(FOTOGALERIJA) Učka se zatresla u ritmu oktana – odvožena najatraktivnija dionica 27. Rallya Opatija 2018.!

27. Opatija Rally,, Pal Lovasz/Tamas Kurti Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Drugoga dana 27. Rally Opatija 2018. vozili su se brzinski ispiti na dionicama Šušnjevica, Boljun i Učka

Prvi svibanjski vikend bio je rezerviran za 27. Rally Opatija koji je na Kvarner i u zapadnu Istru doveo trkaću karavanu iz Hrvatske i regije. Utrka se boduje za Prvenstvo Hrvatske, Mitropa rally cup, Rally Šampionat i Rally Kup Bosne i Hercegovine te po prvi puta i za Prvensvo Centralno Europske Zone u Rallyu. Itinerer se sastoji od jedanaest brzinskih ispita dugačkih 102,47 km.

Daniele Trani, Ivan Pavlovic. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Na adresu organizatora 27. Rallya Opatija 2018. pristiglo je čak stotinjak prijava što je ovo natjecanje još jednom pretvorilo u istinski oktanski spektakl na Kvarneru i u zapadnoj Istri.

Gergely Fogasy i David Berendi. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Posebnu pozornost jučer i danas privlačili su automobili klase R5, vrijedni oko dva milijuna kuna. Deset je posada prijavilo dolazak upravo s takvim bolidima, između ostalih i prošlogodišnji pobjednici Viliam Prodan i Zoran Raštegorac. Veliku konkurenciju imali su u aktualnim prvacima Hrvatske Krisztianu Hidegu i Istvanu Kereku, koji su pobjeđivali u Opatiji 2015. i 2016. godine.

Denis Mrevlje, Rok Gomizelj. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Subota, 5. svibnja donijela je po tri prolaska Šušnjevicom, Boljunom i Učkom. Svi su brzinci zahtjevni, no posebno odskače Šušnjevica kao jedan od tehnički najtežih u prvenstvu Hrvatske s mnoštvom prijevoja i vezanih zavoja uz prosječnu brzinu najbržih posada veću od 110 km/h. Najposjećeniji brzinski ispit opatijskog rallya je Breza, koju već tradicionalno navečer prati nekoliko tisuća gledatelja.

Rok Turk/Blanka Kacin. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Manje promjene dogodile su se u itinereru zbog radova na raskrižju državnih cesta DC3 i DC8 Matulji – tunel Učka.

Thomas Wallenwein, Henry Wichura.Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Organizator natjecanja je AK Opatija uz pomoć AK Delta Sport, AK INA Millenium i AK Rijeka.

Szabolcs Varkonyi, Gergely Makai. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Rekordan broj posada na Rally Opatija stigao je 2016. godine, kad ih je nastupilo 108 iz 11 zemalja. Nikad ranije, niti kasnije nije se u Hrvatskoj okupio toliki broj posada na jednom rallyu, a ove godine upravo će se u Opatiji na startu naći sličan broj automobilista.

Viliam Prodan/Zoran Rastegorac. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Startno-ciljna rampa i ove se godine postavila u samom središtu Opatije, nedaleko od gradske tržnice u ulici Maršala Tita.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Darko Peljhan, Anja Verbic. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Janos Puskadi/Barnabas Godor. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Krisztian Hideg/Istvan Kere. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Antal ifj. Kanyik, Yulianna Nyirfas. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari