KUP HRVATSKE

VELIKA POBJEDA RIJEKE! Bijeli usred Maksimira pobijedili Dinamo i ušli u polufinale Kupa!

01.12.2021., stadion Maksimir, Zagreb - Utakmica cetvrtfinala hrvatskog nogometnog kupa, GNK Dinamo - HNK Rijeka. Josip Misic, Josip Sutalo Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Iako je Dinamo imao terensku premoć i veći posjed lopte te nekoliko dobrih šansi za pogodak, bijeli su se danas u prvom poluvremenu dobro postavili i majstorski, u pravom trenutku, iskoristili svoje prilike. U drugom dijelu bijeli su opasno živjeli, ali izdržali su – i uz pomoć sreće – sve nalete modrih

DINAMO – RIJEKA 1:3 (0:2)

ZAGREB – Stadion Maksimir. Utakmica četvrtfinala Hrvatskog nogometnog kupa. Sudac: Mario Zebec (Cestica). Gledatelja: 4.000.

Strijelci: 0:1 Obregon (27), 0:2 Drmić (29), 1:2 Tolić (73), 1:3 Murić (90+7)

DINAMO: Zagorac – Moharrami (od 46′ Ristovski), Theophile, Šutalo, Franjić, Mišić, Ivanušec, Gojak (od 61′ Ademi), Petković, Oršić, Menalo (od 46′ Andrić)

RIJEKA: Labrović – Galović, Velkovski, Smolčić, Vukčević, Gnezda Čerin, Selahi, Pavičić (od 78′ Lepinjica), Ampem, Obregon (od 64′ Vučkić), Drmić (od 46′ Murić)

Nogometaši Rijeke u četvrfinalnoj utakmici Kupa Hrvatske na stadionu Maksimir savladali su favorizirani Dinamo i ušli u polufinale natjecanja kojeg bijeli posebno vole jer su u Kupu već više puta osvojili omiljeni  im trofej – popularni “važ”.

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Nakon što su ove sezone u prvenstvenim utakmicama dvaput odigrali 3:3, u Maksimiru i na Rujevici, bijeli su ovoga puta bolje u prvom poluvremenu čuvali svoju mrežu a u napadu su imali itekako raspoložene adute koji su dvaput nadmudrili Dinamovu obranu.

Dinamovi “krvnici” večeras u Maksimiru bili su Obregon i Drmić koji su šokirali Maksimir golovima sredinom prvog poluvremena.

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

U 27. minuti vidjeli smo dobru kontru Rijeke. Lopta je došla do Obregona koji je na lijevoj strani kaznenog prostora malo pričekao, obrana Dinama ga je dostigla ali nije ozbiljno shvatila, čini se. Obregon je uspio gađati i pogoditi u suprotni kut vrata!

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Samo dvije minute kasnije Rijeka je povela 2:0! Ponovno je Dinamova obrana kiksala, Vukčević je ubacio s lijeve strane, a Drmić iz blizine zabio!

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

U drugom dijeli Obregon je mogao “zakucati” za pobjedu – u 56. minuti pobjegao je obrani Dinama, okrenuo Šutala i izbio sam pred Zagorca, ali je loptu uputio pored gola.

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Kazna za bijele, nakon duge opsade Labrovićevih vratiju, stigla je u 73. minuti.

Bijeli nikako nisu mogli otkloniti opasnost od svoga gola, bezglavo su ispucavali loptu iz kaznenog prostora a ona se uvijek vraćala u posjed modrih. To je kaznio Marko Tolić. Nekoliko igrača bilo je praktički u petercu ispred Labrovića, lopta je došla do nebranjenog Tolića koji je udarcem glavom loptu s nekoliko metara samo proslijedio u mrežu pored nemoćnog Labrovića.

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Kakva sreća za Rijeku u 76. minuti! Oršić gađa iz neposredne blizine najprije Smolčića na gol liniji a onda i gredu kada su svi već vidjeli izjednačenje rezultata!

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Dinamo je pokušao sve kako bi došao do izjednačenja rezultata i barem produžetaka, ali vratar Labrović je na vratima Riječana činio čuda – posebno u posljednjoj sekundi sučeve nadoknade vremena kada je obranio težak udarac iz neposredne blizine.

Igrala se šesta minuta sudačke nadoknade, na ubačaj iz kornera stigao je i vratar Dinama Danijel Zagorac. Rijeka je uspjela očistiti opasnost, Robert Murić povukao je kontru sa svoje polovice i u završnici poslao loptu u praznu mrežu – 1:3.

Sudac Zebec nakon tog trenutka odsvirao je kraj utakmice i počelo je veliko slavlje bijelih na Maksimiru.

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Dinamo je bolje krenuo u utakmicu, na otvaranju prijetio je dalekometnim udarcima Oršića (3′), Gojaka (9′) i Mišić (10′), pokušaj Velkovskog (5′) glavom na drugoj strani otišao je preko grede.

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Uslijedio je period bez prilika, i onda je bljesnuo Dinamo. Ivanušec se našao u sjajnoj poziciji u srcu kaznenog prostora Rijeke, ali njegov udarac obranio je Labrović.

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Rijeka je strpljivo čekala svoju priliku i dočekala ju je u 27. minuti. Prince je pronašao Obregona koji je primio loptu na rubu kaznenog prostora, okrenuo se i potegnuo – 0:1!

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Dinamo je uzvratio novom prilikom Ivanušeca (29′), ali mreža se zatresla na drugoj strani u 30. minuti.

Vukčević je imao dovoljno vremena da milimetarski precizno pogodi Drmića pred golom Dinama – 0:2.

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Modri su krenuli po smanjenje rezultata prije poluvremena, Oršić je u 33. minuti iz slobodnog udarca s 18 metara pucao preko gola.

U 48. minuti Ivanušec se oslobodio pratnje u kaznenom prostoru i pucao. Labrović je odbio loptu, Gojak je ostao sam pred praznim golom i pucao pored vratnice.

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Rijeka je uzvratila udarcem Obregona (56′), minutu kasnije Prince je spasio gol izbivši loptu koja je išla u praznu mrežu.

U 65. minuti Ademi je bio u dobroj poziciji, ali udarac nije bio precizan.

U 71. minuti Ristovski se našao pred golom, ali udarac glavom otišao je preko gola. Dinamo je stigao do gola dvije minute kasnije. Tolić je poentirao na drugoj vratnici nakon kornera – 1:2.

U 76. minuti Dinamo je promašio sjajnu priliku. Oršić je dvaput pucao ispred gola, prvu je blokirao Smolčić, drugi udarac završio je na gredi.

Dinamo je nastavio pritiskati, ali bijeli su izdržali sve napade i stigli do novog velikog slavlja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari