SNAGA U ZAJEDNIŠTVU

(KOMENTAR) Nogometaši Rijeke možda su izgubili dva boda, ali su svima pokazali velika „m..a“

Foto: Mateo Levak/Riportal

Nogometaši Rijeke su utakmicom protiv Dinama na Rujevici možda izgubili dva boda, ali su zato svima pokazali kako su postali momčad i kako su dobili velika „jaja“

Serija superteških utakmica u kojoj se Rijeka nalazi polako se primiče svojemu kraju, a već sada možemo biti iznimno ponosni na sve što su prošli i učinili igrači Simona Rožmana. I možda nije samo do rezultata, već do načina igre, osjećaja zajedništva te energije koja pršti iz njih, da su u samo dva tjedna uspjeli neporaženi izaći iz dvoboja protiv Osijeka, Real Sociedada, Hadjuka, AZ Alkmaara te Dinama.

Ova posljednja je završena podjelom bodova. Teško je bilo nakon svih tih izazova i kvalitetnih protivnika, putovanja, ozljeda i virusnih infekcija, pronaći još mrvicu snage i sreće da bi se pobijedila momčad poput Dinama, dodatno osnažena s nekoliko „pojačanja“ na travnjaku koja su odigrala vrlo bitnu ulogu u tom bodu s kojim put grada Zagreba odlazi momčad trenera Mamića.

Rani pogodak nije obeshrabrio bijele da se odupru favoriziranim gostima, već su poletjeli travnjakom i ubrzo stigli do vodstva. Protivnici Rijeke su u tim trenucima izgledali kao grogirani boksač na konopcima, ali je u pomoć stigla ruka suca Zebeca kojom je dijelio kartone domaćim igračima poput blagdanskih srdelica na Korzu.

Osakatilo je to obranu bijelih, “kartonirani” igrači su pod prijetnjom isključenja bili primorani na oprezniji pristup. Nisu smjeli više ni reagirati na otužne provokacije Dinamovog napadača, nekadašnjeg stanovnika svlačionice na Rujevici, a sada igrača koji svojim ponašanjem redovito navlači bijes ne samo najvatrenijih navijača Rijeke već i drugih osoba na riječkom stadionu. U putovnici može pisati Švicarska, ali…

Rijeka je pokazala da može i kada nitko ne vjeruje u nju. Postala je ugodno iznenađenje iznimno teške skupine Europske lige, dok se u Hrvatskoj nogometnoj ligi drži pri vrhu tablice, iako ima čak četiri utakmice manje od konkurencije.

Treba odati veliko priznanje i treneru Rožmanu koji je uporno spominjao kako treba imati strpljenja i pameti kako bi se dočekao rezultat kvalitetnog rada. Rezultat je došao, a najveća šteta i žalost su prazne tribine i činjenica da tisuće navijača kojima srce tuče za Rijeku ne može pljeskom i pjesmom nagradit trud i igru nogometaša s Rujevice.

Ta serija sa početka ove priče još nije završila, ali momčad kao da se hrani tim užurbanim ritmom. Ekipa raste i ima sve više samopouzdanja u sebe, pa će tako biti i pred posljednja dva ispita u ovoj kalendarskoj godini. U srijedu, Rijeka će put Varaždina na Kup ogled, dok ih u nedjelju u posljednjem ovogodišnjem susretu očekuje dvoboj sa Slaven Belupom u Koprivnici.

Dvije utakmice koje su jako bitne i važne, jer na njima naša Rijeka treba „diplomirati“ te pokazati što je naučila u ovoj više nego zanimljivoj polusezoni.

Mi vjerujemo da je naučila puno i da je ova Rijeka, unatoč pesimizmu i skepsi nekih s početka sezone, postala prava momčad – sa „jajima“. „Zebeca“ će vjerojatno biti još u budućnosti jer se takvima nitko ne pozabavi, ali budu li igrači Rijeke s ovim istim žarom izlazili na travnjak, suparnicima neće ni to pomoći!

C.B.

Foto: Mateo Levak/Riportal

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari