POBJEDA NA STARTU

RIJEKA SJAJNIM PREOKRETOM DO POBJEDE! Na Rujevici pao “žilavi” Šibenik

Pixsell

Nogometaši Rijeke “na papiru” su imali odličan ždrijeb, no Bijeli su danas imali sve, samo ne – lagan zadatak…

RIJEKA – ŠIBENIK 2:1 (0:1)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 1. kola Hrvatski telekom Prve lige. Sudac: Damir Batinić (Osijek). Bez gledatelja.

Strijelci: 0:1 Bulat (9), 1:1 Yateke (84), 2:1 Murić (90)

RIJEKA: Pandur, Braut (od 46′ Raspopović), Escoval, Galović, Capan (od 46′ Yatéké), Štefulj (od 46′ Tomečak), Lepinjica (od 69′ Ristovski), Halilović, Lončar, Murić (od 90′ Galešić), Čolak
ŠIBENIK: Labrović, Pandža, Pajić, Bilić, Sahiti (od 71′ Španja), Rak, Obeng, Anočić, Bulat (od 90′ Laća), Celić, Ćurić

Samo dva tjedna nakon što su nogometaši Rijeke osvojili Kup Hrvatske i uspješno zaključili jednu sezonu, počela je nova.

Nogometaši Rijeke “na papiru” su imali odličan ždrijeb, prvu utakmicu na Rujevici i to s novim prvoligašem Šibenikom koji se nakon osam godina vratio u Prvu HNL, no Riječani su danas imali sve, samo ne – lagan zadatak.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Novopridošli Šibenik pokazao se kao žilav suparnik, pun želje i volje da se u premijernoj utakmici u Prvoj ligi nakon osam godina prikaže u najboljem svjetlu, dok su Riječani djelovali nekako usporeno, kao da se noge (i glave?) još nisu oporavile od žestokih mini-priprema u Fužinama.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Nažalost, takav dojam na terenu pretvorio se i u vodstvo gostiju nakon samo devet minuta igre! Kada je to malo tko očekivao, Bulat je udario loptu s nekih 20 metara, lopta je okrznula Galovića na putu prema Panduru, promijenila smjer i završila u mreži!

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Bila je to rana faza utakmice i nekako su svi očekivali da će Bijeli polako ali sigurno “stiskati” goste kako bi došli do izjednačenja.

No u prvom poluvremenu nismo dočekali željeni pritisak prema sigurnom vrataru gostiju Labroviću. Štoviše, ako smo dobro računali, Rijeka u prvih 45 minuta nije imala niti jedan udarac u okvir gola Labrovića, ako ne računamo opravdano poništeni gol Čolaka u 35. minuti. Čolak je zatresao mrežu nakon ubačaja, ali pomoćni sudac označio je zaleđe…

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Pred kraj prvog poluvremena jedna od rijetkih prilika Rijeke: Štefulj je ubacio, Čolak pucao glavom, ali lopta je otišla pored gola

U drugom poluvremenu, ipak donekle drugačija slika.

Pri odlasku u svlačionicu vidno ljutiti trener Riječana Rožman, odmah na početku drugog poluvremena napravio je tri izmjene: umjesto Brauta, Štefulja i Capana ušli su Rapopović, Tomečak i Yateke, i negdje od 55. do 65. minute gledali smo pravu opsadu gola Šibenčana.

Prilike su imali Čolak, čak tri ,nakon udaraca glavom i nogom. Potom Lepinjica, Lončar, Murić… ali lopta nije htjela u gol, kao npr. u 62. minuti kada je Lončar pucao, Lepinjica malo skrenuo, ali samo u korner. Nakon ubačaja iz kuta ponovo fliper u kaznenom prostoru gostiju, ali samo novi korner za Rijeku…

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

No treba svakako spomenuti i to da su gosti mogli utakmicu “prelomiti” u svoju korist u 55. minuti kada se Celić našao sam u kaznenom prostoru, ali njegov udarac s nekih 13-14 metara je srećom otišao preko grede.

1Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

I onda ipak – izjednačenje! Nakon što su se Bijeli ispromašivali u izglednim situacijama za gol, zgoditak je pao iz vjerojatno najneočekivanije situacije!

U 84. minuti Raspopović je ubacio s lijeve strane, a Yateke sjajno pogodio glavom iz nemoguće pozicije – s nekih 14 metara iskosa, lob udarcem matirao je Labrovića!

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Rožman je odmah naredio “opći napad” i utrku za tri boda, no ostalo je još malo vremena do kraja.

Ipak,  u samoj završnici utakmice – prekrasan gol Murića za pobjedu Rijeke!

Murić je sam izborio prekršaj gotovo na ivici šesnaesterca gostiju, a onda lukavo potegnuo iz slobodnog udarca – prizemnom loptom, kada su svi očekivali visoku loptu! –  za vodstvo i pokazalo se – pobjedu Rijeke!

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari