SJAJAN ZAKLJUČAK SEZONE! Rijeka pred 7.000 navijača pobijedila Hajduk

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Na dokraja ispunjenoj Rujevici, u dekoru za pamćenje, gledali smo borbenu utakmicu koja je donijela mnogo nogometnog uzbuđenja i radosti za navijače

RIJEKA – HAJDUK 3:1 (2:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeka na Rujevici. Utakmica 36. Kola Hrvatski telekom Prve lige: Gledatelja: 7.039. Sudac: Fran Jović (Zagreb)

Strijelci: Čolak (2), Pavičić, 36), Puljić (90), Said (50)

RIJEKA: Sluga – Žuta, Punčec (Escoval, 82), Župarić, Leovac – Bradarić, Grahovac – Acosty (Kvržić, 72), Pavičić, Gorgon (Puljić, 86) – Čolak

HAJDUK: Stipica – Juranović, Ismajli, Lopez, Filip (Tičinović, 46), Caktaš, Hamza (Futacs, 78), Savvas, Tudor (Radošević, 59), Gyurcso, Said

Ambijent za posljednju ovosezonsku utakmicu Rijeke nije mogao biti bolji. Prekrasan, sunčan dan a opet ne prevruć, Rujevica ispunjena do posljednjeg mjesta, raspoloženi i raspjevani navijači a na terenu suparnik po mjeri – splitski Hajduk.

Prije početka utakmice na terenu se pojavila trofejna generacija Rijeke, osvajači Kupa bivše države 1978. i 1979. godine. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

I nije moglo započeti bolje! Rijeka je povela već u drugoj minuti, strijelac Marko Antonio Čolak! Jedan opasan napad Rijeke slijeva, tražio je Leovac Acostya prizemnom loptom na drugoj vratnici , ali obrana Hajduka izbacuje loptu u korner. Iz kornera ubacuje Pavičić, lopta dolazi do Čolaka koji uspijeva loptu iz nemoguće poziicije, negdje otprlike s prve stative, udarcem nogom u visokom luku proslijediti u mrežu iza Stipice.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Sjajno otvaranje utakmice obećavalo je još mnoga uzbuđenja i lijepu utakmicu, i tako je doista i bilo na zadovoljstvo raspjevane Armade i svih navijača Bijelih!

U 12, minuti Acosty je pucao s nekih 20-tak metara – iznad gola, baš kao i Čolak iz slične sitacije u 25, minuti. U 28, minuti nakon kornera Čolak je pucao glavom, Stipica kratko odbio, ali nitko od igrača Rijeke nije uspio pospremiti loptu u mrežu!

Maxwell Acosty Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

I konačno, nakon nekoliko neiskorištenih prilika, u 36, minuti 2:0 za Rijeku! Zuta je uz puno truda stigao jednu dugu loptu i vratio je za Acostyja, uslijedio je udarac, lopta se odbila do Pavičića koji je lijepo plasiranom loptom poluvisoko pogodio mrežu iza nemoćnog Stipice.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Hajduk je do prave prilike došao tek nakon toga – u 38, minuti Gyurcso je pucao s 15 metara, ali Sluga je bio siguran.

U drugi dio utakmice Hajduk je ušao dosta ambicioznije. Već u 49, dobru priliku iz slobodnog udarca s lijeve strane, negdje s ruba šesnaesterca malo iskosa, imao je Gyurcso. Uputio je loptu preko živog zida gađajući desne „rašlje“ Slugina gola, no vratar Rijeke se vinuo zrakom i odbio loptu otklonivši na taj način opasnost po svoj gol.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Ipak, par minuta kasnije ni Sluga nije mogao ništa, Hajduk je smanjio vodstvo Rijeke, što bi se reklo – na snagu. Naime, Said se borio za loptu s Punčecom, uspio se dobro zagraditi i iz teške situacije, prilično uskog kuta, poentirati.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Igra se potom malo razvodnila a Hajduk je pohvatao konce svoje igre i počeo ozbiljnije prijetiti. No upravo u tom trenutku šok za Splićane: Lopez je potpuno opravdano dobio drugi žuti karton što je značilo i isključujući crveni, i Hajduk je tako posljednjih pola sata utakmice morao odigrati s igračem manje. Lopez je učinio veliku nesmotrenost, u borbi za jedan „reposjed“ lopte ušao je prejako Grahovcu kopačkom „u noge“, i sudac Fran Jović nije imao drugog izbora do isključiti Lopeza.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Bijelima je preostalo tehnički dotjeranom pas-igrom i “prebrojavanjem” mirno privesti utakmicu kraju, Rijeka je na taj način pobjednički zaključila još jednu uspješnu sezonu. Ovoga puta bez trofeja, ali vrlo brzo doći će nova sezona i nova prilika…

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

“Točku na i” stavio je Puljić doslovno u zadnjim sekundama sučeve nadoknade. Kvržić je ubacio, Čolak pucao, Stipica obranio a Puljić je bio najbrži!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari