VAŽNA POBJEDA RIJEKE! Mladi lavovi ugrizli Osječane i donijeli Bijelima važan trobod

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

U derbiju kola Rijeka je izvojevala važnu pobjedu nad Osijekom a posebno zadovoljni mogu biti navijači koji prizivaju mlade snage u prvoj postavi momčadi

RIJEKA – OSIJEK 3:1 (2:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 25. kola Hrvatski telekom Prve lige. Sudac: Igor Pajač (Zelina). Gledatelja: 4347.

Strijelci: 1:0 Halilović (10), 2:0 (Lepinjica, 30), 2:1, Ejupi (82), 3:1 (Puljić, 86)

RIJEKA: Sluga – Kvržić, Župarić, Velkovski, Smolčić (Capan, 88) – Halilović, Lepinjica – Murić (Ristovski, 88), Gorgon, Acosty (Bušnja, 76) – Puljić

OSIJEK: Malenica – Janža, Gutieri, Kleinheisler, Kamenar (od 46′ Lopa), Škorić, Pušić, Grgić, Marić, Pilj (od 46′ Boban), Abazaj (Ejupi, 75)

Upravo su mladići, novopridošli Tibor Halilović i Ivan Lepinjica, načeli momčad Osijeka i postavili visokih 2:0 nakon čega se Osječanima bilo teško vratiti u egal završnicu.

No nisu bili jedini “golobradi” igrači u prvih 11 Rijeke: bili su tu 18- godišnji Hrvoje Smolčić, a ne zaboravimo da su i po selidbama veterani Robert Murić i Darko Velkovski tek 23-godišnjaci! A na klupi, uz “veterana” Prskala, redom “klinci” – kadet Braut (!), Bušnja, Ristovski, Pintarić i tek nešto iskusniji Capan…

Ivan Lepinjica. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

U 10. minuti Halilović je sjajno potegnuo s dvadesetak metara i postigao prekrasan zgoditak, njegov prvijenac u dresu Rijeke!

Samo minutu ranije lijep udarac Puljića iz slobodnog udarca, obranio je Malenica….

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Osijek je ozbiljno prijetio u 21. minuti. Abazaj je sjajno prošao kroz obranu Rijeke, ostao sam na 14 metara i potegnuo. Župarić je uklizao, skrenuo je loptu koja je prevarila Slugu, ali srećom otišla je iznad grede!

U 30. minuti nakon sjajnog ubačaja iz slobodnog udarca Lepinjica je poentirao glavom za visoko vodstvo Bijelih. U 36. minuti Puljić je potegnuo ljevicom  s dvadesetak metara a Malenica se dobro protegnuo da bi sačuvao mrežu. Nakon toga činilo se da je privođenje utakmice mirnoj završnici  stvar tehnike.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Ipak, da ne bude tako pobrinuo se u 82. minuti iskusni Ejupi koji je nakon kornera bio najspretniji i poentirao. Navijači Rijeke tada su ipak morali strahovati za konačni ishod susreta…

Darko Velkovski. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Ipak, Rijeka je vrlo brzo stigla do prednosti 3:1!

Puljić je u 86. minuti dočekao jedno ispucavanje Sluge i uz puno snalažljivosti i malo sreće poentirao!

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Bila je to utakmica koja je nosila dvostruki ulog, Rijeka je s nova tri boda pobjegla Osijeku na pet bodova prednosti na drugom mjestu ljestvice Prve HNL.

Alex Gorgon; Karlo Kamenar. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Istine radi, imao je i Osijek neke prilike. u 39. minuti, Marić je primio loptu u kaznenom prostoru nakon ubačaja s lijeve strane. Napadač Osijeka uspio je primiriti loptu i pucati, ali Sluga je još jednom na visini zadatka.

Osijek je u nastavku kontrolirao posjed lopte, ali bez konkretnijeg učinka. Gutierev udarac glavom bila je najizglednija situacija za goste….

Trener Igor Bišćan
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari