(FOTOGALERIJA) „ŠAMARČINA“ KOJA JE MORALA SJESTI: Hrvatska remizirala s Finskom na Rujevici, odlazak na SP u sferi fantastike

Foto. Riječanin

„Umirovljenički“ igra u prvom dijelu, sretno vodstvo početkom drugog dijela pa povlačenje „u mišju rupu“, to je bila Čačićeva hrvatska reprezentacija večeras na Rujevici. Nesnosni zvižduci i pozivi za Čačićevim odlaskom, to je epilog nečega što se „valjalo“ već dulje vremena, a na Rujevici je eksplodiralo

HRVATSKA – FINSKA 1:1 (0:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeka na Rujevici. Utakmica 9. kola kvalifikacijske skupine I za odlazak na Svjetko provenstvo. Sudac: Daniel Stefanski (Poljska). Gledatelja. 8.000

Strijelci: Mandžukić (57), Soiri (90)

HRVATSKA: Subašić – Vrsaljko, Vida, Mitrović, Pivarić – Modrić, Rakitić – Brozović (Rog, 54), Kramarić (Čop, 80), Perišić – Mandžukić (Pašalić, 85)

FINSKA: Hradecky – Arajuuri, Moisander, Ojala, Granlund, Schuller (Pukki, 69), Sparv, Hetemaj (Soiri, 80), Hamalaimen, Pohjanpalo, Skrabb.

Hrvatska nogometna reprezentacija osvojila je samo bod odigravši protiv Finske 1-1 (0-0) u utakmici 9. kola skupine I europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji te je gotovo izgubila sve izglede za prvo mjesto i izravan plasman.

Pred 8000 gledatelja na stadionu HNK Rijeke na Rujevici naša je reprezentacija bila nadmoćna većim dijelom utakmice, ali sve do 57. minute samo je jedan udarac išao u okvir finskog gola.

Nakon vrlo loše odigranog prvog poluvremena u kojem su samo (jalovim) posjedom lopte od čak 75 posto odavali dojam jake ekipe, reprezentativci Hrvatske su ipak puno odlučnije i okomitije krenuli u nastavak što je odmah rezuliralo življom i uzbudljivijom igrom što je dotad dosadnu utakmicu pretvorilo u krešendo prilika s obje strane.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ključni trenuci utakmice dogodili su se odmah početkom drugog poluvremena. u 56. minuti Finci su prvi puta ozbiljno zapucali prema Subašiću koji je paradom izvadio loptu ispod grede po udarcu Pohjanpaloa, a odmah u sljedećem napau Hrvatska je konačno, nakon bezbrojnih (ali jalovih) pokušaja, napokon odigrala jednu dobru akciju nakon koje je  finskom braniču preostalo samo ugurati loptu u vlastitu mrežu. Mandžukić je samo „potvrdio“ pogodak…

Foto: Riječanin

Akcija za pogodak Hrvatske krenula je od Modrića koji je oduzeo jednu loptu na 20 metara od našeg gola i povukao kontranapad. Lopta je preko Marka Roga došla do Andreja Kramarića koji je petom proigrao Josipa Pivarića, a na njegov ubačaj lopta se od finskog igrača odbila prema nebranjenom golu, gdje je natrčao Mandžukić i gurnuo loptu u mrežu.

Finci su do potom u nekoliko navrata opasno zaprijetili, ali je Danijel Subašić jednom dobro reagirao, a nekoliko puta su udarci Finaca završili u bloku naših nogometaša. Ipak, u 90. minuti Soiri je iskoristio neodlučnost Pivarića i Subašića te postigao pogodak kojim su Finci došli do velikog boda i ugrozili izglede Hrvatske za plasman na Svjetsko prvensto.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Rujevicom se ori “Čačiću odlazi!”….

U posljednjem kolu Hrvatska će u ponedjeljak, 9. listopada, gostovati kod Ukrajine u Kijevu, gdje će trebati bod za osvajanje drugog mjesta, a pobjedu kako bi konkurirala za prvo mjesto do kojeg može samo pod uvjetom da Island kao domaćin odigra neodlučeno protiv posljednjeg Kosova.

Atmosferu s utakmice pogledajte OVDJE

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari