"EUROPSKI" DERBI

ŠOKOVI NA RUJEVICI! Odlična Rijeka preokrenula rano vodstvo Dinama pa uzela “samo” bod

Foto: Mateo Levak/Riportal

Bijeli su večeras pokazali, pored nogometnih vještina i sjajnih akcija za golove, i izniman karakter – malo koja momčad ne bi se pokolebala nakon što na domaćem terenu primi gol u 21. sekundi utakmice! Međutim, ovo je (Rožmanova) Rijeka….!

RIJEKA – DINAMO 2:2 (2:1)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 15. kola Hrvatski telekom Prve lige. Sudac: Mario Zebec (Varaždin). Bez gledatelja.

Strijelci: 0:1 Ivanušec (1), 1:1 Galović (27), 2:1 Menalo (35), 2:2 Lauritsen (81)

RIJEKA: Nevistić, Galović, Murić (od 70′ Pavičić), Halilović, Menalo (od 89′ Yatéké), Andrijašević (od 19′ Kulenović), Štefulj, Tomečak, Capan (od 88′ Velkovski), Smolčić, Lončar
DINAMO: Livaković, Moharrami (od 61′ Stojanović), Lauritsen, Gavranović, Ivanušec, Petković, Theophile, Gvardiol, Franjić (od 58′ Hajrović), Jakić, Oršić

Fantastičan derbi gledali smo večeras na Rujevici!

Prava je šteta što se ovakve utakmice ne igraju uz navijačke povike bodrenja, u grotlu zastava, tranaparenata i poznatog “HOĆU RI – HOĆU JE – HOĆU KA”, no znamo u kako teškim okolnostima živimo – već dulje vrijeme – i gotovo da možemo biti sretni što se nogomet uopće igra.

I to kakav nogomet u režiji Rijeke!

Rijeka je u seriji pet nevjerojatno zahtjevnih utakmica (Osijek, Real Sociedad, Hajduk, AZ Alkmaar, Dinamo) prošla rezultatski neokrznuta, uz dvije fantastične pobjede i tri remija! Sigurni smo da bi svaki navijač Rijeke prije 2-3 tjedna potpisao ovakav rasplet – Rožmanu i njegovim bijelim trupama treba odati priznanje, respekt i zahvalu!

Posebno nakon današnje utakmice.

Nakon što se lopta zakotrljala iza Nevistićevih leđa već u 21 sekundi utakmice (Gavranović je ubacio loptu za usamljenog Ivanušeca koji je mirno poentirao), mnogi su pomislili kako će bijeli pasti pod teretom niza izuzetno zahtjevnih utakmica koje su odigrali posljednjih tjedana širom Hrvatske i Europe.

“Visjela” je riječka obrana u prvih 10-15 minuta u još nekoliko navrata, no kako je susret odmicao bijeli su se počeli “buditi” i krenula je “rapsodija u bijelom”!

Kako drugačije opisati drugi dio prvog poluvremena. Bijeli su se raskrilili terenom, “rastvorili” obranu modrih po bokovima otkuda su stizali ubačaji za pogotke Galovića i Menala.

Najprije je u 26. minuti Menalo primio loptu na 18 metara i pucao iz okreta, ali udarac je otišao iznad grede. Samo minutu kasnije stigao je gol!

U 27. minuti nakon sjajno izvedenog kornera Murića Galović ostao sam na drugoj vratnici i poentirao, a potom je u 35, minuti uslijedila još jedna brza akcija Rijeke – Murić je loptom “s očima” proigrao Tomečaka na desnom krilu, Tomi je sjajno ubacio, a Menalo snalažljivo poentirao pored dvojice obrambenih igrača modrih!

U 38. minuti Nevistić je obranio opasan udarac Gavranovića, dok je u 45. minuti Murić proigrao Menala koji nije dobro primio loptu. Ipak, napadač Rijeke uspio se izboriti za poziciju, ali njegov udarac lako je obranio Livaković.

U drugom poluvremenu ravnopravna, žustra igra s obje strane, pravi derbi! Onih stopostotnih šansi bilo je nešto manje. Treba spomenuti 52. minutu kada je nakon gužve u kaznenom prostoru Rijeke Theophile pucao prema golu a Nevistić odlično obranio.

U 58. Kulenović se odlično okrenuo i pokrenuo akciju, gurnuo loptu za Menala, ali Moharrami je bio brži i izbio loptu u korner.

U 63. vratar Rijeke ponovno sjajan! Hajrović je primio loptu u kaznenom prostoru Rijeke i snažno pucao iz okreta, no Nevistić je ponovo sjajno reagirao i ukrotio loptu.

U 71. minuti Lončar je ubacio iz slobodnog udarca, visoka lopta uzrokovala je dosta problema obrani Dinama ali Capan na kraju nije uspio kvalitetno uputiti loptu prema golu.

Samo dvije minute kasnije slobodan udarac za Dinamo na lijevoj strani, u blizini kaznenog prostora Rijeke. Oršić je opasno pucao, ali Nevistić je skrenuo loptu koja se zatim odbila od grede. U 81. slična situacija: Oršić je potegnuo iz slobodnog udarca, lijepo prebacio živi zid ali greda je spasila Rijeku!

Ipak, već u sljedećem napadu izjednačenje rezultata!

Nakon silnih ubačaja gostiju, u 81. minut jedan je Lauritsen skrenuo u mrežu. Dinamo je potom svim silama krenuo po  treći gol za pobjedu na Rujevici, a bijeli su vrebali  kontru koja bi pak njima donijela pun plijen s ove utakmice.

Završilo je remijem, možda i najpravednije…

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari