FRACASSO NASCAR GC OF CROATIA

“ZVIJERI” SU SPREMNE! Na Grobniku ovog vikenda spektakl – utrke Nascar GP! Pogledajte moćne automobile u konkurenciji

Ovoga vikenda na Automotodromu Grobnik održat će se automobilističko natjecanje europskog ranga ‘FRACASSO NASCAR GC OF CROATIA’; utrka koja se prvi puta održava u Hrvatskoj i koja će ugostiti svjetska imena sportskih automobilista

Nakon osvojenih titula u gotovo svim automobilističkim disciplinama, jedan od najtrofejnijih domaćih vozača, Dubrovčanin Niko Pulić, sada će upisati i nastup na utrci čija tradicija seže u daleku 1948. godinu te uvodi Hrvatsku na ovo prestižno natjecanje. Pulić će se natjecati u vozilu marke ‘Mustang’, iz tima bivšeg vozača Formule 1 – Alexa Caffia.

”Najveća posebnost ovog automobila jest činjenica da to nije automobil koji se inače vozi u utrkama, ovo je drugačija verzija i mnogo toga ovisi o vozaču. Nemamo pomagala kao suvremena vozila što se tiče elektronike, a i sam automobil je veoma težak – ima preko 1000 kilograma, a u njega se ulazi kroz prozor. Ipak, ima blizu 500 konja, radi se o jednom moćnom automobilu koji će na sam ‘finiš’ doći brzinom od cca 250 km/h”, izjavio je Niko Pulić.

Osim Pulića na današnjoj konferenciji za medije u Opatiji sudjellovali su i Davorin Štetner, predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza, Robert Žiković, član Uprave Automotodroma Grobnik,  Jerome Galpin, CEO i Team FJ NASCAR Whelen Euro Series.

”Ovaj spektakl u svijetu prate milijuni ljudi. Nascar je jedan od najpoznatijih sportskih brendova svijeta i nevjerojatno je da smo ovakav događaj uspjeli dovesti u malenu Hrvatsku ”, izjavio je Davorin Štetner, predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza.

Usporedbe radi, u Europi NASCAR možemo komparirati s Formulom 1. Naime, zbog epidemiološke situacije i restrikcija uzrokovanih pandemijom COVID-19, Hrvatska će zamijeniti treću utrku NWES prvenstva koja se istoga datuma trebala održati u Češkoj.

„U ovako izazovnoj i nesigurnoj situaciji, moramo biti odgovorni i sigurnosti dati prioritet. Tužno je odgoditi Češku za 2021., ali trenutno je ovo najbolja odluka za svih. Sretni smo što u Hrvatskoj razvijamo novi događaj i to s vrlo motiviranim partnerima s Automotodroma Grobnik“, izjavio je predsjednik NWES-a Jerome Galpin nakon posjete grobničkoj pisti.

„Hrvatska obala je u ovo doba godine prekrasna. Rijeka je savršena lokacija, a grobnička pista brza, tehnički zahtjevna, fascinantna! Entuzijastični smo što NWES vozačima i timovima možemo ponuditi novi izazov i radujemo se prvom hrvatskom NASCAR GP Croatia“.

„Automotodrom Grobnik ne može zamisliti bolji završetak sezone. Ovo je zasigurno prvi korak ka atraktivnijim i brojnijim automobilističkim natjecanjima za publiku. Ovo je dokaz da je predsjednik NWES-a Jerome Galpin prepoznao sva poboljšanja koja smo učinili na samoj stazi i cijelom objektu zadnjih godina. Jedan od naših ciljeva je pružiti suport Hrvatskom auto i karting savezu (HAKS) i njegovom predsjedniku Davorinu Štetneru, vjerujući da je zajednička suradnja neizbježna za budućnost autosporta i vozača kako bi mogli nastupiti na natjecanjima višeg ranga. Sve ovo čini nas sretnima unatoč ovoj izazovnoj godini i daje nam za pravo vjerovati da će iduća godina donijeti neke nove sportske izazove“, izjavio je član Uprave Automotodroma Grobnik Robert Žiković.

“Pratili smo pomno situaciju s COVID-om te u ključnome trenutku uspjeli osigurati dolazak spektakularnog NASCAR-a po prvi puta u Hrvatsku! Zahvaljujem Automotodromu Grobnik i Robertu Žikoviću na odličnoj suradnji i veselim se jačanju automobilističkih natjecanja u Hrvatskoj!”, izjavio je predsjenik HAKS-a Davorin Štetner.

Prvi NASCAR Croatia emitirat će se uživo na EuroNESCAR društvenim mrežama te na Motosport.tv i na Kreator TV 14. i 15. studenog 2020. Na taj će se način brojnim fanovima omogućiti da uživaju u vrhunskim vožnjama.

Na grobničkoj će pisti voziti i Jacques Villeneuve, kanadski sportski automobilist, pobjednik 500 milja Indianapolisa i Cart-Champcar prvenstva 1995. godine. Bio je i svjetski prvak u Formuli 1 sa Williams Renaultom (1997.).

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views