

Nije Rijeka odigrala dobru utakmicu u Koprivnici, ali na kraju se ipak pišu – tri nova boda!

Mogu se Riječani možda i žaliti na neke sporne situacije, pogotovo na onu kod gola domaćih, no teško je uopće govoriti o suđenju ili nesreću kada tako malo napora uložiš kako bi došao u situaciju – pobijediti. Barem u prvom poluvremenu, vjerojatno najgorem kojega su Bijeli odigrali ove sezone!

Domaći su rano poveli, već u 14. minuti. Nakon sudara Radivojevića i Tomečaka, igrač Rijeke ostao je ležati na travnjaku. Domaćin nije prekinuo igru, nakon ubačaja s desne strane upravo je Radivojević ostao sam u kaznenom prostoru i poentirao.

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

U nastavku susreta Riječani su počeli slično kao u prvom poluvremenu i nije se dalo naslutiti da će doći do preokreta. Onda je trener gostiju Rožman u niti deset minuta napravio tri izmjene (ušli su Acosty, Pavičić i Čolak) i nešto se u igri Rijeke počelo mijenjati na bolje.

Doduše, mogao je Slaven Belupo u nekoliko navrata “podebljati” svoje vodstvo. Bijele je “na životu” držao vratar Prskalo, a onda je u drugom poluvremenu upravo nakon jedne Prskalove intervencije Gorgon izjednačio na 1:1.

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Tomečak je odlično ubacio, a Gorgon je ostao sam i poentirao – samo minutu nakon što se “devetka” domaćih i naš stari znanac Krstanović našao u 100 postotnoj prilici pred golom Rijeke. Ali, Prskalo je spasio vrata i na neki način “gurnuo” Gorgona po izjednačenje.

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Domaćin je imao priliku i u 82. minuti. Nakon novog ubačaja pred gol Rijeke, Krstanović je ostao sam, ali Prskalo je uspio uhvatiti loptu.

Ipak, Riječani su u samom finišu susreta uspjeli doći i do potpunog preokreta! Gorgon je izveo slobodan udarac i ubacio u kazneni prostor, domaći su kratko odbili loptu, a onda se ukazao Acosty i zakucao za pobjedu!

Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari