NOVA POBJEDA ORIJENTA 1919! Crveni s Krimeje u vrhu Druge HNL

Orijent 1919 – Rudeš 2:0 golovima Gerca (uz “pomoć” braniča gostiju) i Mulca na samome početku utakmice

ORIJENT 1919 – RUDEŠ 2:0 (2:O)

RIJEKA – Igralište Krimeja. Utakmica 10. kola Druge HNL. Sudac: Ivan Župan (Bjelovar). Gledatelja 250

Strijelci: 1:0 Radas (8-ag), 2:0 Mulac (14)

Žuti kartoni: Mesarić, Okechukwu (Rudeš)

ORIJENT 1919: Berković, Smolčić, Mulac, Tadejević , Vidas, Mohorovičić, Liber, Fatić , Črnko (67 Ivančević ), Monjac (89 Fumić -), Gerc  (78 Flego )

RUDEŠ: Banić , Gorupec, Mesarić, Radas, Kćira, Prpić (76 Matić), Erick, Zoungrana, Brekalo (46 Havojić), Okechukwu, Jurić (83 Tominac )

U derbi susretu 10. kola Druge HNL odlični Orijent 1919 pobijedio je dojučerašnjeg prvoligaša Rudeš te se time vratio na visoko drugo mjesto Druge HNL!

Golove su u samom početku susreta postigli Gerc, s kojim je u startu pri postizanju pogotka bio i branič gostiju Radas pa je još nejasno kome će se od njih dvojice pripisati gol, i Mulac u 14. minuti utakmice.

Šteta je što je kišno vrijeme, s pravim prolomom oblaka neposredno prije početka ove utakmice, spriječilo mnoge zainteresirane da pogledaju derbi susret kola.

Prije početka utakmice Orijent 1919 je zauzimao peto mjesto na ljestvici dok je Rudeš bio drugoplasirani, no nakon novog troboda Crvenih s Krimeje, poredak na tablici Druge HNL se preokrenuo – Orijent 1919 je ponovno prvi pratitelj lidera Šibenika, što će  mnoge optimiste nagnati da zazivaju i mogući povratak Orijenta 1919 u prvi kvalitativni razred hrvatskog nogometa. Druga je stvar što bi takva mogućnost otvorila niz novih pitanja oko logistike kluba, što bi mnoge dovelo do glavobolje…

Crveni su ovu pobjedu zaslužili prije svega samim pristupom utakmici! Trener Fausto Budicin dobro je “nabrijao” dečke i objasnio im što bi ova pobjeda značila za sve, pogotovo u svjetlu teškog rasporeda koji je pred orijentašima, a započinje zahtjevnim gostovanjem kod Osijeka II u subotu 26. listopada.

Istrčali su stoga Crveni na kišom natopljeni travnjak Krimeje poput gladnih lavova, “stisnuvši” goste već na samom otvaranju utakmice što je rezultiralo dvama brzim golovima vještih Gerca (7. minuta!) i Mulca (14. minuta).

Sve poslije toga, unatoč zanimljivoj utakmici, borbenoj igri i brojnim šansama za golove s jedne i druge strane, bila je stvar tehnike – Crveni prednost nisu željeli ispustiti ni u kom slučaju!

 

Crveni su mogli povesti već u 6. minuti kada je Monjac u jednom duelu osvojio loptu, te s desetak metara loptom pogodio gredu.

Već u idućoj minuti Smolčić je s desne strane ubacio loptu po mokrom i skliskom travnjaku prema Gercu a napadač Orijenta 1919 je u ravni prve vratnice prevario Radasa te je skrenuta lopta završila u mreži gostiju za 1:0.

U 14. minuti opet su Crveni brzom izmjenom lopte na desnoj strani stvorili višak, Monjac je precizno ubacio a Mulac efektno glavom loptu poslao u mrežu za 2:0.

Iako je danas posjeti utakmici zbog rečenog proloma oblaka bio puno manji no inače, treba čestitati i najvjernijim navijačima, pogotovo uvijek raspoloženim “Red Fuckersima”, na velikoj podršci s tribina i davanju dodatnog poticaja igračima u zaista teškim uvjetima na travnjaku gdje se teren, unatoč njegovoj kvalitetnoj pripremi, mjestimice pretvarao u blatnjavu kaljužu.

Bravo Orijent 1919, bravo igračima, treneru i upravi! 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari