VIAREGGIO CUP: Juniori Rijeke držali Juventus „na konopcima“, završilo 2:2!

Idi na originalni članak

Juniori Rijeke su danas igrali protiv Juventusa u okviru prvog kola prestižnog Viareggio Cupa

Oglas

Izabranike Renata Pilipovića čekao je ogled protiv jedne od najboljih momčadi na svijetu! Bio je toi pravi test za riječke juniore na otvaranju turnira u okviru skupine B.

RIJEKA – JUVENTUS 2:2

Utakmica 1. kola Viareggio cupa: Rijeka – Juventus 2:2 (2:0). Sudac: Mattia Pascarella (Italija).

Strijelci: 1:0 Črnko (12′), 2:0 Iv. Lepinjica (24′), 2:1 Kulenović (65′-11m), 2:2 Kulenović (90+1).

Žuti kartoni: Črnko, Dukađin, Iv. Lepinjica, Matulja (Rijeka).

RIJEKA: Pandur, Mulac, Štefulj, Čeliković, Vuk, Dukađin (od 90′ Jurešić), Črnko (od 89′ Bušnja), H. Smolčić, Iv. Lepinjica, Svetić (od 81′ Matulja), Ristovski.

JUVENTUS: Busti, Vogliacco, Anzolin, Zanadrea, Portanova, Kulenović, Del Sole (od 46′ Narciso, od 83′ Peterelli), Pereira, Morrone (od 46′ Muratore), Montaperto, Fernandes.

Odigrali su riječki mladići hrabro i požrtvovno, vodili protiv suparnika zvučnog imena 2:0 golovima Črnka i Lepinjice, no nakraju je ipak završilo 2:2.

 

 

 

Rijeka je čvrsto i odlučno ušla u utakmicu, bez previše respekta prema renomiranom velikanu. Juventus se nije naigrao, a Rijeka je bila konkretnija što je naplatila u 12. minuti.

Črnko se izborio za poziciju na rubu kaznenog prostora i lijepim udarcem donio vodstvo Rijeci – 1:0!

Rijeka je ponovo zaprijetila u 20. minuti, Ristovski je pobjegao, ali nakon kontakta s braničem Juventusa, glavni sudac nije ništa dosudio.

Juventus je prvi put pucao na gol u 22. minuti, ali udarac Del Sola ukrotio je Pandur.

I onda je Rijeka još jednom slomila Juventus. Črnko je sjajno ubacio iz slobodnog udarca, Lepinjica je bio najviši i glavom poslao još jednu loptu iza vratara Bustija – 2:0!

U 40. minuti Rijeka je još jednom pritisnula Juventus i izborila slobodan udarac na dvadeset i pet metara. Ivan Lepinjica sjajno je potegnuo preko živog zida, ali vratnica je ovaj put spasila talijansku momčad.

U 49. minuti nova prilika za Rijeku, udarac Lepinjice vratar Juventusa kratko je odbio i malo je nedostajalo da  Ristovski odbijanac pospremi u mrežu.

U 61. minuti Ristovski je pobjegao obrani Juventusa, zaobišao vratara i odigrao povratnu loptu za Črnka. Uslijedio je udarac s ruba kaznenog prostora, ali lopta je otišla pored gola.

Četiri minute kasnije Juventus se vratio u igru. Montaperto pobjegao je obrani Rijeke, Štefulj je klizećim starom odnio loptu, ali sudac je to okarakterizirao kao najstrožu kaznu! Kulenović je preuzeo odgovornost i sigurno poentirao – 2:1.

U 71. minuti Kulenović je primio jednu loptu u kaznenom prostoru, ali Pandur je lako ukrotio udarac.

U odličnoj predstavi izabranika Renata Pilipovića, Juventus je do boda stigao tek u sudačkoj nadoknadi.

Kulenović je još jednom pobjegao pažnji riječke obrane i donio Juventusu remi (2:2).

Exit mobile version