NEVJEROJATNA KUP-UTAKMICA U ZAGREBU! Rijeka vodila 3:0, potom „unakažena“ s tri gola iz penala pa u produžecima slomila Rudeš!

Nevjerojatna utakmica u Zagrebu! Rijeka je vodila s 3:0 no u drugom dijelu je „unakažena“ s tri gola iz penala! Ne sjećamo se kada je jedan sudac u nekom natjecanju u hrvatskom nogometu za 45 minuta dosudio čak tri jedanaesterca za jednu momčad… A upravo je to danas učinio Matoc iz Zaprešića u korist Rudeša!

RUDEŠ-RIJEKA 3:5 (3:3, 0:3)

ZAGREB – ŠC Rudeš. Utakmica 1/8 finala Kupa Hrvatske. Sudac: Marko Matoc (Zaprešić)

Strijelci: Gavranović (5), Mitrović (8), Andrijašević (33), Topić (53, 62, 80), Šofranac (103), Gorgon (108)

RUDEŠ – Hendija – Jacques, Mlakić, Borevković, Šimunović, Topić, Franić Boršić (102), Ćubel (Hussain, 75), Jagić, Babić, Kamenar

RIJEKA – Sluga – Martić, Mitrović, Šofranac, Zuta (Ristovski, 73) – Čanađija, Bradarić – Vešović (Črnic, 52), Andrijašević (Mišić, 67), Gorgon – Gavranović

Nakon uraganskog početka Bijelih na teškom, blatom izrovanom travnjaku ugrališta Športskog centra Rudeš i vodstva od 2:0 već u osmoj minuti utakmice golovima Gavranovića (iz penala) i Mitrovića (lijepi udarac glavom nakon kornera), činilo se da će Riječani bez puno muke proći gostovanje unaprijed najavljivano kao vrlo izazovno. Jer, Rudeš je hvaljena hit-momčad Druge hrvatske nogometne lige koju je trener Riječana Matjaž Kek (pokazalo se s pravom!) najavljivao kao ozbiljnog suparnika koji Riječanima može pomrsiti račune.

 

rudes-rijeka-penal

Nije tako izgledalo nakon 33. minute i prekrasnog pogotka Franka Andrijaševića koji je preciznim lob udarcem iz velike daljine, s nekih 35 metara, prebacio domaćeg vratara Hendiju kaznivši ga za predaleko istrčavanje od vratiju. Činilo se da je u tom trenutku susret riješen i da su Bijeli u četvrtfinalu Kupa Hrvatske, no domaćini se nisu željeli predati.

rudes-rijeka-0-2-mitrovic

U drugom poluvremenu kao da je na teren izašla neka druga momčad u plavim majicama, napadali su Zagrepčani u valovima stavljajući na muke riječku obranu koja se sve teže i nesigurnije kretala u svom blatom izrovanom šesnaestercu, no domaćini svejedno iz igre – mada su imali nekoliko stopostotnih prilika – nisu mogli nauditi Bijelima.

No zato je tu bijela točka, a sudac Marko Matoc iz Zaprešića vjerojatno je srušio neke rekorde kada je hrvatski nogomet u pitanju dosudivši u drugih 45 minuta čak tri jedanaesterca za domaće igrače! Teško je na osnovi livestream prijenosa tvrditi o opravdanosti svake od te tri važne odluke, no posebno nam se „sumnjiv“ čini drugi dosuđeni jedanaesterac za domaće kada je Šofranac jednostavno proklizao po blatu u svom petercu, a lopta ga je vjeroijatno bez njegove namjere pogodila u ruku u blatu domaćeg peterca.

Sva tri penala smireno je, precizno i vrlo atraktivno – u gornje kutove Sluginih vratiju – „pospremio“ desetka domaćih Topić, i igrači Rudeša tako su se izvukli iz ponora na nevjerojatan način.

Do kraja utakmice više nije bilo golova, mada su domaći imali više od igre i nekoliko lijepih prilika za četvrti zgoditak koji bi dotukao Bijele.

Riječani su bolje krenuli u produžetak, odmah na startu u lijepoj prilici je Črnic koji s nekih 12-13 metara od gola domaćih loptu upućuje točno u gredu.

U 98. minuti vrlo sumnjiva situacija u kaznenom prostoru domaćih, no Matoc se ovoga puta nije oglasio premda je  trebao dosuditi kazneni udarac za Riječane! Nakon lijepe akcije Bijelih lopta je na deset metara od gola došla do Bradarića koji snažno tuče i upućuje loptu prema golu, no ona na putu prema mreži udara jednog od braniča domaćih u ruku. Matoc ostaje nijem!

Ipak, u 103. minuti stiže pravda: Rijeka opet vodi, strijelac je Šofranac! Branič Bijelih najbolje se snašao nakon kornera i poentirao iz peterca kojeg je slabo čuvao vratar Hendija. Vrlo brzo stiže i peti gol Riječana koji očito bolje fizički podnose dodatnih pola sata igre, i sve konce utakmice preuzimaju u svoje ruke: strijelac je Gorgon koji je sjajno iskoristio glavinjanje domaće obrane posremivši peti zgoditak u mrežu domaćina.

Bila je to točka na i jedne nevjerojatne utakmice nakon koje Rijeka potpuno zasluženo ulazi u ždrijeb četvrtfinala Kupa Hrvatske. U 115. Črnic je promašio nemoguće, prazna vrata – s nekoliko metara poslao je loptu pored stative u situaciji kada je gol domaćih bio prazan, no u tom trenutku pobjeda Bijelih ionako je bila sigurna pa Črnicu nitko neće previše predbacivati. Dogodi se mnogima, pa i najvećima…

No svakako treba reći i kako je veliki obol pobjedi dala Armada koja je neprestanim navijanjem i pjevanjem poznate navijačke pjesme upravo nosila Bijele do pobjede u produžecima utakmice!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari