NOVA ŠOKANTNA UTAKMICA

ŠOKOVI NA RUJEVICI! VAR čak tri puta prosudio na štetu Rijeke, a u zadnjoj sekundi – za Rijeku!

Foto: Mateo Levak/Riportal

Večeras na Rujevici u susretu Rijeke i Šibenika kao da smo dobrim dijelom gledali presliku nedjeljne utakmice Rijeka-Gorica: bijeli nasrću i stvaraju prilike, gosti zabijaju i odnose bod(ove). No, ovakve šokove s VAR-procjenama nismo nikada vidjeli, i ovo večeras nije bilo za one slabijeg srca ili živaca…!

RIJEKA – ŠIBENIK 2:2 (1:2)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 19. kola Hrvatski telekom Prve lige. Sudac: Ivan Vučković (Zagreb). Bez gledatelja.

Strijelci: 0:1 Sahiti (27), 0:2 Jurić (32), 1:2 Pavičić (34), 2:2 Andrijašević (90 + 8)

RIJEKA: Nevistić, Galović, Pavičić (od 63′ Mudražija), Arsenić, Čerin, Menalo (od 63′ Kulenović), Andrijašević, Štefulj (od 46′ Murić), Tomečak, Smolčić, Lončar (od 83′ Yatéké)
ŠIBENIK: Labrović, Kvesić, Pandža, Pajić, Bilić, Sahiti (od 76′ Martin), Jurić, Rak (od 63′ Ćurić), Alimi, Bulat, Schildenfeld

Nogometaši Rijeke i Šibenika remizirali su u 19. kolu Prve HNL u šokantnoj utakmici na Rujevici nad kojom se u jednom trenutku spustila i gusta magla.

Utakmicu su obilježila četiri pogotka i mnoge provjere na VAR-u koje su uvelike mijenjale ritam i usporavale utakmicu.

Tko zna kako bi se ova utakmica odvijala da je na samome početku, nakon početnog ispitivanja snaga, Luka Menalo u 5. minuti utakmice iskoristio veliku priliku za gol! Andrijašević je dubinskom loptom “s očima” izbacio Menala koji je krenuo prema golu Šibenika, ali vratar Labrović izašao je s vrata, lijepo “ušao u šut” Menala i na taj način sačuvao svoju mrežu.

Bila je to velika prilika za Rijeku na otvaranju utakmice. Gol bi zasigurno donio mirnoću u redove bijelih, ovako se, bilo je primjetno, u redove domaćih uvukla bojazan – hoće li se ponoviti utakmica u nedjelju?!

Nažalosr, scenarij se odvijao upravo tako. U 12. minuti još jedan šok za bijele: Menalo je primio loptu u šesnaestercu gostiju ali je povučen je s leđa. Vučković je pokazao na bijelu točku, ali uslijedila je VAR provjera i označeno je da je Menalo bio – u zaleđu. Ako i jest, centimetri su odlučivali….

Dominacije Rijeke je nastavljena, bez rezultatskog pomaka, sve do 21. minute kada je “niotkuda”, s nekih 30-tak metara od gola Nevistića, po lopti raspalio mlađahni i silno talentirani Bulat. Rijeku je ovoga puta spasila vratnica – Nevistić se protegnuo, ali nije mogao do te lopte…!

Kao da je to bio nagovještaj onoga što će se dogoditi. Gosti su s dvije lijepo izrađene akcije došli do visokog vodstva 0:2. U 27. minuti ponovo je nevjerojatan splet okolnosti doveo do prilike za goste na Rujevici. Sahiti se našao sam pred Nevistićem i poentirao! Samo pet minuta kasnije, nakon Pavičićeva neuspjelog pokušaja s 18 metara, zabio je za goste Jurić. Lijepo ga je priograo Rak, Jurić je ostao sam pred golom i lagano ponetirao.

Na sreću Riječana, napokon su uspjeli realizirati jednu lijepu akciju. Nakon tri neprecizna udarca Franka i Menala glavom (lopter su odlazile zamalo preko gola!), poentirao je Pavičić. Nakon lijepe akcije cijele napadačke linije, Franko je krasno petom (!) podvalio loptu Pavičiću na nekih 13-14 metara od Labrovića. Pavičić je izvrdno potegnuo i lopta je po njegovu snažnom i preciznom udarcu odsjela u “maloj mreži”.

Na samom isteku prvog dijela još jedna sporna situacija! Pavičić je sjajno prošao i ubacio u šesnaesterac, Menalo je dočekao loptu ali i pao nakon kontakta. Vučković je pokazao na bijelu točku, ali nakon provjere VAR-a poništio je odluku o penalu za Rijeku!

U drugo poluvrijeme Rožman i ekipa ušli su s idejom – “sve ili ništa”! Rožman je umjesto Štefulja ubacio Murića, ušli su nakon 15 minuta i Kulenović i Mudražija umjesto Menala i Pavičića.

Rijeka je opsjedala gol gostiju, kao i u nedjeljnom susretu protiv Gorice gosti su izbijali loptu i s gol crte, ali rezultat se nije mijenjao. Najbliže golu bio je Murić u 67. minuti kada je lopta po njegovu udarcu s nekih 18 metara odsjela na vratnici!

Na samom isteku utakmice još jedna odluka VAR-a na štetu Rijeke – Sterling je zatresao mrežu, ali je gol poništen zbog dvojbenog zaleđa Kulenovića!  Jedan ubačaj s desne strane Andrijašević je prebacio glavom, a Yateke poentirao. Uslijedila je jedna od mnogih provjera VAR-a i gol je poništen zbog zaleđa Kulenovića koji, prema svemu sudeći, nije utjecao na igru!

U 90+3 minute nova provjera VAR, zbog igranja rukom braniča Šibenika. Ali, opet nije dosuđen penal za Rijeku!

I u zadnjim sekundama susreta, u 100. minuti (1) – čudo! Nova provjera VAR-a i ovoga puta penal za Rijeku zbog prekršaja na Arseniću, Andrijašević zabija za bod Rijeke!

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari