RIJEKA SE OPROSTILA OD EUROPE: Bijeli tražili nulu pa nakraju i  ostali bez svega

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Gorgonov izjednačujući gol u Norveškoj kao da je uljuljkao Bijele u iluziju o sigurnom prolazu dalje ako se večeras odigra bez prevelikog rizika, “na nulu”. Ideja se razbila o norveške hridi, Rijeka se oprostila od Europe…

RIJEKA – SARPSBORG 0:1 (0:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeka na Rujevici. Uzvratna utakmica 3. Pretkola Europske lige. Gledatelja: 5.351. Sudac: Donatas Rumsas (Litva)

Strijelci: Mortensen (83)

RIJEKA – Sluga – Pavelić (Čolak, 87), Župarić, Punčec, Žuta – Čanađija, Grahovac – Acosty, Pavičić (Puljić, 66), Heber (Kvržić, 76) – Gorgon

SARPSBORG 08: Vasjutin – Tamm, Halvorsen, Lund-Nielsen, Jorgensen (Utvik, 59), Thomassen, Zachariassen, Tveita, Muhammed, Mortensen, Askar (Heintz, 75)

Igračima Rijeke večeras je u uzvratnoj utakmici 3. pretkola Europske lige zbog gola postignutog u gostima (prije sedam dana Sarpsborg 08-Rijeka 1:1) bilo dovoljno i 0:0 na Rujevici za prolaz dalje, a u tom duhu i sa tom spoznajom su očito i odigrali prvo poluvrijeme ove utakmice.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Nije da Riječani nisu željeli napasti svim silama, i bili su borbeni kako se to i priliči ovako važnoj utakmici, no kao da je negdje u podsvijesti igrača zavladala ona „ne moramo srljati, trenutni rezultat nas vodi dalje…“.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Stoga je nemalom broju slučajeva Matjaž Kek uz rub terena jasnim gestama tjerao svoje igrače na još jači angažman, na još odlučnije napade prema vrataru Vasjutinu koji je gotovo „uništio“ riječke napadeče u prvom susretu u Norveškoj.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Sve to rezultiralo je živom utakmicom u prvom dijelu, no bez gotovo ijedne prave prilike, one koju volimo nazivati „stopostotnom“. Zabilježili smo tek priliku u 37, minuti kada je Pavičić potegnuo s 18 metara a vratar Vasyutin je nespretno reagirao pa je lopta otišla u korner.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U sljedećoj minuti nakon novog kornera za Rijeku Pavičić je dobro ubacio, Acosty lijepo pucao glavom, no lopta je išla ravno u vratara Vasyutina.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U nastavku igre još žustrija igra Bijelih. U 49, Rijeka je izvela odličnu kontru. Acosty je ostavio loptu za Gorgona koji je pobjegao obrani Sarpsborga i potegnuo s ruba kaznenog prostora, ali lopta je otišla uz vratnicu.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Osjetila je trenutak za rješenje ovog dvoboja i Armada koja je intenzitet svoje navijačke pjesme povisila „na najjače“, no Norvežani su i dalje čvrst orah – teško prolazni u obrani i neugodni i žilavi u pokušajima protunapada.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U 65. minuti lijepu dubinsku loptu prihvatio je Gorgon, otišao udesno i lijepo centrirao na nekih 8-9 metara gdje loptu glavom zahvaća Heber ali ona po njegovu udarcu odlazi pored stative u gol-aut.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Minutu kasnije nedorečenog Pavičića mijenja Puljić koji je vrlo dobro odigrao Jadranski derbi u nedjelju, i za kojeg smo očekivali da će možda i započeti ovu utakmicu.

Sve je išlo prema konačnom rezultatu 0:0, no tako nisu mislili i Norežani.

U 83, minuti nakon još jednog ubačaja gotovo s centra Mortensen je bio najspretniji u gužvi i zabio.

Riječanima je preostalo nešto više od 7. minuta za izjednačenje koje bi donijelo produžetak i novu nadu u prolaz, no napadi Bijelih bili su stihijski i besplodni…

Rijeka je mogla izjednačiti u 86. minuti, no Žuta nije uspio zabiti iz slobodnog udarca. Lopta se od zida odbila u korner, a u nastavku akcije Gorgon je pucao glavom no Vasjutin bio spreman.

Momčad Matjaža Keka je odigrala blijedu predstavu razočaravši svoje navijače pa su se krajem utakmice mogli čuti i zvižduci s tribina. Domaćin je dominirao, ali bez pravih prilika. Veći dio utakmice gledali smo veliku borbu za svaku loptu, ali bez prilika ili opasnijih udaraca.

Sarpsborg će se u svom premijernom europskom nastupu za plasman u Europsku ligu boriti protiv Maccabi Tel Aviva koji je u dvije utakmice bio bolji od armenskog Pjunika. Prva utakmica je završila bez golova, a Maccabi je u uzvratu u Tel Avivu pobijedio 2-1. Na putu do završnog kola Norvežani su pobijedili islandski Vestmannaeyjar, švicarski St. Gallen a večeras i Rijeku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari