Najteži poraz Orijenta 1919 na Krimeji

U početku tvrda utakmica u nastavku se pretvorila u utakmicu na jedan gol. Neobjašnjiv pad igre i težak poraz Orijenta…

ORIJENT 1919 – ZAGOREC  0:5 (0:1)

RIJEKA – Stadion na Krimeji. Utakmica 21. kola Treće HNL – zapad. Gledatelja 1000. Sudac Ante Čulina (Zagreb)

Strijelci: 0:1 Smrekar (18′), 0:2 Smrekar (52′), 0:3 Perić (80′), 0:4 Smrekar (83′), 0:5 Kanceljak (89′)

ORIJENT 1919: Herman, Jergović Andrić, Žeželj, Gerc, Iličić (od 75′ Mohorovičić ), Weitzer, Travaglia, Monjac, Srzentić, (od 53′ Fumić), Vidas (od 80′ Fatić )

ZAGOREC: Babić, Puklin, Perić, Postonjski (od 88′ Kanceljak), Kunštek (od 90′ Sambol), Smrekar, Hoić, Majcenić, Turniški (od 71′ Marjanović ), Poljak, Landripet

Zagorec je bolje ušao u utakmicu i iako je prilika bilo s obje strane, pomalo nespretnim pogotkom došao je u 19. minuti u vodstvo pogotkom Matije Smrekara. U 24. minuti, poigravanje Orijentove obrane skoro je rezultiralo još jednim pogotkom. Lopta je prošla tik uz vratnicu.

Jedanaesterac za Vrgorec!

U 38. minuti nova velika prilika za goste. Srećom Smrekar nije bio precizan na oduševljenje brojne publike. Lopta je prošla pored desne vratnice.

Natavak utakmice nije donio ništa novo. Orijent je djelovao kao da igra gostujuću utakmicu. Čuju se i prve kritike publike, ali i pozivi treneru Mikcu da nešto poduzme. Umjesto toga, u 52. minuti gosti postižu novi pogodak. Strijelac je ponovno igrač s brojem 9, Matija Smrekar.

Trener Orijenta odlučio se na prvu izmjenu odmah iduću minutu. Igru je napustio Srzentić Patrik, a umjesto njega ušao je Fumić Florijan sa brojem 10.

Idućih deset minuta Orijent je imao nekoliko ozbiljnijih prilika, ali nedostajalo je sreće.

Ipak, u nastavku konačni raspad Orijentove igre. Najprije je u 79. minuti pogodak glavom za 0:3 postigao igrač s brojem 5, da bi kasnije golman Orijenta predao loptu Smrekaru koji postiže svoj 3. pogodak na utakmici za 0:4. Konačnih 0:5 postavlja Kanceljak Matija u 89. minuti.

Unatoč teškom porazu Orijenta, treba istaknuti da su najvjerniji Orijentovi navijači neumorno bodrili svoju momčad do zadnje minute.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari