(FOTO, VIDEO) PREUZEO KORMILO Igor Bišćan: “Ako netko još osjeća potrebu za tim, još jednom se ispričavam zbog neprimjerene geste iz mladosti”

Foto: Riječanin

Na Rujevici je HNK Rijeka predstavila novog trenera Igora Bišćana koji je smirenim nastupom ostavio dojam stručnjaka koji će studiozno pristupiti “seciranju” momčadi i njezinih potencijala

Bišćan je s Rijekom potpisao ugovor na četiri godine.

“Prvi dojmovi su odlični, moram se ovim putem zahvaliti upravi kluba što mi je ukazala povjerenje. Svi dojmovi su vrlo pozitivni. Činjenica da je Matjaž Kek proveo u Rijeci pet i pol godina govore da klub misli ozbiljno. Klub misli dugoročno i ja sam takva osoba, volim ambiciozne i ozbiljne projekte”, rekao je Igor Bišćan, trener HNK Rijeka, na službenom predstavljanju

“Istina je da sam na Cipru već potpisao predugovor i da je došlo do iznenadnih promjena profesionalnih i osobnih planova, no kada te zove Rijeka to sve mijenja.”, objasnio je Bišćan situaciju koja se odigrala prije par dana slijedom koje je – praktički preko noći – uskočio u “cipele” trofejnog Matjaža Keka koji je prošloga tjedana podnio ostavku (OVDJE).

Neizbježno pitanje na konferenciji za medije bilo je i ono kakav odnos novi trener očekuje s riječkim navijačima s obzirom da mu dio (iskusnijih) navijača Armade ne može oprostiti “pokazivanje muda” prema Armadinoj tribini na utakmici u ožujku 1999. (OVDJE)

“To je bilo davno, bio sam mlad, nezreo i nepromišljeno sam reagirao. Ne sjećam se ni što sam rekao. Ako se još netko osjeća uvrijeđenim zbog toga, ispričavam se.”

Sportski direktor Srećko Jurčić je dodao:

“Taj događaj je iza svih nas. To je bilo davno i mislim da zbog toga neće biti problema.”

Na pitanje o tome je li izazov naslijediti trenera kakav je Matjaž Kek, Bišćan je odgovorio:

“Nije lako uskočiti u Kekove cipele. Rekorder dugovječnosti, trofejni trener. Bilo tko da dođe nakon njega bit će gledan kroz tu prizmu. Ali, vjerujem da ja mogu biti taj koji će ga dostojno zamijeniti. Nitko mi ne može zabraniti da to želim i da se borim.”

O stanju u momčadi Bišćan je rekao:

“Momčad je evidentno u krizi i ne bježim od toga. Još trebam analizirati situaciju i obaviti razgovore s igračima. Trebamo naći novi zamah i polet da bi krenuli opet s dobrim rezultatima. Nužna je prije svega stabilizacija momčadi.”

https://www.facebook.com/rijecanin.rtl.hr/videos/2119490375032476/

Stručnom stožeru pridružit će se Vedran Naglić te će biti zadužen za pripremu nogometaša Rijeke, te Ante Tomić i Renato Pilipović.

“Pogledao sam neke utakmice Rijeke, mislim da kvaliteta postoji. Na meni je da izvučem najviše od igrača. Rijeka i okolica su lijep kraj, nadam se da ću se zadržati dulje vrijeme i da ću ih uspjeti upoznati. Jednostavna sam osoba, kao trener sam izravan i direktan u komunikaciji. Pokušavam biti pošten iako to nikad nije lako jer svih 25 igrača žele igrati. Volim vrijedne ljude i igrače, poštene dečke, borce i fajtere koji će iz poštovanja prema klubu protiv kojeg igraju da ti sve od sebe”, rekao je trener Rijeke.

Bišćan će već danas voditi prvi trening svoje nove momčadi, a za samo devet dana igra protiv Intera u Zaprešiću, gdje će pokušati izvuči trenutno petoplasiranu Rijeku iz rezultatske krize.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari