(FOTO & VIDEO) KAKAV SPEKTAKL NA RUJEVICI! Bijeli i Armada nadmetali se tko će bolje, nastradao Hajduk!

Kakva nogometna predstava u prvom poluvremenu današnje utakmice koja je u sebi sjedinila odlike slavljeničkog događaja – spektakularnu koreografiju povodom 30. rođendana Armade i nogometno nadmetanje vrijedno ne samo velika tri boda nego možda i odluke o ovogodišnjem prvaku Hrvatske!

RIJEKA – HAJDUK 2:0 (2:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeka na Rujevici. Utakmica 33. Kola MaxTV Prve lige. Gledatelja 5500. Sudac: Mario Zebec (Varaždin)

Strijelci: Maleš (14), Gavranović (29)

RIJEKA – Prskalo – Ristovski, Župarić, Elez, Žuta – Maleš, Bradarić, Mišić (Čanađija, 84) – Vešović, Gavranović (Martić) Bezjak

HAJDUK – Stipica – Terziev, Erceg, Tudor, Memolla, Bašić (Said, 58), Nižić, Vlašić, Jefferson, Hamza, Futacs

Nogometaši Rijeke pobijedili su Hajduk u utakmici 33. kola zadržavši pet bodova prednosti ispred Dinama. Rijeka je tako nastavila sjajan niz neporaženosti protiv Hajduka.

Šampanjski nogomet za sladokusce na dupke ispunjenoj Rujevici, i ono što je najvažnije – odličan rezultat za Bijele koji su nakon sjajne igre – ali i nekoliko fantastičnih obrana Prskala .- na odmor otišli s velikih, ogromnih 2:0, što im je garantiralo donekle psihološki lagodniji nastup u drugom poluvremenu.

https://www.facebook.com/www.rijecan.in/videos/1795056680810439/

Bila je to ponovno ona Rijeka koju smo gledali tijekom cijeloga prvenstva, osim u pretposljednjem kolu kontra Lokomotive u Zagrebu. Bijeli kao da su se „zakleli“ svevišnjim „silama“ da će natjerati nogometne zaljubljenike da zaborave na taj njihov krivi korak – jedan jedincati u cijelom prvenstvu! – i zaigrali su kako smo ih navikli gledati. Bespoštedna borba za svaku loptu, za svaki centimetar travnjaka, osmišljeni napadi koji su se „valjali“ poput valova prema Hajdukovu vrataru, i tako stalno, i opet i opet….

Morala je zbog takve igre puknuti brana gostiju koji su krenuli ambiciozno u nadmetanje na Rujevici, ali nisu mogli ništa napraviti u 14. minuti kada je Mate Maleš „odapeo“ s nekih 25 metara takvu bombetinu kakva dugo nije viđena na Rujevici. Mate je fenomen – nije ove polusezone uglavnom u prvom planu, dobio je svoje mjesto u momčadi danas zbog izostanka Franka Andrijaševića, a predstavio se u izdanju u kakvom smo ga i očekivali – prekaljenog prvotimca koji u svakom trenutku zna što mora učiniti kako bi povukao momčad prema cilju.

Drugi gol Bijeli stigao je nakon spektakularne „malonogometne“ akcije Mišića (lopta „s očima“) i Bradarića koju je zaključio Gavranović praktički se ušetavši s loptom u gol.

No Hajduk se danas na Rujevici postavio i predstavio kao hrabra momčad, krajem poluvremena Prskalo je dvaput spašavao: u 44. Bašić je snažnim i precizno plasiranim udarcem gađao gornji lijevi Prskalov kut, no vratar Bijelih izvinuo se koliko je dug i krajnjim naporom uspio spriječiti poentiranje Splićana. Samo par minuta kasnije Hamza je odlično ubacio za Jeffersona koji tuče glavom ali Prskalo ponovno sjajno reagira i spašava svoj gol! Između te dvije prilike Splićana svoju veliku šansu imao je i Gavranović koji si je međutim dao zamalo predugačak for u trenutku kada je možda bilo bolje da je uputio udarac prema vratima Stipice.

U drugom poluvremenu nastavilo se sa vrlo živom i žustrom igrom, Splićani se nipošto nisu željeli predati pa su gledatelji mogli uživati u uzbudljivoj igri gdje su se dobre šanse smjenjivale čas na jednoj čas na drugoj strani.

U 68. Ohandza je ostao sam na nekih 7-8 metara od gola Rijeke no lopta je po njegovu udarcu glavom na svu sreću odskakutala pored desne vratnice Prskalova gola. Na drugoj strani Vešovićev udarac ukrotio je Stipica.

Rijeka je mirno privela utakmica kraju za važna tri boda i novi korak na putu prema ostvarenju sna.

Foto & video: Bruno Vignjević

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari