TKO ĆE IH STIĆI? Trofejna opatijska rally posada Prodan/Raštegorac u prestižnoj turbo-jurilici!

Prodan/Raštegorac na predstojećem Porečkom rallyju natjecat će se u trenutno najatraktivnijem i najrazvijenijem automobilu R5 specifikacije kojem će to ujedno biti i hrvatska rally premijera

U Opatiji je najavljen nastup trofejne rally posade Prodan/Raštegorac na nadolazećem Porečkom rallyju. U tu svrhu u organizaciji Auto kluba Opatija motorsport sazvana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen trenutno najatraktivniji i najrazvijeniji automobil R5 specifikacije – Ford Fiesta R5, u kojem će Viliam Prodan uskoro nastupiti.

Opatijci ponosni na postignuća

Uz Viliama Prodana i njegovog suvozača Zorana Raštegorca, na tiskovnoj konferenciji u prekrasnom ambijentu opatijskog restorana Molo sudjelovali su i Fernando Kirigin, predsjednik Sportskog saveza grada Opatije i zamjenik gradonačelnika te Igor Puž, predsjednik AK Opatija motorsport.

– Iznimno nam je drago da će naša posada nastupiti s vozilom ovako velike kategorije. Viliam je najtrofejniji vozač našeg kluba i iznimno mi je drago da je nakon nastupa na Mitopra Kupu te prvenstvu Italije došao do ove stepenice koja je korak do najvišeg ranga koji se može dostiži u rallyu, a to je WRC. Nadam se da će se njegova karijera koja je do sada išla samo uzlaznom putanjom nastaviti i s ovim vozilom, a svi znamo kako je teško doći do ove razine. Izuzetno sam sretan i ponosan što će Viliam i Zoran nastupiti u ovom vozilu, do ostvarenja konačnog cilja, a to je sudjelovanje u WRC-u, kazao je Igor Puž, predsjednik AK Opatija motorsport.

rastegorac-prodan-molo-1
Rastegorac i Prodan

O razlozima prelaska u viši rang natjecanja opširnije je predstavio sam Prodan.

– Odlučili smo se, za naše prilike, za ovaj veliki projekt, a to je prelazak na automobil FIA homologacije R5. Godinama smo nastupali s raznim automobilima fine homologacije ali nižeg ranga koji nažalost nisu konkurentni za generalku, već samo za svoje klase. Kako smo se godinama dizali rezultatski i u samom pristupu te u pripremi za natjecanja, sada smo se odlučili okušati u jačem automobilu. Ove godine cilj nam je bilo prvenstvo Italije u kojem smo završili na šestom mjestu u konkurenciji 20 automobila, što je odličan rezultat za jednu malu hrvatsku posadu. Na Porečkom rallyu, u kojem će desetak posada konkurirati za sam vrh, dat ćemo sve od sebe te se nadamo dobrom rezultatu. Ponosan sam na sebe i na sve ljude oko nas koji nam pomažu u ostvarenju sportskih snova, pa ovim putem koristim priliku da se zahvalim svim našim partnerima, matičnom klubu i prijateljima, dodao je VIliam Prodan koji će za nešto manje od deset dana napokon sjesti za volan Ford Fieste R5 u društvu svoj suvozača Zorana Raštegorca koji također nije skrivao zadovoljstvo prelaskom u viši rang.

rastegorac-prodan-molo-3

Fokusirani na novo vozilo

Trenutno najatraktivniji i najrazvijeniji automobil R5 specifikacije u svjetskom razvoju rally automobila stoji uz bok WRC automobilima. Takav automobil je ove sezone u rukama poljskog vozača Kajetana Kajetanovicza potvrdio naslov prvaka Europe u rally-u, a automobil je svojevremeno vozio i bivši as Formule 1 Robert Kubica kao i niz internacionalnih vozača.

– Više ćemo biti fokusirani na samo vozilo koje nam je potpuno novo. Iako smo napravili neka manja testiranja, nadam se da ćemo moći iskoristiti ovaj rally za upoznati se s novim automobilom. Po performansama ovaj auto je za sam vrh, no ponekad u ovom sportu, potrebno je i malo sreće, napomenuo je Zoran Raštegorac.

Ford Fiesta R5 ima pogon na četiri kotača i 300 konjskih snaga te turbo restriktor 32 mm, a auto je gotovo identičan kao i oni koji se natječu na WRC-u.

Sama vrijednost automobila je između 250 i 300 tisuća eura!

– Moram izrazit zadovoljstvo i ponos što imamo ovaj klub koji je ujedno i jedan od najtrofejnijih kolektiva u našem sportskom savezu. Zahvaljujem se sponzorima i privatnom kapitalu koju su prepoznali vrhunske seniorske rezultate te sportski potencijal koji ovakvi nastupi nose na državnom, europskom i svjetskom nivou. Ovo je velika stvar za klub, Sportski savez i grad Opatiju te tvrdim da su sportaši najbolji promicatelji grada i samog sporta. Kao što ste rekli u svakom sportu treba sreće, ja ovdje vidim i jedno veliko iskustvo i znanje, a uz dozu sreće vjerujem da će rezultat biti vrhunski kao i nižoj klasi, rezimirao je Fernando Kirigin uz napomenu da se nada da ćemo dočekati nastup ove posade i na WRC-u.

Rastegorac, Prodan Puž i Kirigin
Rastegorac, Prodan Puž i Kirigin

– Nastup će se moći vidjet 4. i 5. studenog pa ovim putem pozivamo sve ljubitelje brzine da nam se pridruže u Poreču, rezimirao je Puž.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja