HRVATSKA U FINALU DAVIS CUPA! Čilić “demolirao” Gasqueta, Hrvatska povela protiv Francuske s nedostižnih 3-1!

Reprezentacija Hrvatske u finalu je Davis Cupa, neformalnog Svjetskog prvenstva u tenisu

Marin Čilić u presudnom je dvoboju pretvorio vodstvo Hrvatske od 2-1 u mečevima u nedostižnih 3-1 nakon sigurne pobjede protiv danas prvog francuskog reketa Richarda Gasqueta u tri seta!

Hrvatska teniska reprezentacija po drugi put u svojoj povijesti borit će se za naslov pobjednika Davis Cupa, a treći bod i plasman u finale našoj je reprezentaciji donio Marin Čilić koji je u prvom nedjeljnom pojedinačnom dvoboju u zadarskoj dvorani Krešimira Ćosića svladao Richarda Gasqueta sa 6-3, 6-2, 7-5 nakon dva sata i 14 minuta borbe.

Hrvatska se po drugi put u povijesti plasirala u finale Davis Cupa. U prvom nastupu u finalu 2005. godine Hrvatska je predvođena Marijom Ančićem i Ivanom Ljubičićem otišla do kraja i osvojila popularnu “salataru”!

Hrvatska će u finalu, koje je na rasporedu od 25. do 27. studenoga, igrati protiv boljeg iz drugog polufinala u kojem je Argentina u Glasgowu uoči posljednjeg dana imala vodstvo protiv Velike Britanije od 2-1, ali će o pobjedniku odlučivati posljednji dvoboj, nakon što je Andy Murray očekivano u tri seta (6-3, 6-2, 6-3) svladao Guida Pellu.

U slučaju da se u finale plasira Argentina, domaćin finala bit će Hrvatska, a budu li to Britanci, finale će se igrati na tlu Ujedinjenog Kraljevstva.

HRVATSKA – FRANCUSKA 3-1

Richard Gasquet – Borna Ćorić 6-2, 7-6 (5), 6-1

Marin Čilić – Lucas Pouille 6-1, 7-6 (4), 2-6, 6-2

Marin Čilić/Ivan Dodig – Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut 7-6 (6), 5-7, 7-6 (6), 6-3

Marin Čilić – Richard Gasquet 6-3, 6-2, 7-5

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari