(FOTO & VIDEO) RIJEKA – DINAMO 5:2 – VELIČANSTVENA POBJEDA! Rijeka „razbila“ Dinamo i odvojila se na vrhu HNL-a!

Rijeka je izvojevala jednu od najvećih i najznačajnijih pobjeda posljednjih godina i ozbiljno nametnula kandidaturu za naslov prvaka Hrvatske u sezoni 2106/17!

RIJEKA – DINAMO 5:2 (2:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeka na Rujevici. Utakmica 9. kola MaxTV Prve lige. Gledatelja 5.000. Sudac: Vučemilović (Osijek)

Strijelci: Gavranović (1), Gorgon (32, 55), Vešović (50, 85), Soudani (82), Pavičić (86)

RIJEKA – Prskalo – Ristovski, Elez, Mitrović, Žuta – Bradarić, Maleš – Gorgon (Mišić, 71), Andrijašević (Matei, 85), Vešović (Čanađija, 87)– Gavranović

DINAMO – Šemper – Sigali, Schiedenfeld, Benković – Stojanović (Šitum, 57), Jonas (Henriquez, 74), Pavličić, Fiolić (Machado, 57), Pivarić – Fernandes, Soudani

U prvom poluvremenu večerašnje utakmice svjedočili smo jednoj od naboljih prezentacija Kekove Rijeke posljednjih godina – visoki presing, kontrola sredine terena, nepredvidiva „križanja“ Bijelih ofenzivaca i precizne lopte koje su u priliku uvijek izbacivale najbolje postavljenog Rijekinog igrača (čitaj: Ristovskog i Vešovića!) – potpuno su izbezumili nemoćnu obranu Dinama u prvih 45 minuta utakmice. Modra obrana je puštala na sve strane, i zapravo je pravo čudo da se na odmor otišlo sa „samo“ 2:0 za domaćina! Mnogi na tribinama ustvrdili su kako se ne sjećaju da je itko ikada u HNL-u u 45 minuta tako uvjerljivo nadigrao „europski“ Dinamo!

img_3427

Nakon dva dana gotovo neprestanih pljuskova kiše u Rijeci, nebo se večeras smilovalo igračima i gledateljima koji su pohitali na Rujevicu pogledati najveći derbi hrvatskog nogometa i podržati svoju Rijeku u nastojanju da ostvari pobjedu i poveća prednost pred pratiteljima na čelnom mjestu ljestvice HNL-a.

Energija s tribina prelila se na teren na samom početku utakmice – Bijeli su krenuli uraganski, i već u prvom napadu, u 18. sekundi utakmice, poveli! Vešović je pobjegao obrani Dinama, vratar Dinama Šemper se poskliznuo ali ipak je odbio loptu. Pivarić je pokušao izbiti loptu i riješiti neugodu pred Šemperom no učinio je to nespretno pa je Mario Gavranović uzeo dar i poentirao! Gledalište je proključalo, početak utakmice iz snova!

img_3434

No nije Rijeka tu stala, naprotiv! Bijeli se nisu zadovoljili „samo“ s 1:0, i napadi su se nastavljali u valovima, čemu je posljednja Dinamova obrambena trojka (Benković, Sciedenfeld, Sigali) jako teško odolijevala.

U 10. minuti Gorgon je lijepo gurnuo u prostor Andrijaševića koji je pokušao pronaći Vešovića u kaznenom prostoru, ali gosti su izbili loptu u korner. U 15. nova velika prilika za Rijeku! Nova pogreška Šempera i Benkovića otvorila je priliku Vešoviću da krene sam prema golu. Vešović je ubacio, Schildenfeld kratko odbio, a duel Gavranovića i Benkovića sudac nije okarakterizirao kao penal. Lopta je opet došla do Vešovića koji je pucao, ali ovoga puta ispriječila se vratnica!

rijeka-dinamo-transparent

Rijeka je nastavila pritiskati: nakon kornera Andrijašević je bio najviši u skoku, ali lopta je otišla iznad grede. I Mitrović je nakon ubačaja visoko skočio, ali udarac glavom Šemper je skrenuo u korner. Ponovno Ristovski u 25. sjajno ubacuje, obrana Dinama na kratko izbija lopta, a ona je u završnici akcije došla do Gorgona čiji je udarac Šemper uspio zaustaviti.

img_3432

Novi gol visio je u zraku, i pao je u 33. minuti: Vešović je povukao loptu po desnom boku i odgodio dodavanje Ristovskom. Uslijedio je ubačaj, kojega je sjajno dočekao Gorgon i poentirao!

Sigurno vodstvo Riječana, ali još više nadahnuta i požrtvovna igra domaćih nagovještavala je tešku noć za Zagrepčane na Rujevici! I bi tako: Rijeka je nastavila i u drugom poluvremenu pristiskati, i uslijedila su nova poentiranja Vešovića i Gorgona za visoko vodstvo 3:0 odnosno 4:0!

U 50. minuti Marko Vešović i Mario Gavranović duplim pasom izbacili su cijelu obranu Dinama, Vešović se sjurio sam i poentirao! Bila je to potvrda činjenice da Rijeka igra nevjerojatnu utakmicu protiv aktualnog hrvatskog prvaka! U 55. minuti “Gorgon time”: austrijski napadač otvorio si je prostor na 25 metara i briljantnim udarcem matirao  Šempera! Prekrasan zgoditak izazvao je novi delirij oduševljenja na tribinama!

Duhovita Armada, kojoj se priključio cijeli stadion, u jednom je trenutku posprdno zapjevala „Cico ostani“ na račun trenera gostiju Zlatka Kranjčara, no trener gostiju nije se dao smesti pa je, svjestan da je Rijeka ove večeri jednostavno puno bolja, odvratio pljeskom riječkoj publici! No to ga vjerojatno neće spasiti izgledne sudbine – otkaza i odlaska s Dinamove klupe…

No to su Dinamovi problemi – do kraja utakmice bilo je samo pitanje s koliko će lopti u mreži Dinamo otići s Rujevice, a domaći su ovom sjajnom predstavom jasno iskazali svoje ambicije – ove sezone s punim pravom Bijeli mogu „ganjati“ naslov prvaka Hrvatske!

Potkraj utakmice Soudani je tek kozmetički “uljepšao” rezultat matiravši Prskala iz blizine, no odmah mu je odgovorio Vešović koji je i petu loptu poslao u Dinamovu mrežu! Briljantno! Bijeli su već počeli pomalo i slaviti na terenu, što je iskoristio Pavičić pogodivši mrežu i drugi puta za Dinamo. Prekasno… Vatromet je mogao početi!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari