U petak veliko polufinale! Hrvatska u novoj drami remizirala sa Španjolskom

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Hrvatska – Španjolska 22:22. Ono što najviše zabrinjava je ozljeda Igora Karačića – nadamo se ne teška

Hrvatska i Španjolska remizirale su 22:22 u posljednjem kolu skupine I. Na krilima sjajnog, ali na kraju ozlijeđenog, Igora Karačića, Hrvatska je uspjela vratiti se iz šest golova minusa i u tijesnoj završnici izvući remi…

Hrvatsku je predvodio Igor Karačić s 10 golova, no u završnici utakmice je ozlijedio koljeno. Kod Španjolaca najefikasniji su bili Aleks Dušebajev sa šest, te Raul Entrerrios i Aleix Gomez Abello s po četiri gola.

Grafika: Sportnet

Hrvatska će u polufinalu igrati protiv Norveške ili Slovenije, a sve će biti poznato nakon njihovog ogleda koji je na rasporedu u 18:15 sati.

Norvežani imaju dva boda više i sve osim poraza im donosi prvo mjesto u skupini i ogled protiv Hrvatske. Sloveniju samo pobjeda vodi na vrh ljestvice, no za Slovence se najvažnije već dogodilo. Portugal je pobijedio Mađarsku s 34:26 i tako izbacio Mađare iz utrke za polufinale, a njih gurnuo u polufinale.

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Polufinalni susreti su na rasporedu u petak u Stockholmu u 18:00 i 20:30 sati, susret za broncu je u subotu (18:30), dok je finale u nedjelju u 16:30 sati.

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Rezultat kao rezultat nije loš, igra je bila bolja u završnici kada se Hrvatska čudesno vratila u utakmicu, ali sve to je manje bitno, važnije je kakvo će biti stanje s Lukom Cindrićem i Igorom Karačićem.

Cindrić nije igrao zbog problema s ozljedom lista, a Karačić je vukao cijelu utakmicu i u završnici susreta u sudaru s Dujšebajevim stradalo je koljeno i morao je uz pomoć napustiti parket.

Karačić je do tog trenutka doslovno briljirao, zabio je deset pogodaka, ali završnicu je popratio s klupe i pitanje je hoće li biti spreman za polufinale, piše Sportnet.hr.

U prvom poluvremenu igralo se dugo gol za gol, nije bilo nekih velikih odvajanja i tek drugo poluvrijeme donijelo je stvaranje razlike.

Fantastičan ulazak u drugo poluvrijeme imao je Alex Dujšebajev. Hrvatska je griješila u napadu, kao da je nestalo samopouzdanja i uvukla se nekakva nesigurnost i Španjolska je napravila razliku.

Na krilima Dujšebajeva Španjolska je napravila seriju 6:1, sam Dujšebajev tu je zabio četiri gola i Hrvatska se našla u problemima.

15 minuta prije kraja Hrvatska je krenula s povratkom. Napravljena je serija čak 8:1, Hrvatska je preuzela vodstvo i povela 22:21.

Španjolska je izjednačila golom Aleixa Gomeza iz sedmerca na 22:22, Hrvatska je imala zadnji napad, ali Duvnjakov šut nije ušao.

Španjolci su do kraja susreta samo čekali kraj, nisu niti pokušavali doći do pogotka, znali su da im je bod dovoljan za prvo mjesto.

Hrvatska je i dalje neporažena na ovom Europskom prvenstvu i ide u Stockholm na polufinale. Nadamo se u punom sastavu.

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari